reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

ja mogę polecić kilka sałatek

np warzywną *taką zwykłą tylko ze nie dodawać groszku a zamiast tego dać kukurydzę i tuńczyka z puszki .. jest o niebo lepsza

kolejna taka zwykła warstwowa..
daje się warstwami tak:
seler w paskach z zalewy(w słoiczkach są takie)
czerwoną fasolę
posiekany por
szynkę pokrojoną w kosteczkę
majonez
kukurydzę z puszki
ananas
jajko
por
majonez

wychodzi pycha a najlepsza jest na 2 dzień ;-)

kolejna:
pokroić w kostkę kilka pomidorów, ogórka , rzodkiewkę , cebulę czerwoną w paski (2 sztuki), zetrzeć na tarce na dużych oczkach 2/3 kapusty (lub mozna całą jeśli nie jest aż taka duża) dodać kukurydzę , i 2 puszki tuńczyka i 2 łyżki majonezu..
wymies\ć i gotowe :-)

reklama
kamciaaa udusze cię za tą salatkę warzywną,.,,,, ale mi smaka narobiłaś!!!!!! a ja tak nie mam cierpliwości jej robić!!!!!!! ale w sobotę zrobię :-D nigdy nie jadłam jej z tuńczykiem, mówisz, że dobra? tuńczyka tez lubię :-D

dobra dobra :tak: perzynajmniej smakuje inaczej niż ta zwykła ...;-)
no a ja dodaję do niej kukurydzę bo bardzo lubię kukurydze :-)
ale jak robisz ją z tunczykiem to nie dodawaj groszku bo straci smak :-)
zrób zrób to przyjadę do Ciebie w odwiedzinki :-p

bra, zrobiłam Twoje ciasto bananowe - podwoiłam składniki i zrobiłam na dużej blaszce, dodałam sok jabłkowy, roztopiłam czekoladę i zrobiłam polewę żeby troszkę "ubogacić". Pyszne wyszło :-p.
Niestety nie wyrosło mi zbyt wysokie, ale to już chyba wina mojej kuchenki, często tak się zdarza :-(.
Dzięki za przepis.

Ja też lubię kokos ale dzisiaj jakoś wolałam bez :)

Dla mnie połączenie banana, truskawek i czekolady zawsze jest super. A z bitą śmietaną to już w ogóle.

W lecie robię jeszcze ciacho właśnie takie, że na spód daję co tam mi się zachce, biszkopt, ciastka, cokolwiek. Na to wylewam właśnie masę bananową z bitej śmietany (jak jest ciepło to żelatyny dodaję), potem znów jakiś biszkopt, herbatniki czy co tam i na to masa truskawkowa (robiona jak w przepisie do murzynka czyli ubić śmietanę, dodać fiksy żeby wody nie puściło, dodać zblendowane truskawki, cukier waniliowy i już). Potem posypać wiórkami czekoladowymi i wychodzi ciacho z samej bitej śmietany niemal. Tylko w lodówce musi stać bo na talerzu szybko się rozjeżdża.

reklama
Do góry