reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

Mama O. - no właśnie, niby jesteśmy na macierzyńskim tylko ja na nic nie mam czasu:( z niczym się nie wyrabiam, nie wiem jeszcze jak tu siedzieć i czekać na kupę... Też bym chciała, tylko Ty pewnie jesteś lepiej zorganizowana, może dlatego że to nie Twoje pierwsze i jakoś to już ogarniasz. Nie wiem, ale zazdroszczę. Może na razie widzę to pesymistycznie, bo my mamy kupy w ogromnej ilości i to seriami, czasem co 10-15 minut - takie kupy na raty jakby. Może jak to się ustabilizuje, to pomysł będzie bardziej realny. A to co piszesz o bliskości to jasne, to najważniejsze i najwspanialsze niczego nie przegapić. Ja uwielbiam obserwować postępy, to niesamowite jak szybko takie maluchy się zmieniają.

Andzia - teraz to i mi się chce z tego śmiać, ale uwierz że w środku nocy nie było mi do śmiechu. Teraz to już mu się chociaż te gazy zmniejszyły, bo wcześniej to normalnie strzelał kupą na odległość:) wiec doskonale rozumiem obfajdaną podłogę i fotelik, ja w pewnym momencie pozabierałam z okolicy przewijaka wszystko żeby nie prowokować kłopotów:) ja jeszcze mam psa, dla którego taka kupa na podłodze to wielka atrakcja, wiec jedną ręką ściągałam z siebie obfajdane ciuchy a drugą odganiałam psa, żeby nie wyczyścił podłogi;)

reklama
Andzia - ja też właśnie wróciłam, ledwo żywa bo robię traskę 9 km. Podkarmiłam małego i zasnął mi na kolanach, więc boję się go przenosić do łóżka bo zaraz będzie pobudka:) a tak to mogę chociaż poczytać:) grilla zazdroszczę, ja w weekend jadę do rodziców, ma być piękna pogoda więc też pogrillujemy.

Korzystam:) rok temu biegałam:) teraz spacerki, ale wymijam wszystkie mamy na trasie i zasówam do przodu:) mały lubi bo lepiej trzęsie, a ja liczę że może kilka kalorii więcej się spali;) chętnie bym też usiadła gdzieś na ławeczce ale u mnie w wózku od razu byłby protest:)

Hejka. Oj i my dzis się nalazilismy. Najpierw pojechalismu do parku ale nie bralam gondoli tylko wpielismy młodego z nosidlem w stelaź i to bylo chyba jego najwieksze szczescie. Jejku pierwszy raz tak sie spokojnie wyspacerowalam, nagadalam z kolezanka i nie bylo protestu przy staniu, juz nie wspominam ze nie było jekania i stekania. Potem przyjechalam do domu i jeszcze mame odprowadzilismy ze 3 km. Teraz wykapałam i padł. Jutro rano jedziemy na bioderka. Trzymajcie kciuki zeby bylo ok. Moze zachacze o Smyka i H&M.
Co do strzalow z tyłka naszych dzieci ja ostatnio zmieniam małemu pieluche troche sobie gadamy ja mu reke pod dupke zeby pieluche wlozyc a on mi na reke kupsko walna. Z sikaniem tez mnie ładnie załatwił. Kucnełam zeby wyjac pieluche z szuflady pod łozeczkiem Miłoszek leźał na przewijaku i urzadzil mamie mycie glowy. Poczułam dopiero jak mi pociekło po czole.
Takze fajne te nasze majowe pociechy.
Kurcze my jutro konczymy 2 miesiace. Stawiam szampana;-)

Ostatnia edycja:
Cześc wszystkim mamuśką
bardzo długo Was juz czytam chyba od lutego ale jakoś wstyd było mi sie dołączyc do zwartej grupy
lecz jak jestem w domu to troche smutno mi że nie mam z kim pogadac na temat dzieci a mam ich troje :-)
napisze troche o sobie
Tak jak pisałam ma 3 dzieci najmłodsze urodziła sie w maju 18
poród wywoływany ponieważ akcja porodowa nie tylko sie zatrzymała ale i cofnela
malutka owinięta pępowiną ale teraz już ok w zeszłym tygodniu miała usg główki wiec wszystki dobrze
mam nadzieje ze pezyjmniecie mnie do swojego grona:-)
Pozdrawiam wszystki kobitki....

reklama
Do góry