reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

No ja też wlasnie nie mam ani łużeczka , wózka, pościeli, komody , a nie wspomne nawet o torbie do szpitala :baffled:.

Spokojnie... nie mam też pościeli (bo nie wiem, jakie ma byc łóżeczko), wanienki, pościelki do wózeczka, rożka (pościelke do wózeczka i rożek zamówie w przyszłym tyg.) ani torby do szpitala :-),
wózek mam już upatrzony i wybrany, zamówimy pod koniec kwietnia.
Aha, nie mam jeszcze podgrzewacza do butelek

reklama
Nie jestescie same ja tez nie mam najwazniejszych rzeczy tj.:ŁÓŻECZKO, POSCIEL ,WÓZEK ,LAKTATOR ITP.najwazniejsze ,że ciuszki sa a i komode do nich kupiłam bo kazda młoda dama mieć powinna :tak::-D.a może popatrze na intrnecie łóżeczka i posiele bo i tak siedze w domku obiadek zrobiony to co mi zostało????
Mam mały apel:dlaczego na brzuszkach tak pusto dawno sama nie zagladałam ale i tak niewiele sie zmieniło:(((DZIEWCZYNKI DO ROBOTY!

Ja nie wiem czy bede kupowała podgrzewacz . Jeśli bede karmiła piersia to po co mi !!
A jak zaistnieje taka potrzeba to wtedy kupie

Witam w ten piękny dzionek, słoneczko świeci, chyba jakiś spacerek dziś uskutecznię i może powoli zacznę uskuteczniać świąteczne porządki

Oj mogłoby juz nie być przykrych wiadomości tylko chciałabym abysmy juz wszystkie rodziły w swoich terminach DOSYC PROBLEMÓW JAK NA MARZEC.
Widze ,że kilka dziewczyn ma miec cesarki przed terminem jeszcze w kwietniu?Życze wam powodzenia bo to niedługo kobitki :) ja bede sie zapierała nogami i rekami aby tylko naturalnie rodzić ale jeżeli by lekarze zadecydowali w moim przypadku -nie bede miała na to wpływu i zrobie wszystko aby tylko dzidzi pomóc!!:tak:;-).

Dosyć problemów na marzec, Kathy myślę, że wystarczy ich na cały rok, albo nawet na kilka ładnych lat ;-)

A co do porodu, też chciałabym rodzić naturalnie, aktywnie i na dodatek bez rozcinania krocza, wolałabym, żeby się rozerwało (o ile wogóle):-), a co do CC to się dowiem 20 marca na usg, ale wydaje mi się, że Niunia już główka w dole, bo kopniaki i tyłeczek wypinający się czyję pod rzebrami
:tak:

Ja nie wiem czy bede kupowała podgrzewacz . Jeśli bede karmiła piersia to po co mi !!

Dla mnie wydaje się niezbędny.
Chciałabym Malucha karmic piersia, ale będę też odciagała pokarm i zostawaiała dziecko z Dziadkami i wtedy będą musieli go podgrzać.
Poza tym będę karmiła ok. 4miesięcy, bo mam zamiar wrócic do pracy (jak nie obecnej, to bedę szukac nowej).
A poza tym oprócz pokarmu, to można tez herbatkę pogrzać

ja myslę ,że jeszcze sporo czasu na takie zakupy jak wózek czy łóżeczko choc widzac co sie u nas dzieje lepiej moze nie zwlekać???:zawstydzona/y:wanienke zawsze może mąż dokupic ale łózeczko czy wózek lepiej kupić zawczasu i nie zawracac sobie gitary tym po porodzie bo ja nawet nie wyobrażam sobie potem latac po sklepach i tyle dlatego kompletuje wszystko powolutku byle by przed porodem tak myśle bedzie najlepiej:):tak:A w głupie przesądy nie ma co wierzyć jak niektórzy mówia dla mnie lepiej jak bede ,że tak powiem zabezpieczona na wypadek,gdyby nasza córcia chciał wczesniej sie nam pokazać .

No właśnie, ja z tym podgrzewaczem też tak myślałam, a na początek nawet jak nie kupię to przecież można robić to tak jak w zcasach naszych Mam, czyli podgrzewać w gorącej wodzie w garnuszku ;-)

A w głupie przesądy nie ma co wierzyć jak niektórzy mówia dla mnie lepiej jak bede ,że tak powiem zabezpieczona na wypadek,gdyby nasza córcia chciał wczesniej sie nam pokazać .

No właśnie, ja dlatego już wszytsko mam, prawie, brakuje mi jeszcze tylko wanienki, którą kupię pod koniec miesiaca, bo limit już wyczerpałam ;-) na ten miesiąc, rondelek z dziubkiem do pogrzewania wody tylko dla Niuni, Mama ma kupić w tym miesiącu, no i Frida do noska do odciągania gilów- to zamówię jak większośc przez allegro, bo mają więcej filtrów wymiennych w cenie takiej jak w aptece z mniejszą ich ilością, no a kosmetyki zostawiam na kwiecień/maj, żeby były jak najświerzsze :-)

reklama
Do góry