reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Ale czosnek moze byc dla niektorych przyszłych mam zbyt drazniacy, a herbatki raczej wszystkie lubia i nie beda miały z nimi klopotów.
A co do domowych sposobow na przeziebieni, to moj brat je zawsze surowa cebule z cukrem, taki syrop wychodzi na drugi dzien jest ok, a na silny bol gardła polecam je plukac szałwia, ale płukac i wypluwac, nie pic tego ;-) :laugh2:

reklama
tez nie pomyslalam, ze w tak wczesnej ciazy przy rewolucjach zoladkowych to czosnek moze podraznic,,,, sama jem regularnie i dlatego moze jestem przyzwyczajona.

Jest jeszcze jedno przeciwskazanie do czosnku, a mianowicie jesli ktos ma niskie cisnienie i najje sie duzo czosnku to obniza jeszcze bardziej. Ja mam ten problem i dlatego jem w malych ilosciach, albo jak jestem chora to zawsze ktos musi na mnie uwazac, bo pare razy przydazyly mi sie omdlenia, ale ja z powodu niedocisnienia to mdleje juz od dziecka;-) nie moge przebywac szczegolnie zima w zatloczonych miejscach jak np. koscioly. Jak jest za duszno i przy tym za cieplo w pomieszczeniu to ja odlatuje:tak:

Mam fotke ;-) Co prawda robiłam telefonem zeby wrzucic na kompa, ale ładnie wyszła :tak: W srode malenstwo mialo 2,42 cm ;-) To chyba troche mało jak na 9-10 tc?? Czy normalnie??
fasolka2rc2.jpg

fasolka1ta5.jpg

Mam fotke ;-) Co prawda robiłam telefonem zeby wrzucic na kompa, ale ładnie wyszła :tak: W srode malenstwo mialo 2,42 cm ;-) To chyba troche mało jak na 9-10 tc?? Czy normalnie??

fasolka1ta5.jpg
Jaki słodki fasolek albo fasolinka:-D
Co do wymiarow najlepiej wypytaj lekarza bądź może bardziej doświadczone koleżanik będą umiały Ci doradzić

E tam fasolinka, ja tam widze glowke, raczki, nozki i w ogole :-D Hehe, lekarka mowila ze to fasolka albo kosmonauta :-D Ale najwazniejsze ze widziałam bijace serducho :tak:

W poniedziałek musze isc do gina, bo nie mam jeszcze wynikow badan moczu, krwi, cukru i cytologii, bo moj gin był w tym tygodniu na zwolnieniu. I wtedy mi pewnie powie kiedy kolejna wizyta i kolejne USG :-)

A ja tak wpadłam po znajomości niektórych Listopadówek popodczytywać Was ;-). Pozdrawiam serdecznie i miłej ciąży dziewczyny.

Jak najbardziej normalnie, wychodzi około 9 tygodnia. http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2

reklama
Do góry