reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dzięki dziewczyny -własnie siadam podliczyć koszty tych naszych zakupów...
Tak naprawdę to najdroższe to wózek 3w1 i baza do auta, później pościel do łóżeczka i łóżeczko -a reszta to pierdoły -niby po parę złoty ale zbiera się tych kosztów... póki co do szpitala mamy wszystko -no i mamy już swój sklepik z dzieciowymi rzeczami w Wawie -właścicielka też w ciąży więc wymieniłyśmy dane lekarzy i uwagi -mają tam wszystko więc wystarczy podjechać i kupić -chyba często tam będziemy hehehe no i to jest 3km od mojego szpitala więc luz

A ja jutro zrobię wjazd do RTV EURO AGD -przywieźli lodówkę, rozpakowali, postawili i mówię żeby zabrali kartony itp. Usłyszałam ze nie zabierają bo czas na oddanie jest 7 dni, jak coś będzie nie tak to muszą przyjechać i zapakować ble ble ble... wyszli a mi zaostała tona styropianu i kartonów...
Ok -dzwonię do S i mówię mu o tym -On oczy wielkie zrobił -bo przecież w kosztach jest -przywiezienie, rozpakowanie, ustawienie, zabranie opakowania -zadzwonił do biura obsługi... po czym pan który przywiózł mi lodówke dzwoni do mnie z twarzą że "bo jak coś będzie nie tak to koledzy którzy będą zabierac lodówke będą mieli pretensje -a oni materialnie odpowiadają za przwozone rzeczy"...
A co mnie to! niech ze swoimi kartonami przyjeżdżają...
Ech

reklama
Potrzebuje Waszej rady. Przyszly do mnie staniki z allegro od wf111. Zamowilam dwa o takim samym numerze, ale z roznymi miseczkami - wiec jak na moj gust powinny tak samo scisle przylegac do klatki piersiowej pod biustem i roznic sie tylko rozmiarem miseczki. Zgadza sie? Zalozylam stanik 75D i jakos tak luzno mam w obwodzie... Zalozylam po chwili 75C i w obwodzie juz idealnie... Przylozylam jeden stanik do drugiego i okazalo sie, ze maja rozne dlugosci (patrzac od haftek do haftek). Czy to tak powinno byc???????????

Ślicznie dziękuje za odpowiedź. W takim razie maltan bo do pupy linomag jak dobrze pamiętam zielony ?

Ale linomag chyba nie jest na odparzenia - wiec przyda Ci sie cos dodatkowego na odparzenia. Wlasnie dlatego najlepszy zdaje sie byc bepanthen bo jest i na brodawki i na odparzenia.

olapolap teoretycznie masz rację... sprawdź jeszcze jaki jest opis na kartkach ...

Ale linomag chyba nie jest na odparzenia - wiec przyda Ci sie cos dodatkowego na odparzenia. Wlasnie dlatego najlepszy zdaje sie byc bepanthen bo jest i na brodawki i na odparzenia.

Dokładnie bephanten jest i na odparzenia i na brodawki. Do tego bephanten jest świetny na wszelakeigo rodzaju otarcia... np przy katarze do smarowania pod nosem... Mój syn sie sam o niego upomina...

olapolap hmmm. Może weź napisz do babki i zapytaj co z tym fantem zrobić... Ja pisałam bo nie dosłali mi jednego stanika i odpowiedź była błyskawiczna...

13x13 zaszalałaś :-) Pościel i łóżeczko superowe, bardzo mi się kolor podoba, ja mam w takim kolorze ściany u małej więc nie chciałam aby się zlały kolorki.

Dziewczyny od 11 marca będą w Lidlu naklejki 3d do pokoju maluszka, na reklamie wyglądają super, różne wzory po 9.90 za pasek z kilkoma naklejkami, widziałam safari, jakieś zabawki i chyba księżniczki:-)

Dziewczyny musze się poradzić bo już sama nie wiem co zrobić. Myślałam o zakupie takiego nosidełka do powiedzmy 6 m-ca życia dziecka (dla siedzacego już posiadam nosidełko po starszym synu). Chodzi mi o mniejwięcej coś takiego http://www.allegro.pl/item943742652_nowe_nosidelko_eurotech_krzyzowe_zapiecie_atest.html. Miałyście takie? To pytanie dla min. podwójnych mam :-p albo kupujecie takie? I jeżeli tak to jakie.Jakiej firmy i jak się sprawowały?
Pytam bo jedziemy na wczasy i tam spacer plażą z wózkiem jest raczej trudny... a tak malucha do nosidełka i wio...

reklama
Dziewczyny musze się poradzić bo już sama nie wiem co zrobić. Myślałam o zakupie takiego nosidełka do powiedzmy 6 m-ca życia dziecka (dla siedzacego już posiadam nosidełko po starszym synu). Chodzi mi o mniejwięcej coś takiego Nowe Nosidełko EUROTECH krzyżowe zapięcie Atest (943742652) - Aukcje internetowe Allegro. Miałyście takie? To pytanie dla min. podwójnych mam :-p albo kupujecie takie? I jeżeli tak to jakie.Jakiej firmy i jak się sprawowały?
Pytam bo jedziemy na wczasy i tam spacer plażą z wózkiem jest raczej trudny... a tak malucha do nosidełka i wio...

ja takim nosidelkom jestem zdecydowanie na nie... kupilam chuste.
tak samo jak moja Mala nie bedzie miala chodzika.
nosidelko niewygodne ani dla dziecka ani dla noszącego,a przede wszystkim niezdrowe.

Do góry