reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

mlodak - jeśli Cię to troszkę uspokoi to powiem Ci, że moja siorka takie twardnienie brzuszka miała praktycznie od początku ciąży. Stawał się dosłownie jak kamień i po jakimś czasie znów było ok. Często twardniał jej podczas wizyty, więc gin wiedział o co chodzi i też stwierdził, że taka jej uroda, bo poza tym nic się nie działo. Ciążę donosiła:-)

Dzięki Muńka. Już zdecydowanie spokojniejsza jestem. Chyba zbyt dużo się naczytałam o tym, że twardnienie brzucha może świadczyc o skracaniu się szyjki macicy i zeschizowałam zupełnie. Ale przypominaj mi o tym gdybym znów wariowała :-)

reklama
Dzięki Muńka. Już zdecydowanie spokojniejsza jestem. Chyba zbyt dużo się naczytałam o tym, że twardnienie brzucha może świadczyc o skracaniu się szyjki macicy i zeschizowałam zupełnie. Ale przypominaj mi o tym gdybym znów wariowała :-)

no problem;-):-)

aha, jedyne co jej zalecił to Aspargin i praktycznie brała go chyba cały czas.

No mi też powiedziała że mam cały czas brać magnez - ja biorę magnezin i do tego piję 2 szklanki soku pomidorowego, więc potas też dostarczam. No iwitamina B6 co by się lepiej wsio wchłaniało :-)

No więc w poniedziałek byłam na usg w 30 tyg.Jaś ma 1513 g i 43 cm-wydaje mi się,że długaśny jest.Wszystkie parametry w normie,oczywiście pierwsze co wystawił do pokazania to swoje skarby:-)Ale pomachał też nóżka,pokazał mamie język i cudny doktor zrobił zbliżenie,jak otwiera ślepka!!!Mój M. to prawie nie oddychał,bo w końcu zobaczył ludzika a nie małego kosmitę;-)No i jak dla mnie bardzo ważna rzecz-jest ułożony miednicowo,więc na 99,9% będę mieć cc,z czego strasznie się cieszę!
Dziś byłam u gina na kontroli,stwierdził,że wsio OK,tyle że schudłam 0,5 kg i trochę mnie to zmartwiło,bo jem regularnie i różnorodnie.Jedyne co to słodycze jakoś mnie nie kuszą ostatnio,przerzuciłam się na arbuza i zjadam masakryczne ilości!!!No i jeszcze tylko 3 tygodnie na L4 i idę na macierzyński:-)W końcu jakaś normalna kasa z tego będzie;-)

No więc w poniedziałek byłam na usg w 30 tyg.Jaś ma 1513 g i 43 cm-wydaje mi się,że długaśny jest.Wszystkie parametry w normie,oczywiście pierwsze co wystawił do pokazania to swoje skarby:-)Ale pomachał też nóżka,pokazał mamie język i cudny doktor zrobił zbliżenie,jak otwiera ślepka!!!Mój M. to prawie nie oddychał,bo w końcu zobaczył ludzika a nie małego kosmitę;-)No i jak dla mnie bardzo ważna rzecz-jest ułożony miednicowo,więc na 99,9% będę mieć cc,z czego strasznie się cieszę!
Dziś byłam u gina na kontroli,stwierdził,że wsio OK,tyle że schudłam 0,5 kg i trochę mnie to zmartwiło,bo jem regularnie i różnorodnie.Jedyne co to słodycze jakoś mnie nie kuszą ostatnio,przerzuciłam się na arbuza i zjadam masakryczne ilości!!!No i jeszcze tylko 3 tygodnie na L4 i idę na macierzyński:-)W końcu jakaś normalna kasa z tego będzie;-)

Gratuluję:tak::tak::tak:

gratulacje udanych wizyt, Ruda a czemu chcesz cc? jesli mozna zapytac? (maluszek ma czas na obrocenie sie do 36 tyg c)

pierwszą też miałam cc i bardzo dobrzeją wspominam,Mateusz też był ułożony od 7 m-c w pozycji miednicowej i się nie odwrócił,więc mam nadzieję,że i Jaś się nie odwróci.Jakoś tak jak patrzę na porody mojej mamy i siostry to mi się odechciewa rodzić naturalnie.Wiem Lui,że może się odwrócić ,ale mam nadzieję,że mi nie zrobi takiego numeru!!

reklama

hmmm a jaka to róznica?? L4 i macierzyński u mnie tyle samo wyjdzie?

Ja jak posłuchałam wykładu na szkole rodzenia dot różnicy w porodach ze strony dziecka to chce naturalny.

Do góry