reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Jeszcze o wózkach: ja się wybieram obejrzeć je wreszcie we wtorek, po wizycie u gina. Z zakupem nadal nie zamierzam się spieszyć.
Mój mąż przekopał ostatnio kilkadziesiąt stron kilku wątków o wózkach na forach. Mówi, że ma już totalny wózkowy mętlik w głowie :-). Przy tym pewna opinia dziewczyn była dość intrygująca: pisały, że jak dzidziuś się rodzi latem, to gondolę uważają za zbędną. Zakładają na stelaż najpierw porządny fotelik-kołyskę, a potem spacerówkę. Taka samą opinię usłyszałam niedawno od dzieciatej kumpeli. Co o tym sądzicie?

reklama
Milla333, ja uwazam ze musi byc gondola, takie male dzieciatko musi miec plaska powierzchnie, a nie lezec w nosidelku w pozycji zgietej, pzeciez ten mlodziutki kregoslupik musi sie jakos uformowac i byc prosty, a w nosidelku ja sobie nie wyobrazam.Ale to jest moja opinia, decyzja nalezy do Was:-)

Mila no ja standardowo w obronie gondoli stanę :) Oczywiście każdy ma inne zdanie...
Gondola a fotelik...hmmm dla mnie sprawa jest prosta... W takim foteliku, to ja mogę wyskoczyć na szybkie zakupy, a nie na spacer... Właśnie..będzie lato, więc na powietrzu będziemy spędzać mnóstwo czasu, czy dziecko przez cały ten czas ma siedzieć w foteliku? Bo przecież nie nazwiemy tego leżeniem... Poza tym w gondoli dziecko możesz położyć na pleckach, brzuszku, boczku...dowolnie... nie, dla mnie fotelik jak najbardziej, ale na max pół godziny - godzinę...

Zazwyczaj kazdy mowi ze do 6 miesiaca, albo do momentu gdy dziecko osiaga wage 13kg, ale szczerze mowiac chyba niema na to reguly, bobasek mojej kolezanki np.po 3 miesiacach przesiadl sie do spacerowki bo nie chcial juz lezec w gondolce, tak weic roznie to moze byc:-)

reklama
Mila, ja myślę tak: nasze dzieci urodzą się latem, więc fajnie będzie mieć wózek z wpinanym fotelikiem na wypady samochodem. Na dłuższe spacery / pikniki gondola, poza tym moze we wrześniu zrobi się zimno i co wtedy? potrzebna gondola tak czy siak. A na kolejną wiosnę - spacerówka. Mila, a oglądałaś Quinny Speedi? ja go widziałam na żywo i jest naprawdę zwinny i lekki. Freestyle 3XL nie było.

Do góry