reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

mm, chyba jednak się nie zdecydujemy, za bardzo śmierdząca sprawa no i mały ten domek, żeby "majstrować" drugie dziecko musielibyśmy czekać, aż będzie kasa na podniesienie dachu :-(, więc włączyłam mój zmysł "wyszukiwacza" i szukam dalej, coś tam znalazłam, ale na razie nic nie mówię ;-) jutro jedziemy obejrzeć :tak::-)

Polka, gratuluję, cieszę się razem z Tobą :tak::-)

Amelcia już śpi, a ja postanowiłam jeszcze "poszwędać się po necie"...gorąco u nas strasznie, a koło południa wychodzimy z domu, ale będzie skwar :baffled::baffled::baffled:

reklama
Polka a ty wypelniałaś jakąś deklarację źe nie szczepisz bo coś takiego czytalam czy tak po prostu nie zaszczepiłaś Zuzka też nie zaszczepiona jeszcze bo najpierw zwlekałam pózniej sie rozchorowała trzeba było odczekać a teraz coś wypada może jutro pójdziemy

Mamita oby nie jakieś większe zapalenie bo to straszne jest

Dotkass może jednak bedzie dobrze a w urzędach to teraz taki bałagan że człowiek głupieje

Na razie tyle ide pranie robić póki Zuza wybyłą na spacer z młodym wujkiem (jeszcze tydzień mam drugiego brata na wakacjach:happy2:)

HEJ DZIEWCZYNY
POlka ja szczepilam tez PRIO... i nic malemu nie bylo tyle ze mielismy problem bo po wbiciu igly Adas sie wyrwal udalo sie zrobic zaszczyk ale Adas stracil reka szczykawke i rozerwal sobie reke i mial duuzego siniaka:-:)-(

Adas smacznie spi na pompowanym lozku przy otwartym oknie juz 2 godziny:szok::szok::szok: to jest dziwne bo on ma drzemki po 1g

Witajcie popoludniu:)
My z Kwiateczkiem juz po spotkaniu.... bylo suuuperrr:-):-):-):tak::tak::tak: Edytka jest przesympatyczna a jej maz przesuper facet.. i nie dziwie sie skad Konradek jest taki zywy po tatusiu chyba to ma:-D:-D:-D:-D
ale maly jest taki zywy ze jestem w szoku... moj adas siedzial cichutko w kaciku patrzyl jak Konradek sie bawi:-):-):-):tak::tak::tak: hehehehehe mama bardzo pozytywne wrazenia a teraz proboje zgrac zdjecia.. i wrzuce wam

cześć dziewczyny

kurde w szoku jestem a przeciez dopiero któraś a Was pisała, że... szczepienia sa nieobowiązkowe... ja mojego jeszcze nie szczepiłam ta szczepionką na 6 miesięcy :szok: no ale jak ciągle był chory to co zrobić... nie dostałam jeszcze żadnego ponaglenia... zresztą to pewnie tylko kwestia czasu... zastanawia mnie jeszcze fakt, że mam kumpele, która w ogóle nie była w szkole szczepiona bo jej mama się nie zgadzała... ciekawe oni kar nie płacili bo biedni jak myszki byli...

mamita 2 daniowy obiad? :szok: cieńką zupke bym ugotowała może sie zreflektuje a swoją drogą czemu teściówka jej nie zywi? bezczelną masz szawgierkę...

Witam się po przerwie.

Melduję, że byłysmy wczoraj u alergologa. Małej wycofuje się alergia. Mmam dalej dawać mleko HA ale tylkoprzez 4 tygodnie, potem przechodzimy na zwykłe mleko:tak: mam nadzieję że nic się nie pojawi po nim. Udało się też siuski złapać. Wyniki są ok.
Załatwiłam sobie też wczoraj w mojej pracy przedłużenie urlopu wychowawczego. Staramy sie o drugiedziecko. Trzymajcie kciuki:-);-)

U nas dzisiaj upał. Jutro pojedziemy na jezioro jak mąż z pracy wróci bo nie da się wytrzymać w chałupie.

Polka - ja szczepiłam MMR i nic oprócz rozwolnienia nie zaobserwowałam. Sanepid to błyskawiczenie rzeczywiście u was działa:szok:
Gratuluję dostania pracy. Mam nadzieję, że będzie ci się dobrze pracowało:tak:

mm81 - życzę powrotu do zdrowia

Dotkass - co się odwlecze to nie uciecze. Może fajniejszy domek znajdziecie. Mam nadzieję, że już niedługo pokażesz na swój nowy dom:tak:

spadam mała sięobudziła. Dzisiaj coś nie wsosie jest:baffled:

Polka- gratuluję pracy
dziubek- no, no proszę jaka decyzja. Zazdroszczę bo ja mam taką fazę na drugiego bobasa, ze wieczorami oglądam filmiki z małym Dominiczkiem i ryczę. Po urodzeniu Młodego planowaliśmy rozpocząć starania właśnie w sierpniu tego roku ale odwlecze się na niewiadomo kiedy. Niestety nie możemy sobie pozwolić na takie luksusy jak drugie dziecko :-(
Po czym alergolog określa, ze sie cofa skaza.? My poszliśmy z tymi bąblami na stopach najpierw do pediatry ( po skierowanie do alergologa), ale nam nie dała tylko do dermatologa wysłała który stwierdził ze smarować maścią z witaminą A.

mm- szybkiego powrotu do zdrowia dla całej rodziny
mamita- pasożyty nie rodzina. Nie cierpie takich sępów, zero kultury.

chol...ra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: pisałam posta i mi wcięło:wściekła/y:

szopek - tak się rozpisałam do Ciebie i wszystko poszło w...:wściekła/y: lekarka stwierdziła że krostki u Zuzy są stare (pojawiły się jak jeszcze małą cycem karmiłam - przez moje szaleństwa świąteczne z jedzeniem ciast). Jak wprowadziłam mleko HA (ono jest dla dzieci z podejrzeniem skazy a nie ze stweirdzoną skazą ) to nic nowego się nie pojawiło. Mam więc podawać je jeszcze 4 tyg a potem na mleko Junior przejść. mam tylko używać oilatum(lub cos z tych emolientów) do kąpieli i proszków dziecięcych do prania. Mam nadzieję że mamy juz to za sobą:tak::-)

codo waszych bąbli to ja tam z dermatologami miałam do czynienia i g... wiedzą. Nic mi nie pomogli:no:

reklama
co do drugiedo dziecka to wszystko przemawiało za tym żeby się zdecydować na nie. Tak więc podjeliśmy jedyną słuszną decyzję:tak:

Do góry