reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
tak sobie mysle ze to wcale glupi pomysl nie jest z tym biznesem....

Katik, jedno slowo i jestesmy biznesłomeny:-)

tylko laski jak faktycznie myślicie o takim biznesie to podstawowa rada - nie sprzedawajcie pojedynczych ciuszków, bo to się w ogóle nie opłaca. ta koleżanka co sprzedaje siedzi w tym od kilka lat ;-D powiedziała, że zestawy idą najlepiej - ludzie lubią oszczędzać czas.

Katik to jak coś to ja chętnie od Ciebie kupię :tak:chyba naprawde bede kupowac troche uzywanych ubranek, bo przeciez dzieci tak expresowo rosną że szok...;-) moja nosi rozmiar 62 narazie , ale chyba musze zaczas sie rozgladac za 68... moze ktoras ma na sell cos? :-D

kochana w wawie masz tyle dobrych lumpków że naprawde jest gdzie dziecko ubrać jak potrzeba jakies namiary to pisz

Beti - ale ladniutkie... ten ostatni bialo-rozowy komplecik najsliczniejszy!

u nas praktycznie identycznie
tuniki
spodnie podpinane
i rampersy z dlugim rekawkiem i nogawkami - to mamy do spania
super sie wszystko sprawdza.

Ja Polki ANI RAZ nie ubralam w spiochy. Okazji nie bylo wogole. Jak mi wyrosla z wszystkich zakupionych pajacow, to juz nie dokupilam. Teraz ma ostatni (nota bene z przedzialu 0-3 i jeszcze sa luzy!) i go wynasza na noc.
Jakos nie podoba mi sie strojenie dziecka na dzien w pajace i spiochy. Panienka jest panienka, ma miec kiecki, gateczki, fajne bluzki czy tuniki.

Ja mam troszkę pajaców i spiochów ale do spania i to są rzeczy po SZymku w dzień jej w to nie ubieram bo ja lubie ładnie ubrane dzieci . lubie też leginsy bo to też ubranka na dłużej :)
Bardzo dużo rzeczy kupuje w ciucholandach i mam śliczne ciuszki przez to i dla małego i dla małej .
większość rzeczy kupuje na przecenach i na wyrost i potem mam . nie lubie przepłacać

u nas to samo - ubrania sa podzielona na domowe wygodne spoichy, polspiochy,pajace i wyjsciówki - tuniki, dzinsy, spodnie, sukienki, spotnice etc...

u mnie to samo z zakupami - wole Oli kupowac sliczne male niz sobie wielkie i nie zawsze sliczne...

kochana w wawie masz tyle dobrych lumpków że naprawde jest gdzie dziecko ubrać jak potrzeba jakies namiary to pisz

Ja mam troszkę pajaców i spiochów ale do spania i to są rzeczy po SZymku w dzień jej w to nie ubieram bo ja lubie ładnie ubrane dzieci . lubie też leginsy bo to też ubranka na dłużej :)
Bardzo dużo rzeczy kupuje w ciucholandach i mam śliczne ciuszki przez to i dla małego i dla małej .
większość rzeczy kupuje na przecenach i na wyrost i potem mam . nie lubie przepłacać

To dokładnie tak jak ja;-)

A ja 6 października lecę z B na zakupy do Londynu. Mam zamiar się obkupić. To po prostu będzie szał sklepowy;-)

Annaoj ale fajowo :-) Mnie by już mąż nie puścił. Mam bana na ciuchy dla Młodej :-)

A co do kupowania na wyrost - ja juz tak zaczelam robic, jak w ciąży bylma i np dzieki temu mam dla Małej przesliczny kombinezon ze Smyka na najblizsza zime i mnostwo ciuszkow na rozmiar 12m

Annaoj ale fajowo :-) Mnie by już mąż nie puścił. Mam bana na ciuchy dla Młodej :-)

A co do kupowania na wyrost - ja juz tak zaczelam robic, jak w ciąży bylma i np dzieki temu mam dla Małej przesliczny kombinezon ze Smyka na najblizsza zime i mnostwo ciuszkow na rozmiar 12m

nio ja tez mam zapasy
po pierwsze - kumpela podrzuca mi systematycznie co fajniejsze ciuchy po swojej 1.5 rocznej corci
po drugie- w sklepach tez ogladam rzeczy "do przodu"
i tez wlasnie juz mamy sliczna kurteczke na zime, za mega tanioche.

ja niestety nie mam za dużo;-(. Po Werci troszeczke, te które były unisex, a rodziny w UK nie mam. Cholera chyba musze sie w końcu nauczyc szperac w lumpach.

U Nas śpiochy i pajace są do spania;-)

u nas też. Lubie jak Ola ładnie jest ubrana ale liczę też na jej wygodę wiec często w dzień bodziak i półśpiochy jak jesteśmy w domu a jak gdzieś ruszamy to juz sie stroimy i mama i córka. :-D

grunt to dobra organizacja. Ja za słabo się orientuję jaki rozmiar w którym miesiącu zwłaszcza, że Ola nosi aktualnie 56, 62,68 i weź tu traf z rozmiarem, tak to jest co firma to inna rozmiarówka.
A lumpki uwielbiam. Żałuję że nie narobiłam większych zapasów jak byłam w ciązy bo teraz to nie mam jak pójść bo nie mam co z Olą zrobić a nie chcę z teściową zostawiać :-D

reklama
Ja też mam już ciuszki właściwie do roku:tak: Teraz mam już zakaz kupowania bo Helenka ma więcej ciuchów od nas wszystkich razem wziętych:-) Ale ja uwielbiam te małe sukieneczki i tuniczki;-) Pajacyki mam ale tylko do spania:tak:W lumpkach naprawdę można dostać super ciuszki za grosze, ja mam taki fajny lumpek że pani już wie i zawsze mi zostawia .

Do góry