reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Gosia jestem w szoku,super sobie poradziła Emilka z rysowaniem,w tej kwestii Kuba tez daleko w tyle.Maluje zazwyczaj "oło",czyli koło:-D

reklama
OLI, MARTUSIA, KUBUS; MILENKA wielkie gratki!!!!
EMILKA obrazek super!!
no jestem w szoku :szok::tak::-Dale takim pozytywnym:-):-p

Brawo dla Wikusi :tak:

A Oli od kilku dni mówi nieśmiało niektórym sąsiadom "dzień dobry" :tak:
Co prawda cicho i zazwyczaj jak już są w tyle za nami, ale pierwsze próby są :-D

Ostatnia edycja:
Lepiliśmy dzis aniołki z masy solnej,Kuba ulepił kulkę z odbiciem rączki.:tak:
Foty póżniej na z....:-D

U nas coraz więcej słów sie pojawia, ale i tak mało...
Umie odpowiedizęc na pytanie "ja masz na imię" mowi "iiip"

Mówi:
myj myj, jesc, pic, aaa...jesie- jeszcze, meko, biben -Bili i ben-taka bajka, lola - tez bajka, jajo, leb -chleb, pam - czyli tam,
łączy w dwuwyrazowe zwroty - typu: mama aaa, tata myj myj,

Milenka ostatnio jedzie z babcią samochodem i na skrzyżowaniu:
"Babciu! Zielone świantenko (=światełko) już, można jechać!" :tak:
Nie powtarzam więcej co mówi, bo Milenka buduje już zdania złożone ciągiem z 8-10 wyrazów, w ogóle to straszna gadułka mi rośnie :sorry2:
I uwielbia zdrobnienia ostatnio: chlebuś, misiaczek, nietoperzyk itp..
Na szczęście przeklinać jeszcze nie zaczęła :-D

Hehe, Oli tak samo popędza Tomka, jak stoimy na światłach :tak::-D
Zdania już też buduje pokaźne, podobnie jak Milenka i też buzia jej się nie zamyka:tak:
A najbardziej mnie rozśmiesza, że ostatnio zamiast słowa nie mówi stale nie, dziękuję! W niektórych sytuacjach to naprawdę zabawnie brzmi, kiedy taki mały brzdąc tak odpowiada :-D
U nas zdrobnień nie ma, bo my jesteśmy na nie uczuleni (mamy osobę w rodzinie, która przesadza ze zdrabnianiem).
A ostatnio jak słyszy, że nie może czegoś, bo to jest dla starszych, to godzi się nawet bez sprzeciwu i mówi wtedy: ja jestem malutka :tak:

reklama
Jakie mądre dziewczynki z Milenki i Oliwki:szok::tak:.Konrad tez mowi pojedyncze słowa i coraz wiecej powtarza,ale jak cos powie to starsznie sie wstydzi...Chyba za bardzo sie ciesze i troche go to peszy:sorry2::confused:.

Do góry