• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Witajcie u mnie też pogoda piękna, świeci słonko i ciepło jest :-).
Niebyło mnie pare dni bo mężuś wzioł mnie na romantyczny wyjad we dwoje do Szczawnicy :-). Byliśmy też jeden dzień na Słowacji . Ł kupił sobie alkocholu jak głupi , a ja siatke batoników których nie ma w polsce :-).
Jde sobie zrobić sniadanie i nadrobić zaległości na BB

reklama
Minka - no wlasnie pudru (zasypki), to juz prawie zadna z mam nie uzywa, w szkole rodzenia tez nam odradzali... a co do kosmetykow Nivea, to wlasnie sie zastanawialam czy nie zaczac od nich. Johnsona tez odradzaja, bo ponoc coraz wiecej dzieci reaguje uczuleniem...

Ja też chyba kupię nivea bo i z Olim ich uzywałam i byłam zadowolona :tak::tak::tak:
Ewentualnie z hippa bo mają ładny zapach i tez wiele osób poleca a cena podobna jak nivea ,jeszcze zastanawiam się nad tymi BUBCHEN bo nie używałam ale ciągle widze jakąś reklame tych kosmetyków a w hurtowni tez je widzaiłam także wybór ogromny tylko najlepiej wybrac te które komu pasuja lub odpowiadaja -u mnie ma znaczenie zapach lub mogą być bezzapachowe:tak:.Tylko teraz co bedzie potrzebne?
najbardziej ???pudry ,kremy ,płyny ,szampony.....wybór ogromny kurde -czy wszystko potrzebne???A na pupe używałam z małym sudocremu jak pamietam:dry:

Witam poniedzialkowo.:-)U mnnie piekne slonko.:cool2:Pralka chodzi pelna para!:tak:Przez weekend nie mialam czasu tu zajrzec bo to a to goscie a to sprztanko a to zakupy......chodz przyznam szczerze ze juz i na zakupy sie nie nadaje.Wczoraj myslalam ze nie dojde ze sklepu do samochodu.W nocy tez koszmar przezywam,obrocenie sie z boku na bok to jest masakra,ile bolu mnie to kosztuje.Juz naprwade mam dosyc:wściekła/y::-(ja chce maj!:sorry2:Nie nadrobie coscie na klikaly,jeste tego multum wiec chyba wybaczycie mi:confused::confused2:

No a tak o mojej wycieczce do Pragi to bylo SUPER:-)Tylko podroz pociagiem nie ciekawa bo ja spalam z moja corcia i zbytnio nie mialam miejsca,po drugie nie umiem spac w pociagu.Ja mam bardzo plytki sen i male pukniecie a ja juz na bacznosc,chyba po pioerwszej ciazy mi ta czujnosc zostala do czuwania nad dzieckiem:-p:-DPogode mielismy super,nie robilam NIC,jedzonko pod nosem,opieka do dziecka tez z kazdej strony bo byl moj malzonek,i moja mama,i kolezanki corka ktora wzielismy ze soba.Babcia jest znana kazdemy ze jest sroga do dzieci a na punkcie wnuczki zwariowala teraz bo pozwolila jej wlazic na sloly,szafki,zreszta zobaczycie to na zdjeciach.Bylismy w Praskim ZOO ktore jest wspaniale,ogromne,i wszedzie mozna wlazic do zwierzat nawet do orlow,malp i innych takich.Mozna karmic zwierzeta.Sa takie masZyny z jedzeniem dla zwierzat i jak wrzuci sie tam monete to garsc takich kupek sie na reke wysypie.Mozna zabierac ze soba psy do Zoo.Wszedzie stoja specjalne miski przy kranach z woda dla psow.Czesc Zoo jest na dole a czesc na wyzokiej gorze i ja tam wlazlam wyobrazcie sobie.To tez bedzie widac na zdjeciu .Mozna pozyczyc od Zoo bezplatnie wozek dla dziecka jaki miala Vanesska,taka typowa parasolke lub rower gorski lub taczke na 4 kolach/No bomba tam jest.Jezdzilismy tez codziennie na kulki z Vanesska i bylismy tez na basenie.Dzieci grzeczne w miare,nie krzycza nie biegaja tak jak u nas....Zwiedzac Pragi nie zwiedzalismy bo ja ja znam juz prawie na pamiec.........Na torach tramwajowyych rosnie trawa,wogole tam malo ludzi widac na ulicach,dzieci sa widoczne kolo szkoly ale tak samopas to ich nikt nie zobaczy nigdzie,W centrach handlowych pustki,nie to co u nas ciasnota!
Vanesska byla zachwycona bo u babci bylo pelno kotow(kolo 10) i 3 psy.Jednego pomalowala na niebiesko:-DNo i to tak ,bylo super ale za krotko:-(
Tu jest kilka fotek z Czech...Picasa Web Albums - Iwona - Czechy 2008

Dotkass mam pytanie.Czy Ty pralas w pralce ochranaicze do lozeczka z tej poscieli od mamo tato ??? Nie wiem czy to sie nie pogniecie za bardzo w pralce,a w rekach mi sie nie chce tego prac wiec moze mi doradzisz.

Kochana bez problemu można prać w pralce :-) ja wszytsko prałam w pralce, bo jak miałabym ręcznie to chyba bym pierdolca dostała
więc spokojnie możesz prać ;-)

Co do kosmetykow ja mialam zamiar kupic nivea sensitive ale jak sie okazalo,ze dziecko po kapieli trzeba jeszcze czyms nawilzajacym smarowac to zdecydowalam, ze zamiast mydelka i balsamu kupie ta emulsje Oilatum tak jak w szkole rodzenia polecali.
Do smarowania pupy to ile kobiet tyle roznych preparatow polecaja.Znajome uzywaja sudocremu,alantanu,bialej wazeliny.W szkole rodzenia polozna zalecala zielony linomag i to na razie kupilam.
Chusteczki kupilam nivea sensitive.

Iwonka świetnie, że wyjazd się udał co widać na zdjęciach i po ich ilości (podejrzewam, że to nie wielka część z nich) ;-), zaraz przejrzę je na spokojnie, ale pierwsze jak córcia śpi- sama słodycz :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry