reklama

Mali odkrywcy ...

reklama
Anni Suri jest super inteligentną i wrażliwą dziewczynką i powinnaś pisac o niej jak najwięcej. :tak:
Ja też przeważnie się ograniczam to biernego czytania tego wątku - jak mąż to widzi to się pyta, czy już piszą i wiersze recytują :-D, bo takie nieprawdopodobne rzeczy o Waszych dzieciakach tu czytam.....
No mówić "kto tam" kiedy ktoś puka do drzwi do już dla mnie szok i coś nie do pojęcia.....:confused:
Krzysio odkrywa przyrodę. Zostawiliśmy go z dziadkami na działce nad jeziorkiem i już widać efekty. Np. jak się pytam, "gdzie ptaszek, ćwir ćwir" to podnosi główkę i szuka na drzewkach. Albo jak usłyszy szczeknie psa to przerywa zabawę i nasłu****ę skąd ten odgłos. A jak na plaży zrobiłam babkę z piasku i klepałam w wiadreko zeby sie dobrze ubiła to zaraz powtarzał za mną. No cudny jest mój misiaczek :-D.

no dobra, więc Michaś od 3 dni samodzielnie robi 1 kroczek:tak: może to nie za wiele, ale zawsze coś i czekamy aż odważy się puścić i iść:-) z raczkowaniem się uwstecznił - mianowicie bardzo chętnie raczkuje do tyłu uciekając przed rodzicami:-D:laugh2: awantury są na porządku dziennym, pomimo że moje dziecię nie mówi po naszemu ani słowa
to tak w skrócie
aha, wyczaił w szafce pod zlewem kosz na śmieci:baffled: co za tym idzie możecie się domyślać:-p

A moje dziecko nie umie wstać, za to świetnie radzi z zsuwaniem się z kanapy lub łóżka na nogi :szok::szok::szok::-D:-D:-D

No ogromne wyrazy uznania dla Maksia!!! Erykowi dłuzszą chwilę zajęło przyswojenie zasady że nózki idą pierwsze a nie głowa :)

Odnośnie chwalenia się to już jak Eryk zaczął chodzić, to już przerabiałam to, bo niektóre z was się martwiły że dzieciaczki nie wykazują chęci do przemieszczania się a Eryk juz chodził, i też było mi troszke głupio:( ale myślę że każda z nas jednak jest świadoma swojego dziecka, jedne z tym są do przodu a z czym innym zwlekają, każde dziecko rozwija sie swoim tempem i jesteśmy tego świadome, a i pomarudzić, i pomartwić i nacieszyć się trzeba, a od tego mamy to forum:)

Zosia też miała problem z zapamiętaniem że nie spada się na łeb na szyję. :-D Ale tata był bardzo cierpliwy w nauczaniu i wreszcie załapała.

A Zosia ma nowe zadanie - próbujemy ją nauczyć dmuchać co by chociaż spróbowała w urodziny :-D Aktualnie jest na etapie podziwiania jak niania się wysila dmuchając w kolorowe piórka :-D Bardzo jej się podoba to przedstawienie. A jak ma dmuchnąć to co najwyżej noskiem :-D

Koleżanka mnie rozbawiła bo stwierdziła że Zosia i tak pewnie zgasi świeczkę ręką :-D

A Magda o dziwo umie dmuchać. Weronika ma taki "gwizdek" - chyba z zestawu dziecięcego w KFC. Ma kształt kaczora i jak mu się dmucha w kuper, to wydaje taki odgłos jak na polowaniu. My jej to dmuchaliśmy wielokrotnie, a ona teraz czasem to łapie, wsadza do buzi (od strony dzioba najczęściej) i dmucha, dziwiąc się, że żaden głos się nie wydobywa. Biorąc pod uwagę, że świeczka nie wydaje odgłosu, nie wiem czy załapie, że tu też trzeba dmuchać. A i tak przecież łatwiej zgasić łapą.:-D

kachasku to już, juz zaraz :) cudownie, serdecznie gratulujemy :)

gusia, wspaniały ten twój chłopak, taki dzielny mimo choroby !!!

Eryczek dmucha też!! z zabawkowy saksofon- tata go nauczył, a mam nauczyła dmuchac dmuchawce, tylko teraz dmucha na wszystkie kwiatki i nie wie o co chodzi z wachaniem :-D chyba na tor4cie mu kwiatka świeczkowego zrobie :P

A wczoraj Ziomuś wspaniały wlazł na trzy schody trzymajac się ściany i wlazł do klatki a klatkowe bardziej strome schody pokonał na czworka!!! asekurowałam go smyczką ale była zbędna :P
w repertuarze dzwięków pojawiło się " kokoko" czyli kurka :P

A'propos dmuchania, to dzisiaj stwierdziłam, że pora sprawdzić, czy są jakiekolwiek szanse na nauczenie tego do urodzin. No i dmuchnęłam Piotrusiowi koło buźki, a On spokojnie popatrzył, po czym mi oddmuchnął :szok: (o ile jest takie słowo :zawstydzona/y:). Próbowałam kilka razy i za każdym pięknie powtarzał po mnie :-D Ciekawe czy to jak z wieloma umiejętnościami, które po udanym debiucie zapadały się w odmęty niepamięci na wiele miesięcy :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry