• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Cześć Majóweczki!!!

Nadrobiam, co przez weekend napisałyście.
Aurelia cieszę się, że jesteś już w domku.
Polka super, że Zosieńka jest zdrowa... to najważniejsze :tak::tak::tak:

Od piatku boli mnie brzuch, jak na miesiączkę i za bardzo sobie nie moge z tym poradzić, ani No-Spa ani Spasmofen mi nie pomagają :baffled:

Pogoda za oknem: FATALNA!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i nic mi się nie chce

Nie wiem co nam wszystkim w taki m razie dolega jak nas boli jak na okres przeciez jeszcze za wczesnie na skurcze.Wiecie?doszłam do wniosku,że może to te dni kiedy przypada nam miesiączka i dlatego tak boli????:laugh2::baffled::confused::confused::confused::confused:Co jak myślićie????Tak jakoś mi to na mys przyszło lub gdzies coś podobnego czytałam ,ale nie chce tu podobnych dywersij wprowadzac :laugh2::laugh2::laugh2:.Same ocencie lub zapytajcie gina -ja za tydzień zapytam na wizycie hihi.

reklama
Co do kosmetykow ja mialam zamiar kupic nivea sensitive ale jak sie okazalo,ze dziecko po kapieli trzeba jeszcze czyms nawilzajacym smarowac to zdecydowalam, ze zamiast mydelka i balsamu kupie ta emulsje Oilatum tak jak w szkole rodzenia polecali.
Do smarowania pupy to ile kobiet tyle roznych preparatow polecaja.Znajome uzywaja sudocremu,alantanu,bialej wazeliny.W szkole rodzenia polozna zalecala zielony linomag i to na razie kupilam.
Chusteczki kupilam nivea sensitive.

Ja tez kupiłam NIvea sensitive, sudocrem i linomag, bo znajomoa (diwe córeczki) powiedziała, że nic tak nie pomagało na smarowanie cipci jak to

Ja tez tylko kosmetyki z seri Oilatum,czy innej marki o podobnym dzialaniu,a do dupki tylko linomag i sudokrem czasami.Kupilam tez Ziajke dla dzieci,wyprobuje i zobacze.Z tego co ja wiem to jak najmniej kosmetykow szczegolnie pachnacych,dziecko ma bardzo sucha skore,zreszta s=ame zobaczycie.Po tych oilanach nie trzeba juz uzywac nic innego do kjapieli,nie trzeba pozniej smarowac juz oliwka dziecka,pudrow tez nie uzywalam i nie bede uzywac.Nivea u nas wywolaly alregie.

Dotkass, Iwonka dzieki za odpowiedz.Jak sie tylko skonczy jedno pranie malych ciuszkow to wrzuce ta posciel do prania bo dzis ladna pogoda :)

Iwonka super,ze sie Wam udal wyjazd do Pragi.Bylam tam 2 razy ale tak na kilka godzin.Kiedys musze sie wybrac na kilka dni bo to piekne miasto.

A nie napisalam wam o co chodzi z ta liczba co jest na dwoch zdjeciach.Jak wchodzilismy do Zoo to z boku jest taki licznik ile jest aktulanie osob w Zoo i bylo na poczatku jak my weszlismy ponad 3552 osoby a pozniej juz 4639

Iwonka zdjecia super ,obrze wygladasz ,mała cudnie spała na przedostanim zdjeciu:tak:;-)jak aniołek!
Fajna chatkę ma twoja maamusia wida c ,żadnych sąsiadów w bobliżu nie ma;-)
Ale widze ,że ciepluchno tam było a wy bez kurtek -pozazdrościć!!!!A nie u nas zimno szaro i do d.............A czemu nie używacie oliwki do smarowania???To chyba podstawa???No chyba ,że chodz o samo używanie oliatum czy emolium:dry:
Siedze teraz u siąsiadki na kompie bo pilnuje jej córy ,która jest chora a drugie dziecko zaprowadziła do przedszkola i tak sobie czasem pomagamy .
I moja sąsiadka móei ,że tez juz pod koniec ciąży miała taka bóle jak namiesiączkę i tak już ponoć ma być do końca -jeje gin tak jeje mówi.l jak do niego chodziła.

:happy::happy::happy:

reklama
Hej kochane - nie nadrobię całego weekendu, przepraszam.

Wpadam w panikę. Że to już tak niedługo, a ja jeszcze nie mam tylu rzeczy, pranie nie zrobione, itd. itp. I jak to będzie ze wszystkim, z dziećmi, mężem, pracą, z moim samopoczuciem - boję się normalnie! Wiem, że sobie poradzę, ale będzie ciężko.
Dziś kupiłam sobie podpaski żeby mieć zapas po wyjściu ze szpitala, pierdołki typu malutki krem do twarzy, malutką buteleczkę balsamu do ciała - to żeby zabrać do szpitala, nie chcę targać ze sobą wielkich ciężkich butli itd.

Iwonko, śliczne zdjęcia z Czech! A czy nam się uda jeszcze wybrać z dzieciaczkami do naszego zoo przed naszym rozdwojeniem?

Kathy, a może warto zrobić małemu badanie moczu i wybrać się do lekarza? Może ma jakąś infekcję albo stan zapalny?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry