• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

habcia przykro mi że załapujesz się na cukrzycę - może w takim razie spotkamy się na Kopernika 15 ? Nie martw się tam są wspaniali ludzie i lekarze i pielęgniarki . Jeśli tam pójdziesz to idź do doktor Cyganek - ona jest najlepsza . Może po prostu zalecą Ci dietę , przeszkolą Cię w tym i to wystarczy .

Ja od początku ciąży przytyłam 5 kg .

reklama
habcia przykro mi że załapujesz się na cukrzycę - może w takim razie spotkamy się na Kopernika 15 ? Nie martw się tam są wspaniali ludzie i lekarze i pielęgniarki . Jeśli tam pójdziesz to idź do doktor Cyganek - ona jest najlepsza . Może po prostu zalecą Ci dietę , przeszkolą Cię w tym i to wystarczy

:tak::tak::tak:ja też mam nadzieje , że to nic poważnego.

A co do sexu to ja spytałam swojego małżona czemu ostatnio jakos tak rzadko. On na to, że dziwnie mu jakoś gdy czuje , że maluch mi sie rusza w brzuszku i odechciewa mu sie , bo boi się , że mu zrobi krzywdę.:tak:Tłumaczenia nie pomagają. Wyobraźnia robi tutaj za dużo.:tak:

W końcu poszliśmy dziś do gina i wszystko jest w porządku, szyjka zamknięta, maleństwo całe i zdrowe, lekarz powiedział, że te skurcze mogły się brać z tego że dzieciątko urosło i zaczęło mocno kopać a macica na to zaczęła reagować co samo w sobie złe nie jest ale z czasem mogloby doprowadzić do rozwierania sie szyjki, tym bardziej jeśli urztymała by sie taka częstotliwość skurczów. Dostałam Mg+vit B6, no-spę forte i jeszcze cos rozkurczowego.
Widziałam nasza małą, ma śliczny nosek, no cudny po prostu!
Co do seksu to lekarz powiedział, że współżyć można tylko "dziki seks" lepiej odłożyć na po porodzie ;)
Strasznie sie cieszę, że wszystko jest dobrze! Pielęgniarka powiedziała mi, ze jestem panikara...może tak, może nie...tylko ciekawe do kogo miałabym pretensje gdybym nie poszła do lekarza i stałoby sie cos złego...

habcia przykro mi z powodu Twoich dolegliwosci, ale mysl pozytywnie

a mnie od 2 dni zaczal pobolewac zab :angry::baffled: jestem wsciekla.jutro ide zarejjestrowac sie do dentysty i mam nadzieje ze nie bede musiala zbyt dlugo czekac:no:

habcia przykro mi z powodu Twoich dolegliwosci, ale mysl pozytywnie

a mnie od 2 dni zaczal pobolewac zab :angry::baffled: jestem wsciekla.jutro ide zarejjestrowac sie do dentysty i mam nadzieje ze nie bede musiala zbyt dlugo czekac:no:

ojj ząbki w ciąży to mogą szybko iść nasze maluszki wysysaja z nas wapń ..zresztą wszystko z nas ciągną hihih :-D ...pospiesz się abyś mogał jeszcze znieczulenie dostać w razie czego ...bo pod koniec ciązy to nie chcą stomatolodzy dawać za bardzo :no:
trzymam kciuki ..ja w poprzedniej ciązy tez chodziłam do dentysty:tak:

też byłam u dentysty jakies dwa tygodnie temu, wypadła mi plomba, dzięku Bogu nie trzeba było dużo borować i nic nie bolało bo dentystka nie zgodziła się na znieczulenie juz na wstępie. ale wszystkie inne zęby mam zdrowe...ufff...

Pomyślałam, że skieruje się z tym problemem do Was, ponieważ wszystkie jestesmy w tym samym okresie ciązy ;-)

Dziś wybił mi 25 tydzień ciąży, a już od około miesiąca (tj od 20 tc) pojawiają się u mnie skurcze macicy. Dodam, ze juz wczesniej odczuwałam nietypowy ból brzucha, dlatego lekarz kazał mi brać pół tabletki Nospy Forte po trzy razy dziennie. Ponieważ w ostatnim czasie skurcze te są coraz częstsze i mocniejsze (brzuch bardzo nie boli, ale twardnieje i mam uczucie dyskonfortu) ginekolog zalecił zwiększyć dawke leków: biore 3 Nospy dziennie oraz 3 razy magnez dziennie.
Z USG wynika, ze maleństwo rozwija się prawidlowo. Lekarz badał też mu tętno i nasłuchiwał bicia serduszka. Przebadal mnie ginekologicznie i stwiedził, ze wszytsko jest w porządku, nic nie świadczy o złym przebiegu ciązy.

Więc skąd te skurcze? :szok:
Już w zeszłym tygodniu mialam nadzieje że po zwiększonej dawce lekow skurcze macicy odejdą w zapomnienie. Jednak powróciły...
Naczytałam się już o skurczach przepowiadających, oraz przedwczesnym porodzie tyle, ze az głowa boli. Nie chce mi się wierzyć w to, ze u mnie może miec to taki związek.

Chciałabym wiedzieć, czy macie podobne objawy? Jeśli tak, to jak to leczycie? :confused:

Ja mam te skurcze od 15 tygodnia, póki szyjka ok, nie ma sie co martwić. Też biorę magnez . luteinę i nospę forte 3. Skurcze jak były tak są. Kontroluj na wizytach szyjkę i leż jak najwięcej, ale sie nie martw, da się żyć z tym:)

reklama
Wczoraj byłam u lekarza z tym samym objawem, brzuch mi twardniał, wiedziałam, ze sa to skurcze Braxtona-Hicksa-macica ćwiczy ale zdarzalo sie to parę razy dziennie i tego sie obawiałam. Lekarz mnie uspokoił, że szyjka zamknieta, wszystko z małą w porządku a to faktycznie są te skurcze. Zapisał mi tabletki rozkurczowe i to wszystko. Nie martw się bo to tak ma być, chcesz mieć sprawne mięśnie to ćwiczysz, tak samo robi macica. Jesli szyjka jest zamknięta to nie ma strachu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry