• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Witam dziewczynki :)

Ja już od godzinki nie śpie, raczej mały na to nie pozwala wierci się mój łobuz mały. Jak to mój mąż stwierdził tatuś nie śpi to dlaczego mama ma spać :D Jeszcze się nie urodził, a już konspiracja przeciwko mamie :-)

Mimo tego że wcześnie wstałam to i tak zapowiada się miły dzień bo czeka mnie fryzjer a potem zakup mebli do mieszkanka :)

Miłego dnia życze !;-)

angelika, Szyszunia udanych zakupów Dziewczyny!!! Zazdroszczę Wam troszkę :P bo ja mam dziś lenie i nie chce mi się iść do pracy :)
Mój Mały wieczorem się rozruszał, kopał sporo, ale bardzo delikatnie ;/ a dziś chyba ciągle śpi...
Miłego dnia Dziewczyny

CZesc dzien dobry :)

ja na szczescie jeszcze nie mam siary wiec nie musze uzywac wkladek, w pierwszej ciazy tez nie mialam wiec moze sie obedzie ... ;)

co do pampersow - tak sobie teraz mysle...a co jesli okaze sie ze wasz dzidzius bedzie mial uczulenie na jakies konkretne pampersy? albo chusteczki? pamietam ze moja kolezanka sie oblowila i miala pelen zapas chustek i pampersow a pozniej na szybkosciach musiala kupowac inne , bo synus mial dupke cala w krostach...i sprzedawala je potem na allegro..

ja jestem bardzo ciekawa jak duze bedzie moje dziecie;) corcia wazyla 3300 i miala 56 cm...ja jak sie urodzilam wazylam 2700 i mialam 56 cm a maz wazyl ponad 4 kg !! jak ja bym takie smoka przepchnela?;)

moj syn rusza sie sporo wieczorami :) tak mi wtedy milo...no i nad ranem jak leze chwile na brzuchu..wtedy pewnie chcialby powieidziec "matka kuzwa no nie wyglupiaj sie bo mnie gnieciesz..' ;))

ja wczoraj na obiad zrobilam barszcz ukrainski i nalesniki z serkiem ;) dla meza nalesniki z pieczarkami,szynka i sosem czosnkowym zapiekane z serkiem zoltym w piekarniku - nie lubi nalesnikow na slodko :( - I NA SZCZESCIE - zostalo mi na dzis obiadku, wiec dzis relaks;)
w Krakowie pogoda ladna od rana, wiec na plac zabaw sie wybiore. popoludniu jedziemy do taurona popytac o zmiane taryfy pradu a pozniej przychodzi do mnie przyjaciolka na ploty :)

milego dniaa !:)

Mamuśka - lovela w kauflandzie , a jelpy w Auchanie , ale robiłam zakupy na 2 dniową imprezę urodzinową młodego w sumie 20 osób , i zagapiłam się i wzięłam po jednym , aco do karty life style to każdy ją może wyrobić i jest za darmo :tak:

Aia - niektóre dzieci ( a właściwie wszystkie , które znam ) ok 3 roku życia mają etap gryzienia , szczypania , popychania , kopania itp , ale nie dla tego że są niegrzeczne , tylko próbują co im wolno , a czego nie , za ofiary często wybierają rówieśników , jest to też sposób na rozwiązanie problemów i kłutni np w piaskownicy . I tak jak piszesz reakcja rodziców i tłumaczenie 100 razy pomaga. Mój mały jak poszedł do przedszkola miał 2,4 lata i mało mówił , kilka razy rozwiązał problem szczyliąc jakieśdziecko .... tylko tak umiał w tedy poradzić sobie z np 4 latkiem który zabrał mu autko.

Żele porodowe ... wypowiadały się o nich położne że są drogie , chyba w polsce z 2 firm są tylko i nie za wiele dają , ich funkcję spełnia maź płodowa , wody i śluz podobno w takim samym stopniu jak te żele , ale nie wiem nie stosowałam.

Idę robić zupę krem z dyni i ptysiami :) A po południu jadę do gina , bo mam kilka pytań , odnośnie tej rwy kulszowej , chcę żeby mi wszystko posprawdzał i powiedział czy mogę korzystać z rechabilitacji , masaży , albo ćwiczeń , bo normalnie czasem się jak emerytka czuję z tą rwą....a w czwartek glukoza , już się cieszę ....

Cześć Dziewczyny :-)

Ja się melduję i uciekam :tak: Dziś kolejny dzień spędzę w towarzystwie śliwek i słoików ;-) Mały dziś od rana witał mnie kopniakami, teraz też szaleje, co mnie bardzo cieszy:tak: Pogoda u nas nie za bardzo ciekawa, bo niebo zachmurzone, temperatura dosyć niska i szaro za oknem...mam nadzieję, że w piątek będzie ciepło i miło, bo mam wizytę u ginka :tak:

Anneeczka barszcz ukraiński i naleśniki z serkiem - pychota:-D ja ostatnio miałam pierogi z czernicami, a dziś żadnego pomysłu nie mam :tak:

angelika, Szyszunia udanych zakupów!! :-)

Też się zastanawiam, jak duży będzie mój dzidziuś, bo ja byłam niewielka (51cm i 3,1 kg), ale mąż był dość duży (56cm i prawie 4kg)...oby wszystko poszło dobrze :tak:

Miłego dnia:tak:

Ojej dzień mnie nie było na forum, ale żeście napłodziły:-) u mnie cycuchy trochę mokre od jakiegos 22 tygodnia niby jeszcze wkładek do stanika nie uzywam,ale kupiłam jakby mocniej pociekło:-Dwczoraj z małżem byliśmy w Gdańsku na mega zakupach i chyba oprócz kosmetyków to mam dla Małej juz wszystko:tak:Moze i trochę wcześnie na takie akcje,ale wróciłam styrana - w 8-9 miesiącu to już bym nie dała rady na taki maraton. 5 godzin w sklepie:baffled:kupiliśmy Qinny Moodd 2w1, fotelik Maxi Cosi Cabrio, baze pod fotelik, butelkę Medela (planuję karmić cycem i niby jest dobra bo nie zaburza ssania), laktator Medeli (chcę mieć wychodnie od małego ssaka:tak:), łózeczko jednak drewniane 120x60(turystyk jakiś chybotliwy mi się wydał), kołyskę do nas do sypialni (piękna różowa ech nie była w planach ale małż się ugiął:-p), pościel, sterylizator i podgrzewacz Avent, siedzisko-bujaczek Tatamia i parę innych drobiazgów haha sama juz nie pamiętam, bo pokój mam zawalony pudłami. Koszty wyprawki to istna masakra!!!Ale cieszę się, że mam juz te wydatki za soba. Małż spocony natargał się biedaczek, ja padnięta, ale oboje szczęśliwi:-)

Ania - wow to poszalałaś ! Nie ma nic przyjemniejszego od takich dzieciakowych zakupków :tak: ja praktycznie wszystko mam , co mnie smuci :-D mam drewniaka , turystyka , wózek ( ale chyba pożyczę od przyjaciółki bo ma fajniejszy niż mój ) parasolkę z chicco , laktator itd ...W planie kołyska , fotelik do auta i krzesełko do karmienia , bo te po synusiu są takie sobie.
Ale twoje zakupki imponujące Aniu !

reklama
Ja już też prawie wszystko mam. Zostały mi tylko takie pierdoły raczej :) Tak jak Ania wolę mieć gotowe wszystko szybciej, bo nie lubię robić nic na ostatnią chwilę. Nie mówiąc już o tym, że pewnie pod koniec będę czuła się nieciekawie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry