reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

Ja zawsze raczej szybko testy ciazowe robilam, bo zarowno przy Leu jak i tym razem staralam sie, aby zajsc w ciaze i juz nie moglam sie doczekac, aby sie dowiedziec czy sie udalo czy nie... :tak:
Za kazdym razem ta "ciazowa kreseczka" byla slabiutenka, ale jakos sie jej dopatrzylam. :happy2:

reklama
widok dwóch kreseczek jest zdecydowanie niezapomniany:tak::tak: ja przez moment to myślałam nawet ze jakieś zwidy mam bo u mnie kreseczka to bladziutka była :cool: no i jakos specjalnie nie czekałam na tę druga kreske bo byłam święcie przekonana że znowu się nie udało:rofl2:

no a tak poza tym to mam wrażenie że zaraz dorzuce kolejnego pawika do kolekcji :-:)-( okrutnie mnie mdli:sick::sick::sick:

Ja jeszcze w tej ciazy nie "pawikowalam"... :happy2: A w tej pierwszej to doslownie raz, i akurat wtedy u tesciow bylam, hehe... ;-)
Rano czuje troche mdlosci ale zajadam je czyms "suchym" jakies paluszki, albo suchary i potem do wieczora mam spokoj. Nawet chcialabym, zeby mi sie troche zmniejszyl apetyt bo i tak juz wystarczajaco waze, ekhem... :crazy:

czesc dziewczyny :) słoneczny dzień za oknem ..pranie powieszone ..racze sie kawa :)
co do " pawikowania" to w pierwszej ciąży miałam odruchy wymiotne na sama mysl o kawie( a byłam mega kawoszem ! ) a jak juz ją poczułam to leciało jak ze szlaufa hehe

teraz przy drugiej ciazy narazie mnie tylko czasami muli ...i tyle . Nie mam tych mega zapachów jak było przy pierwszej ...dziwne ...faktycznie kazda ciąża jest inna chyba :)

co do ukazania sie 2 kreseczek to miałam ostatni okres 24 lipca. w sierpniu jak nie dostałam to przekładałam to na stres , nerwy itp ...a od połowy sierpnia zaczelismys ie starac o dzidzie .
Około 5-6 wrzesnia zrobiłam test ....jedna kreska ...npo wiec pomyslałam że chyba cos nie tak i warto isc do gina ...miałam jednak cichą nadzieje że ...a może .
Od niechcenia 20 wrzesnia kupiłam kolejny test ....zwyczajne siusiu ...zero emocji bo ..NAPEWNO bedzie jedna kreska ..totalna olewka...siedze na kiblu a tu .....jedna mocna i buch druga tez mocna.... i mało co nie spadłam z ubikacji ...rece zaczły mi sie trząśc że nie mogłam nic utrzymac w rece ...pierwsze co to fotka i wysyłam do meza ...potem zaczełam ryczec ...niewiem w sumie dlaczego niemogłams ie powstrzymac ...potem telefon do psiapsiółki która mieszka ulice dalej z bełkotem przez łzy przychodz bo musze sie wypłakac ...ona biegiem prawiie w kapciach ..myślała że coś sie stało ..jakiś wypadek ..a ja stoje w drzwiach i mówie ...jestemw ciązy i ryk a ona ...GŁUPIA ciesz sie ...przeciesz chciałas ... a ja do niej przez łzy ...no przeciesz sie ciesze :)

Lady slodka opowiesc:tak::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)Mam nadzieje ze jednak okazesz sie majoweczka na 100%:tak::-):-):-):-)

Ja zeby bylo smieszniej mam jeszcze do tej pory dwa tesciki z poprzedniej ciazy:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:tylko troche juz zbladly ale sa:-D:-D:-D:-D Ja tez robilam testy tylko jak @ mi sie spozniala bo staralismy sie o potomstwa nasze:tak::-)

właśnie sobie zrobiłam przerwe obiadowa i mimo mdłości wciełam twistera z tuńczykiem w maluśkiej knajpce prowadzonej przez prawdziwego Egipcjanina bardzo milutki gości ma pyszne jedzonko :tak::tak:jak mnie zmuli znowu to kit nic na to nie poradzę takie uroki tego stanu a tuńczyk z warzywkmi był całkiem zdrowym pomysłem na obiadkową przekąskę :-):-)

To ja tez wkleje moj drugi test, gdzie kreseczka ciazowa jest juz bardziej widoczna. ;-)
Na pierwszym ledwo-ledwo bylo widac. :-)

reklama
Mnie Na Szczescie Nie Mdli:-)co Do Testu To Z Poprzedniej Ciazy Mialam Ale Wyzucilam Bo Zniknely Kreseczki Po Jakims Czasie:-(a Teraz To Testu Nie Robilam Bo Bylam Przypadkiem W Szpitalu I Tam Wzieli Mocz Do Zbadania No I Wyszlo :-)a Teraz Czekam Na Wizyte U Ginki To Juz Nie Dlugo W Przyszlym Tygodniu W Piatek:-)

Do góry