reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

Hej babki
Wy o wkladkach to ja Wam powiem, że te mamamia beznadzieja jak dla mnie. Po dłuższym noszeniu część wkładki mi zostawała na sutkach bo trzeba ją było odrywać. Nuka wkładki strasznie się odznaczały pod bielizna i najszybciej przemakały , Aventu te najnowsze spoko pod warunkiem, że były to nocne a nie dzienne ale mało widoczne od bielizna kiedy się nosi białe bluzki bo są specjalnie profilowane.Na noc zakładam jednak złożoną tetrową pieluchę bo i tak śpię z przerwami a to co mi wycieknie wchłania pielucha noi pielucha zawsze pod ręką. Ja się zakochałam w pomyśle wczesnego odpieluchowywania i od jutra małego będę "wysadzać" .Pieluchy wielorazowe niedługo w domu i jestem podekscytowana. Marzy mi się chusta wełniana bo ma super właściwości izolacji wilgoci . Kurka jak juz to zdobędę to sierpień będzie super przygodą zabiorę chłopców wszystkich na wczasy do lasu nad morze. Nie mogę się doczekać.

reklama
truskaffka mój maluch zjadał 150 ml (nieraz dojadał a nieraz za jednym razem tyle zjadał) na opakowaniu pisza ze powinno dziecko zjadac 120ml. Martwiłam się że za dużo bo taki okrąglutki się zrobił na twarzy, ale myślę że on chyba musiał nadrobić z waga do dzieci donoszonych bo teraz wazy idealnie do swojego wieku. Jadł różnie 6-7-8 razy dziennie, w zależności ile przespał w nocy, bo w dzień to do tej pory jada co 3 godziny, chyba że na dłużej przysnie. Teraz mu daję nieraz 120 a nieraz 150 ml bo nie wiem czy nieraz mu nie za dużo, szczególnie nad ranem bo od kilku dni ulewa dość mocno. Zastanawiałam się czy to może jest ta nietolerancja laktozy??? Czym to się objawia??? Mój ostatnio po zmianie mleka robi dość żadkie kupy i właśnie nad ranem zakaszla i mu się sporo ulewa. Czy to może być ta nietolerancja???

Dzieki. Moj tez do tej pory 120 ale pare razy zdarzyl mu sie ryk że za malo i dorabialam. Je zawsze 7 razy. Moj ze wszystkim w najwyzszych centylach ale nie jest jakos gruby buzia jedynie taka pyza.
Co do nietolerancji laktozy to nie mam pojecia.

cześć!
Olga znowu spała 7,5 godziny!
o 4 gdy ją przewijałam wystrzeliła we mnie kupą, byłam cała ufajdana, dywan też... musiałam wołać Piotra na pomoc... czy takie ciśnienie jest normalne?
wielorazowe wkladki avent przemokły w nocy:( nie polecam

co do wysadzania, to koleżanka podesłała mi kiedyś taki filmik, jej znajoma się wdraża, ja jestem trochę sceptyczna, a może bardziej leniwa

https://www.youtube.com/watch?v=q-BhuivQa_A

miłego dnia!

Malgosiaa - mój też już w rozmiarze 68 a dwa tygodnie młodszy, nie wiem czy on nie jest za gruby... Wszystko mu strasznie utylo, buzie ma jak chomik, nóżki serdelki, ale czy mam mu dawać mniej niż chce? Pediatra twierdzi ze ma jeść ile chce, no nie wiem.

A odnośnie osrania to u mnie to dość często sie zdarza. Pomijając już że osrał mnie, to nafajdał do przybornika wiszącego akurat pod przewijakiem, więc musiałam wybierać kupę z kieszonek... Po drugim takim występie przewiesiłam przybornik:)

Odpieluszkowanie super w teorii ale jakoś tego nie widzę... Chociaż widzę po małym jak będzie robił kupę, czasem też sikał... Można by spróbować ale czuje za to godziny spędzone nad kubełkiem... Bo do zlewu to nie wiem czy chcę żeby mi fajdał;)

Wichurka82 - ja ze trzy tyg już daję Delicol. Nie wiem czy mały ma kołki, napewno miał straszne wzdęcia i bóle brzucha. Delicol nie pomógł, daję mu też Sab simplex i tez chyba bez rewelacji, teraz odstawiłam wszystko co mleczne i widzę znaczną poprawę - mały całymi dniami mi płakał, nie byłam w stanie go uspokoić, teraz płacze umiarkowanie, wyraźnie widzę ze lepiej się czuje. Tylko nie wiem czy to ta zmiana mojego żywienia czy przypadek, myślę ze to może być właśnie ta nietolerancja laktozy. Nie wiem sama. Będę we wtorek u pediatry to o tym pogadam. Ale słyszałam od koleżanek że chwalą sobie Delicol więc mam nadzieję, ze u Was pomoże.

A mi od rana udało się mojego gluta wreszcie odłożyć do łóżeczka więc lecę pod prysznic a poźniej idziemy skorzytsać z pięknej pogody:) miłego dnia mamusie:)

Chcialabym bardzo powoli a nawet w zolwim tempie najpierw wyeliminowac poranna kupe. potem kazda kupe a siku to w swoim czasie. Mam czas teraz w koncu jestem na macierzynskim :wink:i sa wakacje. Najbardziej to mi chyba zalezy na tym aby byc strasznie blisko. Z najstarszym tak nie mialam - dzwonili tylko do mnie jak bylam na wyjazdach na uczelni co mały znowu nowego zrobil. Straszne emocje. Pamietam jak dumna bylam jak się okazalo, że jestem najlepsza na radarach na egzaminie wsrod kolegow a tu telefon od cioci , że mlody zrobil 1 kroki. Albo mama po moim powrocie ze szkolen do mnie ze dziecko juz mowi. Idzie sie spłakac. Z Sergiem bylo inaczej juz troche bo walczylam o bycie blizej i czuc roznice chociaz mysle , że kontakt z chlopcami mam git a teraz bede korzystac na maxa . JESTEM MAMĄ i taka moja rola albo przywilej :cool2:

reklama
Megi* ale się uśmiałam z tego wybierania kupy z kieszonek, mój pierwszy raz już osrał mamusię w szpitalu, całą koszulę miałam ufajdaną ( na szczęście druga była w zapasie :-)) a w domu to poleciał po podłodze i po foteliku samochodowym bo właśnie mieliśmy wychodzić na dwór gdy narobił w portasie i postawiłam fotelik na podłogę.
Mama.O. życzę powodzenia i wytrwałości w wysadzaniu malucha, tak jak napisałaś bliskość z bobasami jest najważniejsza, aby nie utracić ich pierwszych uśmiechów, gaworzenia kroków i wszystkich innych rzeczy bo przecież dzieci rosną tylko raz :-D

Do góry