reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Wczorajsza wizyta:
Szyjka sie nie skraca, ladna długa. Posiew pobrany na poprzedniej wizycie wyszedł negatywny. Ciśnienie 120/90. Wagowo 6,5 na plusie. Nusia dalej lezy główką w doł. I sprawdzone - siusiaka brak wiec płci nie zmieniła w międzyczasie. Wazy sobie około 2650.
Dostałam skierowanie na mocz i morfologie - o ile zdążę zrobić. Następna wizyta 30 maja chyba ze wcześniej spotkam sie z ginem na porodówce. Na wszelki wypadek skierowanie do szpitala też mam :)

Super wieści!

reklama
Wczorajsza wizyta:
Szyjka sie nie skraca, ladna długa. Posiew pobrany na poprzedniej wizycie wyszedł negatywny. Ciśnienie 120/90. Wagowo 6,5 na plusie. Nusia dalej lezy główką w doł. I sprawdzone - siusiaka brak wiec płci nie zmieniła w międzyczasie. Wazy sobie około 2650.
Dostałam skierowanie na mocz i morfologie - o ile zdążę zrobić. Następna wizyta 30 maja chyba ze wcześniej spotkam sie z ginem na porodówce. Na wszelki wypadek skierowanie do szpitala też mam :)

Prócz tej wagi to mamy podobnie :D Gratulacjeeeee!!!!

posiewy z cewki ???? ja miałam w poniedziałek posiewy robione ale z pochwy i odbytu

gratuluję udanych wizyt!
esperanza Kami ma rację - pobiera się materiał z pochwy i odbytu(ewentualnie). Chyba,że Tobie będą badać te bakterie co wyszły??

lui alijenka esperanza gratuluję udanych wizyt!

esperanza na pewno uda ci się bakterie zwalczyć przed porodem :tak:

To nie miałyście takiego badania? Ja w 3 miesiącu ciązy tez miałam robiony posiew z cewki moczowej bo w ciazy nie wolno podobno robić z szyjki macicy (nie miałam wtedy żadnej infekcji). I wtedy juz mnie lekarz poinformowła, że przed porodem powtarza się to badanie :/ Jest ono strasznie nieprzyjemne, za pierwszym razem az podskoczyłam na fotelu. Więc teraz mam posiew z pochwy, cewki i odbytu:-(Jak widac co lekarz to inne zasady...Tak jak mnie za każdym razem bada na samolocie, a z tego co czytałam to niektóre dziewczyny w ciązy bardzo żadko mają takie badanie.

PS. Moja lekarka, jest ogólnie bardzo restrykcyjna jeśli chodzi o badania ginekologiczne typu posiewy czy cytologie. Uważa, że w Krakowie są tylko 2 miejsca gdzie prawidłowo i dokładnie wykonuja takie analizy. I może cos w tym jest, bo sama pamiętam jak poszłam kiedys do innej placówki gdzie po cytologii stwierdzili, że mam wirusa HPV - co się okazało totalna bzdura, a ja przez 2 tyg żyłam przez nich w totalnym stresie.

Ostatnia edycja:
Byłam dziś na wizycie. Generalnie wszystko ok, oprócz tego, że pojawiły mi się jakieś bakterie w moczu i muszę się ich pozbyć. Następne wizyta za 2 tyg i będzie ostatnie USG i KTG. No i dostałam skierowanie na posiewy (o nie znowu to okropne badanie z cewki moczowej:szok:) Ok idę spać bo cały dzień poza domem byłam.

Wczorajsza wizyta:

Gratuluję udanych wizyt :-):-D

aylin same dobre wieści :-) Gratki!

esperanza u Ciebie też ok :tak: Tylko jeszcze to nieprzyjemne badanie. Ale dasz radę! No i bakterie aby poszły precz.

lui, alijenka doczytałam że i u Was też ok :-). Super.

Ja dzisiaj byłam u gina i wszystko pięknie ;-). Szyjka zamknięta i na szczęście nie skraca się - cieszę się że pessar dobrze trzyma. Badania mam książkowe :cool2:.
Kolejna wizyta 6 czerwca a 15 mam się zgłosić do szpitala na cc :tak:. Jakby w międzyczasie coś się działo to mam dzwonić do gina. Ale mam nadzieję, że nie będzie to konieczne. Będę w trakcie 37 tygodnia.
No i mój gin będzie robił mi cesarkę. Bardzo mnie to ucieszyło :tak:

Ostatnia edycja:
no to wróciłam!
ciśnienie ok,waga 59,5 kg tętno młodego prawidłowe,skurcze jakie były takie są,czop wypadł,szyjka 1,5 cm,rozwarcia brak!Doktorek powiedział,żebym odstawiła już leki,zalecił jakieś spacery i używanie męża ile mi się będzie chciało :-);-) a jak przez tydzień nic się nie zmieni to będziemy kombinować!

Ruda to gratuluję udanej wizyty! korzystaj z tego męża ile wlezie :-D

poza tym to szczerze to jestem w szoku, że to już jest ten czas na nas :szok:

reklama
Gratki z wizyt kobitki :tak: ja mam wizyte z polozna we wtorek a Usg w przyszly piatek :tak: i juz nie moge sie doczekac, ciekawe jak tam moje rozwarcie i ile mala wazy:tak:

Do góry