Ja 9 ciaz, 2 dzieci ale rozstepy malenkie tylko ma udach i piersiach, nie widac jak sie nie przyjrzec i to nie z ciaz z synami a z czasu kiedy bralam leki na depresje, udalo mi sie przytyc a potem odstawilam i znow schudlam. Mialam kilka takich momentow. Twierdze ze jak rozstepy maja byc to i tak beda bez wzgledu na wszelkie stosowane mazidla. Wiec sie nie smaruje. Zreszta ja wogole jestem anty kremowa, az mna trzesie jak musze nalozyc jakis balsam itp. Wole wysuszona skore ot taka moja jakas krzywa psychika
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i zazdroszcze ze dzis zobaczycie wasze zelki
Co do opieki medycznej w uk moglabym napisac elaborat, majac syna niepelnosprawnego i siebie z problemami ale szkoda gadac

moim zdaniem sa niedouczeni lekarze tu az boli. Wole jesnak polska hipohondrie i nawal lekow bo co brac moge sama zdecydowac. Przykladowo glupoe czopki, wegiel medyczny czy tabletki na pecherz, no nie znajdziesz tu, moze jesli lekarz ci przepisze. W pl jednak ja tam lubie ze ide do apteki mowie co jest i na wszystko jest cos do kupienia. A tu paracetamol na wszystko. I jasne, branie antybiotykow na przeziebienie to glupota, ale ja tez przykladowo z przeziebionym dzieckiem do lekarza nie ide, ide jak jest grypa/angina czy inne badziewie. Najlepszy bylby mix obu sluzb zdrowia.