• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Co do kosmetyków, to kupiłam ziajke: płyn do kąpieli, oliwke, mleczko do ciała + krem od 1 dnia i krem od 1 miesiąca z filtrem. Była promocja w aptece. Nie mogłam się powstrzymać i przetestowałam już mleczko i oliwkę na sobie- pachnie rewelacyjnie:tak: Dodatkowo kupiłam też oillan.

reklama
Witajcie Kobietki
ja dziś od rana ze zgagą ale co tam czuję że swój zdecydowany udział ma moje uparte dziecię :tak: ale cóż jeszcze tylko chwilkę choć teraz mi się wydaje że w ciąży jestem od zawsze i to że trzeba będzie urodzić mojego szkraba jakoś nie do końca do mnie dociera poza tym staram się o tym wszystkim myśleć jak najspokojniej nie wiem na ile się da bo po nocach śnią mi się różne rzeczy ale tak to luzik wiem że to będzie bolec że to raczej jest dosyć trudne ale tyle kobiet przeżyło to i ja dam radę :tak::tak::tak:
życzę wszystkim mamusiom i brzuszkom spokojnego dnia a jakby komuś brakowało dzis słonka to mogę podesłać bo u mnie za oknem ślicznie i wiosennie:tak::tak::tak:

Dziubek, nie wiem jakiej są firmy, ale jak poprosisz o nie w aptece, to na pewno dostaniesz je w takim malutkim pudełeczku po 10 szt, pudełeczko jest z białej tekturki z niebieskim zadrukiem. Na pewno pomogą :tak:

Zapomniałam wam napisać śmieszną sytuację z przedwczoraj. Byłam akurat z mężem w sklepie sportowym, gdzie było porozstawianych dużo piłek, takich do siatkówki. Tak się akurat składa, że mój brzuszek wygląda dokładnie tak, jakbym wsadziła sobie taką piłkę pod bluzkę. Cała obsługa sklepu wodziła za mną zdezorientowanym wzrokiem, dawali sobie jakieś znaki i nie wiedzieli co począć. Nie chcieli, żebym wyniosła ze sklepu piłkę, a nie byli pewni, czy czasem nie jestem w ciąży. Wreszcie nikt się nie odważył mnie zaczepić, ale widziałam ich zakłopotane miny :-D

Cześć Kobitki,

Pogoda u mnie dzis fatalna, mam nadzieję, że zachce mi się porobic coś w domku, bo jak narazie to zwlec z łóżka się nie mogę- nic mi sie nie chce :-(

Iwonka, tak, tak ja się pisze na zoo, jak już nasze dzieciaczki będą na świecie

cfcgirl, powodzenia, mocno będziemy trzymały kciuki, żeby Marysia jednak odwróciła się sama

Czesc Kobitki:-)
Jesli chodzi o poród to tez raczej optymistycznie jestem nastawiona, tłumacze to sobie ze ten ból jest po to zeby zobaczyc malutka, tego sie nie da uniknąć i nie bede wtedy myslała o bolu ale o tym ze zaniedługo bedzie juz maleńka na świecie!

Ja też sobie tak tłumaczę, tymbardziej, że R będzie przy mnie, tzn ustalilismy, że jak będę chciała żeby wyszedł to wyjdzie, jak on poczuje się nie pewnie to też focha nie strzelę, chociaż on teraz bardziej pewny, że chce byc niż ja :-D

A co do kosmetyków, poszłam z siostrą cioteczną (bo ona też kupowała), a podpowiadała mi pamiętając jak jej pierwszy synek reagował, więc kupiłam: krem bambino do twarzy (jakis Pan w sklepie się wtrącił, że dla niemowlaka niedobry nivea, bo cięzko się rozsmarowywuje), sudocream, linomag, sól fizjologiczną, a-cerumen do uszków, gaziki Leko, puder Nivea, Nivea sensitive płyn do kąpieli z oliwką (można myć też główkę), no i oliwkę Bambino, a dla siebie Tantum Rossa, Plantex (herbatka do picia dla Mam, gdy dziecko ma kłopoty żołądkowe, np. kolki itp)

Zapomniałam wam napisać śmieszną sytuację z przedwczoraj. Byłam akurat z mężem w sklepie sportowym, gdzie było porozstawianych dużo piłek, takich do siatkówki. Tak się akurat składa, że mój brzuszek wygląda dokładnie tak, jakbym wsadziła sobie taką piłkę pod bluzkę. Cała obsługa sklepu wodziła za mną zdezorientowanym wzrokiem, dawali sobie jakieś znaki i nie wiedzieli co począć. Nie chcieli, żebym wyniosła ze sklepu piłkę, a nie byli pewni, czy czasem nie jestem w ciąży. Wreszcie nikt się nie odważył mnie zaczepić, ale widziałam ich zakłopotane miny :-D

hehehe, dobre...
:-D:-D:-D:-D

reklama
kamilka87 czy Twoj wozek ma plastikowa gondole czy tylko jakos usztywniana? moj M chcialby plastikowa jak w chicco (dla bezpieczenstwa) a cena twojego wozka przyznam jest super i moze go namowie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry