reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

reklama
Wichurka - Ja można powiedzieć że trochę jak na wakacjach, bo drugi tydzień siedzę u rodziców wprawdzie w mieście ale w domu z ogrodem więc jakoś staramy się tu przetrwać upały. Piękna pogoda do wakacjowania się ale nie wiem czy z takim maluchem;) my planujemy wyjazd nad morze we wrześniu, mój bąbel tak szybko się zmienia, ze do września powinien być już super ogarniętym chłopakiem:) zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję że na planach sie nie skończy.

A co mówią już Wasze dzieci? Bo mój w ostatnim czasie strasznie się stara żeby coś powiedzieć:) buzię ma ciągle otwartą i język układa w dość dziwne kształty, co powoduje że wydobywają się z niego nowe, dziwne dźwięki. Uwielbiam jak tak sobie ze mną gada:)

wakacje to na razie ma cała moja rodzina, siostry i Mama są teraz nad różnymi morzami, ale my też planujemy!
Też nad morze, do Pobierowa, w ostatni tydzień sierpnia, już mamy zarezerwowany domek, Mała będzie mieć 3,5 miesiąca, mam nadzieję, że damy radę. Na razie przeraża mnie ilość rzeczy które będziemy musieli zabrać...

Megi: gdzie się wybieracie?

dziewczyny kupiłam i nie wiem czy dobrze zrobiłam Żyrafka Sophie, słyszłałyście? ma przyjść za parę dni.

a czy Wasze pociechy mają problem z ropiejącymi oczkami? Olga właściwie od urodzenia ma problem z prawym okiem,
świetlik, rumianek, krople z antybiotykiem i sól fizjologiczna, tyle zastosowałam, ale problem nawraca, dziś rano nie mogła otworzyć oka:(
juro idziemy do okulisty, chyba nie obejdzie się bez przekłuwania kanalika, jestem przerażona.

Magosiaa tez mam problem z oczkami. Mala miala antybiotyk, przemywam sola i nic. Antybiotyk pomogl, ale wrocilo. My idziemy w srode do pediatry.
Co do zyrafy to u mojego meza w rodzinie dziecko mialo, ale jakiegos szalu ta zabawka nie zrobila. Dostal ja od kogoś i w sumie nawet nie zwracal na nia uwagi. A czemu ja kupilas? Pytam, bo teraz duzo osob je kupuje i jestem ciekawa tej zyrafy. Co do tego, ze ich dziecko nie bylo zainteresowane to różne sa dziecki i jedno lub to drugie cos innego, itd.

żyrafę kupiłam, bo się naczytałam, że taka super, ekologiczna, bezpieczna i wiele dzieci ją kocha miłością bezgraniczną, no i muszę się przyznać, ze jestem straszna gadżeciara i jak sobie takie pochlebne recenzje poczytam, to nabywam różne produkty...
a poza tym mamy tylko 2 zabawki (nie licząc pożyczonej od tygodnia maty edukacyjnej), Olga właśnie zaczęła się interesować zabawkami, parę dni temu pisałam, że martwi mnie jej rozwój a ona na nastęny dzień chwyciła zabawkę! coraz częściej się do nich śmieje, no i wkłada całe łapy do buzi, więc chciałam, żeby miała jakiś gryzak.
ciekawe jak u nas się sprawdzi... na pewno zdam tutaj relację.

Magosiaa zdaj koniecznie, bo jestem strasznie ciekawa :-) To co pisalam o zyrafie to nie mialo byc niemile czy cos w tym stylu. Ja tez jestem gadzeciara i mnie to interesuje :-) Ile Twoje dzidzi ma, bo zapomnialam :p Moja tez wklada cale lapki do buzi i woli je niz smoczek. Co do zabawek to wczesniej interesowała ja tylko karuzela i od kilku dni dopiero interesuje sie zabawkami. Teraz to ja zaczynam sie zastanawiac nad jej rozwojem :p Jedyne co mnie uspokajalo to to, ze strasznie duzo gada i sie smieje :-)

spoko Iza, nie oburzyłam się:)
Olga za parę dni skończy 3 miesiące
też jestem ciekawa tej żyrafki, czytałam też takie opinie, że jest przereklamowana, owszem jest fajną zabawką, ale jako piszczący gryzak świetnie sprawdzają się tanie zabawki dla psów:szok:! podobno Zawitkowski takie poleca... ale biorąc pod uwagę, że mamy w domu psa, to jakoś nie mogę się do tego przekonać.

a jeszcze jestem na etapie kupienia łóżeczka turystycznego, kto ma niech się wypowie, proszę:)

Hej a mój się bardzo mało interesuje zabawkami. Czasem się na troszkę zapatrzy. Bardzo dużo się śmieje i gada. I widać różnice, gdy zagaduje go znajoma osoba, badz obca. Nie łapie natomiast raczkami zabawek, nawet jak mu się poda do rączki to zaraz wypuszcza.
A śpi coraz lepiej. Teraz już przesypia od 21, do 5:30. Dzis nawet obudził się dopiero o 5:45, zjadł i od 6 do 8:40 dalej spał. Dodam że karmimy się piersią. :)

Malgosiaa dasz radę z wyjazdem, my drugi raz juz pojechaliśmy z mała. Pierwszy bylismy jak miała 2 miesiące. Nie jest tak zle. Maz bardzo sprytnie upycha wszystko :)
W sierpniu planujemy wyskoczyć na pare dni na Mazury gdzieś, No i teraz w czwartek na jeden dzien nad Soline bo u rodziców teraz jestesmy i w miarę blisko jest.

reklama
:)

Magosia daj znac jak zyrafa sie sprawuje? ! U nas tez duzo ja kupuja ale jest droga :(

Pamietam przy synku mialam zwykly kryzaczek, ale jakas odwiedziliy sklep no i wlasnie trafilismy na odzial dla pieskow to synek wybral taka kosc z gumy taki bardzo ladne kolory (dodam niewygladala jak
Dla zwierzat) byl taki ryk ze musialam kupic a jeszcze do tego piszczala o matko kochana jak on ja kochal wszedzie z nija :)

Ile w pl kosztuje ta zyrafka?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry