Ja się nie szczepie...a co do wagi powiina byc podana w pomiarach na usg zawsze możesz zapytać jaka jest waga dzieci a rodzisz sn czy cc?
Ja tez podziekowalam za szcepionke. Wole nie experymentowac juz na koniec
w uk to ci raczej tego nie powiedza na nhs chyba ze moze prywatnie jak zapytasz?
Mamusia Blaneczki jak oni zwazyli Tobie dzidzie i sprawdzili dlugosc szyjki. ja mam wizyty co 2 tyg teraz bo mam blizniaki, co druga wizyte mam w szpitalu i co miesiac mam scan a nikt mi nie powiedzial jaka jest waga maluszkow. I jeszcze pytanie o ta szczepionke na krztusiec, szczepicie sie?
Bylam u Polskiego Ginekologa

on wszystko sprawdzi jak go poprosze ;-)
Ja dzis mialam wizyte z Senior Midwife w sprawie porodu ...umowila mnie polozna z home birth team ktorej wspomnialam o tym jaki planuje porod miec ze chce cc i umowila mnie na dzisna wizyte ...obejrzalysmy pieknie cale akta z porodowki- podyskutowalysmy o tym- z dwoch poprzednich porodow omowilysmy za i przeciw porod domowy i cc i w szpitalu pokazala mi piekna nowa porodowke z duzym lozem wlasna nowoczesna lazienka i basenem(ala wanna olbrzymia do ktorej zmiescisz sie nawet z m jest muzyczka i swiatelka kolorowe

)a ja taka nie mila bylam i mowie no dobrze ale jak masz bole porodowe to marzysz o gtym tylko zeby sie skonczylo i bylo po i wszystko minelo

nie dalam sie jej przekonac ona mi mowi ze dwoch lekarzy musi podjac decyzje czy zrobia mi cc czy nie i mam wizyte z konsultantem w kwietniu i tam zadecyduje czy zrobia mi moja wymarzona cc czy zmusza do sn ale za to bede miec midwife od 1 skurczu w domu a potem jesli zdecyduje ze do szpitala jade to pojade i daje mi gwarancje nie odeslania mnie do domu

ale ja juz wiem jak to z nimi jest obiecanki cacanki

i nie wierze im juz bo jak maja busy to mowia nie i koniec

albo klamia okazalo sie ze mlodsza mialam 2cm rozwarcia o godz. 4-5 rano a o 8;40 mialam 8cm i parlam juz przy 8 cm nie czekajac na 10

wiec mowi ze byc moze tym razem napewno bedzie identycznie speeed szybko i nagle z nieregularnych skurczy zrobi sie pelne rozwarcie i nie zdaze dojechac nigdzie

mam metlik w glowie i nie wiem co robic powiedziala tez ze przewaznie przy 3 dziecku malo kto zdaza i dostaje epidural !!!!!!!!!!!!!!!!! zalamanie przezylam poraz kolejny NATURAL POROD PORAZKA ....