reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

dzień dobry!
ja też już po kawce:) nie jestem kawoszem ale piję sobie co kilka dni bezkofeinową, z ekspresu z wielką ilością słodkiego spienionego mleka, albo inkę.

mimi, megi dzięki za pamięć przy tworzeniu listy, jeśli zcalimy znowu ten wątek to będzie fajnie, bo to zawsze więcej doświadczenia będzie opisane, no i jestem ciekawa co u innych słychać.

Zaszczepiliśmy się! Olga ważyła 4720, (ale dzisiaj kończy 8 tydzień, więc czas najwyższy, bardzo dzielnie to zniosła, tylko chwilę po ukłóciu rozpłakała się wystraszona, ale szybko się uspokoiła, drugie kłócie też nie pozostawiło chyba traumy, poszliśmy jeszcze do apteki po altacet i paracetamol, do sklepu i usnęła.
Ja igły się nie boję i zawsze patrzę jak mi wbijają, ale jak zobaczyłam zbliżającą się do Olgi strzykawkę to odwróciłam głowę.

Czytam że większość dzisiaj pospała, jak to mówią: "coś jest chyba w powietrzu" , bo moja też w nocy zrobiła sobie 7 godzinną przerwę na sen bez karmienia.

wkładki mam różne, canpol, lovi akuku, żadne mi nie przeciekły, tych z lovi nie bardzo lubię, bo mają takie różowe napisy i prześwitują przez jasne biustonosze i białe koszulki, teraz kupiłam aventu wielorazowe, mam założone od wieczora, są grubsze niż jednorazówki, ale dosyć ładnie się układają, zobaczymy. Muszę kupić te lansinoh, skoro mówicie, że takie cieniutkie.

reklama
Dziewczyny jesli ktos nie zostal dopisany do listy to piszcie do mnie na prive, bo nie nadazam z czytaniem i obecnie nie udzielam sie za bardzo. Mimi Juz do mnie pisala w tej sprawie i przygotujcie prosze liste i wyslijcie mi jak jako wiadomość, bo nie nadazam z postami i mogę przeoczyc. Dzięki :-*

Tak w skrocie napisze poki mam chwilke. U nas masakra...ogolnie duzo rzeczy na glowie a jeszcze z dzieckiem po lekarzach latam. Mala miala niby tradzik niemowlecy, ale teraz nie wiadomo co ma i trzeba isc do innego lekarza. Dostala antybiotyki. Kazali tez sprawdzic czy to nie gronkowiec choc mowia, ze raczej nie, bo nie wyglada i nie ma objawow, ale to tak na wszelki wypadek. No masakra jednym slowem! Albo mowia, ze to alergia, bo juz jej schodzi.

Ostatnia edycja:
Co do listy to trzeba dopisać tylko Megi*, Andzia 160281, truskaffka, magosiaa. Reszta ma dostęp do zamkniętego.
Kawke mrożoną rowniez uwielbiam i czasem pije, choć karmie piersią :)
A jesli chodzi o nocke, to moje dwa smyki wstaly dzis o 5, chyba się zmowili :)

No rewelacyjne te filmiki z tą mała, wygadana strasznie, uśmiałam się po same pachy, truskaffka mój mały lubi spacery ale gdy dłużej wózek stoi bez ruchu to tez już od razu fochy pokazuje :-D

Magosiaa fajnie ze Olga dzielna dziewczynka.

IzaMarta oby zly okres ci szybko minął:-)

Czy wy tez tak macie że ubrania ktore pare dni temu dzieciom nakladalyscie robia sie nagle jak z mlodszego brata? Ja pare dni temu nakladalam spiochy i byl nawet luz a dzis palce powyginane. Szok. Garderoba mojego dziecka sie uszczupla. Musze kupic pare sztuk połśpiochow do spania.

Mimi, to nie moja, znalazłam w necie, ale jestem zachwycona tym dzieciakiem, chociaż też trochę przerażona co mnie czeka:)

Truskaffka, my zaczęliśmy od rozmiaru 56 i już po 2 tygodniach zaczęłam odkładać, teraz wyciągnęłam już 68, ja mam wszystkie ubranka używane, (odkupiłam od koleżanki po bliźniaczkach) niektóre są rozciągnięte to starczają na dłużej.

reklama
Witam majóweczki!!!
Nie było mnie pare dni ale juz jestem. Bylismy tydzien u rodziców ale na szczęście juz w domu:) wszędzie dobrze ale w domu najlepiej:) Moja mama zeswirowala na punkcie wnuczki i ja tez juz z nią odstawalam świra. Bo cały czas: moze za zimno, moze za gorąco, moze treba czapeczkę, moze glodna a moze kolka normalnie masakra.
Podsumowując:
1. Mała od paru dni jest tylko na mm bo ja juz nie mam pokarmu, a ona tez juz nie chce, mogłabym powalczyć ale chyba mi sie juz nie chce...:(
2. Mała chyba ma kolki, bylismy u pediatry za namową mojej mamy i dajemy delicon póki co jest ok, dalej zobaczymy.
3. Co do wkladek to miałam tommy teepe- nawet niezle, babydreeam- troche małe ale tez mogą byc, avent wielorazowe- beznadziejne, przeciekaly mi i musiałam w środku nocy zmieniać cała garderobę.
4. Co do czapeczkę na dwór to moja nigdy nie jest w czapce bo ich po prostu nie znosi, zakładam opaskę i ta czasem przejdzie a czasem musze zdjąć.
Nie pamietam juz do czego jeszcze miałam sie odnieść... Ehh skleroza, mam nadzieje ze pomoglam...

Do góry