reklama

Mama u lekarza

reklama
też myślałam o zastrzyku depo-provera, ale zniechęciło mnie to, że po nim płodność wraca nawet po roku...
Z założeniem wkładki nie trzeba czekać do pierwszej miesiączki, chyba, że się wcześniej współżyło, wtedy trzeba wykluczyć ciążę. Ja już nie plamię, może dziś zaszalejemy :-)

hej:-)

ja bylam ulekarza z mala i przy okazji pogadalam z GP na temat zabezpieczen ...zaproponowala mi trzy warianty
-rureczke pod skore (polecana dla mlodych dziewczyn)
-spirale ( system terapeutyczny domaciczny) MIRENA
- tabletki NORIDAY

Najpierw bede brala tabletki ... bierze sie je caly czas ...bez zadnej przerwy;-)
a po czterech miesiacach( bede miala zalozona spirale ....tutaj zakladaja po wlasnie takim czasi nie WCZESNIEJ:tak:

ogolnie jestem mile zaskoczona ..jak na irlandzka lekarke ...spisala sie na szostke:-)....
Zobaczymy jak to bedzie w praktyce :-)
Spiralka jest na 5 lat:-D ....10....to za dlugo ;-)

Sorki za brak polskich liter ale na tym kompie ich nie mam :)))

Ten implant pod skóre jest podobno nie wygodny, tzn. cały czas go czuć, dziewczyny nie polecały,
Ja nie chce czekać te cztery miesiące, jak skończy mi się połóg to zamówie w polsce tę wkładke na 10 lat i pojade do Limerick do polskiego gina ,, on mi ją założy. Kompletnie nie opłaca mi się lecieć do polski w tej sprawie.a i czekać też nie chcemy [mąż nie chce- bidok naprawde śpi w gościnnym pokoju:-D]

Ten implant pod skóre jest podobno nie wygodny, tzn. cały czas go czuć, dziewczyny nie polecały,
Ja nie chce czekać te cztery miesiące, jak skończy mi się połóg to zamówie w polsce tę wkładke na 10 lat i pojade do Limerick do polskiego gina ,, on mi ją założy. Kompletnie nie opłaca mi się lecieć do polski w tej sprawie.a i czekać też nie chcemy [mąż nie chce- bidok naprawde śpi w gościnnym pokoju:-D]

Ja implantu nie chce....najpierw tabletki a potem wkladka ...mi odpowida...
a na temat tych tabletek cos wiesz???

lajfik- właśnie dzwoniłam do psiapsiuły, i niestety ona miała przepisane jakieś inne, ale mówiła ze tolerowała je bardzo dobrze[ nic nie przytyła ale tez nie mogła przy nich nic zgubić] teraz stosuje plastry, też zapisane przez lekarza tu i bardzo sobie chwali. nic więcej nie pomoge;-)

Ja rowniez zastanawialam sie nad spirala ale dla mnie ma zdecydowanie wiecej wad niz zalet Na początku stosowania wkładka może takze powodowac bolesne i długotrwale miesiaczki, a takze bardzo bolesne orgazmy W trakcie jej stosowania nie powinno sie takze uzywac tamponow Istnieje rwniez ryzyko zaburzen plodnosci i problemow z zajsciem w ciaze po jej usunieciu
glitterfy161927T572D37.gif

reklama
Pomocy !!!!
Nie wiem czy ten temat był poruszany ale nie mam czasu sięgać wstecz więc pytam teraz. Dziewczyny jestem juz 7 tygodni po CC. Plamienie ustępowało a tu od wczoraj krwawie dosłownie żywą krwią i mam ból owulacyjny. Czy to może być okres już? Karmię piersią nadal. Nie wiem ale czasem mam myśli że mi się szwy w srodku po cc rozchodzą :-( nie znam się na tym cholera. Okres tak szybko? jak karmię piersią?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry