reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Minka w marcowym M jak mama jest wywiad z Dorota Suminska (wet,napisala kilka ksiazek o zwierzetach). Jest tam kilka fajnych rad np.zeby nie zmieniac por karmienia i spacerow,zeby po przyjsciu ze szpitala dac zwierzakowi ubranka dzidziusia do powachania,a to wszystko po to zeby zwierzak nie czul sie zazdrosny.I na pewno nigdy nie zostawiac malucha samego nawet z najukochanszym psem czy kotem.

reklama
dziękuję za gratulacje - oczywiście utrata mowy przez mojego męża spowodowana była niezmierną radością :-) Wieczorem przystępujemy do ostatniego etapu wyboru imienia :-D
Tak właśnie kombinuję jak by tu sie oszczędzać. Juz od stycznia jestem na zwolnieniu, ale myślę, że jeśli chodzi o ilość ruchu to zdecydowanie miałam go mniej w pracy niż w domu. Siedziałam przy kompie i tyle. A w domu, no niestety... Mówie sobie, że nie będę nosic malucha, ale np w nocy z poniedziałek na wtorek Mieszko wymiotował no i domagał się bliskości bo był tym wszystkim wystraszony. Poza tym zauważyłam, że nawet zwykły spacer z nim to dla mnie nie lada wyprawa, a przecież w domu nie bedziemy sie kisić. No nic, może nie bedzie tak źle. Ginka twierdzi, że nie jest źle i tego się trzymam ;-)

Jestem już, uff.
Moja cesarka potwierdzona, nie ma odwrotu już od te decyzji. Oprócz tego szyjka skrócona o 60%, dostałam Fenoterol i mam leżeć...Buuu

Ola mój też miał jakieś takie obawy niedawno, ale przekonałam go swoimi sposobami i ulubionymi pozycjami mężulka, no i jakoś idzie ;-)
Nie wyobrażam sobie przechodzenia ciąży bez seksu, tym bardziej, że dziecku tez jest fajnie, bo podczas orgazmu macica się delikatnie porusza i buja dzieciątko :-)

Też sobie nie wyobrażałam, dopóki lekarz dał mi absolutny zakaz :angry::angry::angry:.
Chociaż ostatnio mi powiedział, że na nastepnej wizycie oceni "sytuację" i może cofnie nam szlaban :-)

Jakoś daje się to znieść... od czasu do czasu i tak łamiemy zakaz :-D:-D:-D

Aurelio, jak kazali to leż, teraz to już z górki mamy:-)
mm dzięki za info co jest w gazecie, widzę że muszę zakupić bo mam kotkę w domu

właśnie zjadłam pyszną pomarańczkę:tak: trzeba jeść cytrusy puki można bo później STOP cytruskom:-)

Polka - a ja gdzies ostatnio wyczytalam, ze jedzenie cytrusow w ciazy zwieksza prawdopodobienstwo alergii... ale jem dalej, bo lubie, a jak bym miala wierzyc we wszystko to w koncu nic bym nie jadla.:-D No a podczas karmienia fakt, niestety odpada ponoc...

Chociaz ja jeszcze do konca nie wiem jaka ma byc dieta po urodzeniu...

Aurelia - no to nic innego tylko lezec trzeba, moze zbyt aktywna bylas... Ale tak jak Polka napisala, teraz to juz zleci... 2 miesiace z haczykiem tylko zostalo.:-)

Wiecie co dobrze że napisalyscie że niektorzy wasi faceci tez maja problem z kochaniem sie w ciazy bo mój tez jakby sie panicznie bał i czasem cieżko bylo go namówic a ja sie zaczelam zastanawiac czy juz tak zostanie i czy juz go nie krece mam nadzieje ze po wszystkim wrócimy do normy i bedzie tak jak przedtem slodko :happy2: choc juz zaczynam widziec postepy..:tak:

Dziewczyny a zta listą potrzebnych rzeczy to przeciez mozecie ja wkleic do odpowiedniego watku na pewno sie przyda i innym :tak:

reklama
Puchatko
Życzę Ci...
...spokojnego snu
i radosnego przebudzenia;
...abyś czasami mogła sobie pozwolić na to,
czego od dawna pragnęłaś,
a nie tylko na to, co musi Ci wystarczyć
;
...tylu dobrych wspomnień, abyś dzięki nim
mogła przetrwać złe chwile
;