• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Agusimama, to ta babka chyba nie wie co mówi :P znam wiele rodzin z trójką dzieci i do patologii im daleko :-D
ja to na pewno chcę dwójkę :) może kiedyś o trzecim pomyślimy ;)

annad, ja też nie wymiotowałam, nie mam mdłości, w sumie mało mam objawów i gin mi mówił że nic tylko się cieszyć, więc się cieszę ;)

reklama
agusimama u mojego m jest 4-ka, a dziadek mojego m mial 11 dzieci:-)

ja tez nie wymiotowalam ani razu. Kilka razy myslalam, ze bedzie blisko, ale udalo sie. Ja nie znosze wymiotowac. Wymiotuje tylko jak sie upije.
Mecza mnie tym razem straszne mdlosci. W porzedniej ciazy tez nie wymiotowalam.

Dziewuszki, jest wśród Was taka która nie wymiotowała ani razu ??
teraz sie martwię że mam niskie hCG i nieprawidłowy rozwój łozyska :-(

Annad, ja też nie wiem, co to wymioty, ani mdłości w ciąży. No chyba, że od luteiny :tak:
Jedyne, co mi doskwiera to bóle głowy. Ale od jakiegoś czasu reaguję na każdą zmianę pogody właśnie w taki sposób.

A ja sobie po haftowalam a juz myslalam ze mnie to ominie;)
Wczoraj zrobilam ta babke cytrynowo i jest przepyszna:-)
Dzisiaj troche sobie polaze bo mamy troche grobow ale sie dotlenie i jutro moze dluzej pospie;-) A tak wogole to cos mni zaczyna brac mam coraz wiecej kataru i kaszel dochodzi:-(
Ja tez bym chciala miec minimum 3 dzieci zobaczymy co bedzie.
A ja bylam na umowie jako niania a dziecko mialo isc od pazdziernika do przedszkola wiec ja poszlam we wrzesniu na zwolnienie i teraz nalezy mi sie jakis zasilek a po urodzeniu juz nic:(

No tak mąż zawsze się musi upomnieć :P a mi mówi, że mam takie prawo, bo bez łaski się przepuszcza ciężarne i z małymi dziećmi od tego jest kasa pierwszeństwa :)
Czasem noszę kartę ciąży jakby ktoś się czepiał ale generalnie ludzie się nie awanturują ;]
W sumie, jak stoi ktoś ze zgrzewkami piwa to przepraszam bardzo :no:

Ja trafiłam na pomelo takie wstrętne, suche jak wióry ;| zraziłam się i więcej nie kupię..
a ja słyszałam że w ciąży nie powinno się jeść cytrusów bo uczulają...:confused:
słyszałyście o tym??? tak samo nie powinno się jeść cytrusów jak się karmi piersią...

dziewczyny jakie macie/planujecie laktatory???
Ja chyba kupię ręczny, bo znajoma mówiła że jak miała elektryczny to myślała że jej cyca urwie...:eek:

szkoła a miałaś umowę o pracę?? bo podobno jak kobiecie nie przysługuje macierzyński, to można się starać o zasiłek rehabilitacyjny po ciąży w zusie :tak:
Tylko nie wiem jak to dokładnie było...
Koleżanka była w takiej sytuacji jak ja(umowy o pracę tymczasową, nie przedłużyli umowy i po ciąży poszła na rehabilitacyjny na 3 miesiące, później się zarejestrowała jako bezrobotna na pół roku i wróciła do pracy) :tak:
Zawsze jakieś tam pieniążki są, i ubezpieczenie :)

Ostatnia edycja:
nie potrzeba zaświadczenie. poinformowałaś pracodawcę, więc i tak jesteś chroniona i nie może Cię zwolnić :)

U mnie sobie zażyczyli zaświadczenie od ginekologa, w którym tygodniu ciąży jestem ...
Ale to dlatego, że pierwsze l4 miałam od internisty na paskudną infekcję która mnie wtedy dopadła i l4 było bez kodu "B".
Więc poprosiłam gina, i wyrównają mi chorobowe do 100% :cool:
Zawsze troszkę grosiwa więcej, tym bardziej że same kadrowe zadzwoniły że jest taka możliwość więc wiecie :)

Ostatnia edycja:
agusimama cieszymy się że jest wszystko ok i trzymam kciuki:-)
nieźle wynika z tego że wychowałam się w patologicznej rodzinie bo była nas 3 ahaha dobre:-D ludzie są nienormalni
my dziś czujemy się dobrze co do wymiotowania też mnie brało wiele razy ale na tym się skończyło;-)

nie wiem czy to dobrze ale mam taką ochotę na herbatki owocowe mogę je pić ciągle raz taki smak raz taki i tak w kółko kupiłam takie lepsze żeby faktycznie były w niej suszone owoce

reklama
hej dziewuszki. a ja dziś rano zaliczyłam takiego pawia, że myślałam, że mi żołądek na drugą stronę wywróci. bo oczywiście wymiotować nie miałam czym. a miałam już taki cudowny spokój przeszło tydzień:PP

a propo laktatorów to ja zamierzam kupić elektryczny. miałam ręczny i był po prostu do d...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry