Tylko, że wg lekarki jeżeli to mm by ją uczulało, to już od stycznia by tych plam dostała. Tymczasem one się pojawiły 10 dni temu. Dlatego jeżeli mm to konkretnie bebiko bym obstawiała, jakiś jego składnik inny niż w bebilonie. Wstrzymam się w takim razie ze sterydami jeszcze ze 2-3 tyg. Nie daję też pomidorów. Jak myślicie - żółtka pól co 2-gi dzień mogę dać? Przy takim dawkowaniu nic jej wcześniej nie było
reklama
kasiawilde
Fanka BB :)
My też dostaliśmy swego czasu pimafucort, stosować codziennie przez tydzień, bo nic innego nie pomagało... smarowałam bardzo cieniutko przez 3 dni i odstawiłam, pomogło i jeszcze nigdy do niego nie wróciliśmy (od grudnia)
Mrsmoon, decyzja należy do Ciebie :-) Ale od kilku dni nic się nie stanie. Chyba że wolisz dłużej i bez sterydów. Ja też jestem za maksymalnym ograniczaniem, ale kilka dni bym posmarowała. A potem tylko mediderm albo inne nawilżanie.
traschka
Mama Marysi
mrsmoon nam lekarka też swojego czasu przepisała sterydy. Marysia ma azs ale sterydów nie użyłam ani razu. Wystrzegam się ich jak ognia. Uważam, że jeżeli to tylko kwestia suchości skóry to smarowałabym często medidermem, przy każdym przebieraniu. Po sterydy sięgnęłabym tylko w wypadku gdy dziecko to swędzi, przeszkadza mu funcjonować. sterydy spychają cały problem do wewnątrz organizmu.
kasiawilde
Fanka BB :)
mrsmoon u nas się pogarszało, a nie polepszalo, dlatego zdecydowałam się użyć pimafucortu... poza tym czerwone suche plamki miał pod pieluchą, więc wyleczenie było by dość trudne...może zrób tak, że po prostu daj malej jeszcze tydzień na mediderm itp, a jesli się nie poprawi sięgnij po sterydy?
moon - wiesz, że Szymek walczy z alergią od dawna, nawet w szpitalu jak zobaczyli jego strupy to nie zalecili sterydów - wychodzimy z nich powoli dzięki maści eucerynowej - to nasze nowe odkrycie - rewelacyjnie natłuszcza na długo, zero sterydów, sama natura
! na widoczne zmiany stosujemy tę samą maść, ale z domieszką mocznika - 3 tygodnie już schodzi, ale schodzi! maść cholersterolowa okazała się zbyt tłusta dla Szymona, skóra nie oddychała...
do kąpieli skóry ze zmianami odradzili nam w szpitalu wszelkie olejkowe emulsje do kąpieli typu Oilatum - nie zawierają one bowiem środków myjących, które mają funkcję odkażające i ranki się nadkażają i zaduszają, stosujemy ostatnio taką emulsję myjącą Cetaphil - bardzo wydajna i fajnie nawilża.
Jeśli chcesz znać zatem moje zdanie to ja bym odradzała sterydy. Chyba, że zainfekowane byłoby całe ciało, wtedy czasem trzeba...
do kąpieli skóry ze zmianami odradzili nam w szpitalu wszelkie olejkowe emulsje do kąpieli typu Oilatum - nie zawierają one bowiem środków myjących, które mają funkcję odkażające i ranki się nadkażają i zaduszają, stosujemy ostatnio taką emulsję myjącą Cetaphil - bardzo wydajna i fajnie nawilża.
Jeśli chcesz znać zatem moje zdanie to ja bym odradzała sterydy. Chyba, że zainfekowane byłoby całe ciało, wtedy czasem trzeba...
reklama
Podziel się: