reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

To ja zapraszam na muffinki czekoladowo pomarańczowe, a co :)
Jaipur - brownie wcale nie jest trudno zrobić, upiecz sama to będzie więcej niż gdybyś kupiła :)

A u mnie zaczyna się czas testowania rogali marcińskich. Uwielbiam je :)

reklama
ooo rogale marcińskie moje ulubione :-)

Jaipur ty zła kobieto, przez ciebie muszę iść teraz po gorzką czekoladę do sklepu:angry:

Brownie:

2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady

1 kostka masła (200 g)

100 g mąki

300 g cukru

6 jaj
50 g orzechów włoskich

Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać.

Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę.

Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami.

Spód blachy wielkości 60x35 cm wyłożyć pergaminem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18-20 minut.

Ostatnia edycja:
Haha, a jakie są pyszne :) Wczoraj pierwsza degustacja, tyłka nie urywał ale nie był zły. I małemu uczulenie na orzechy najwidoczniej przeszło bo nic mu nie jest. Ale spoko, zjem i wasze zdrowie :-D

mmm rogale marcińskie... pamiętam, gdy kupowałam je poraz pierwszy... spodziewalam sie, że będą dobre, więc wzięłam 4... po połowie pierwszego juz nie mogłam zmieścic więcej :D pychaaaaaaa ;)))

reklama
Hmmmm wczoraj zakupiłam sobie jednego tego rogala do kawki i na mnie szału nie zrobił...Może u nas są jakieś nie teges :crazy:

Do góry