reklama

mamusie grudniowe:)

czesc dziewczynki,
zagladam tu i obserwuję was regularnie ale jakos nie mam czasu się odezwać.
dzisiaj byłam u lekarza i chciałam się komuś pożalić:(((
po pierwsze, czy któraś z was ma problemy z małą ilością wód płodowych?? lekko się wystraszyłam. baba mi powiedziała, że mam jedynie dużo pić.
a jak podczas badania zapytałam ją o płeć, to mi wredota powiedziała, że jej za to kasa chorych nie płaci !!! i jest od tego, żeby sprawdzić, czy z dzidzią wszystko w porządku !!!
myślałam, że ja zjem na tym fotelu >:( dodam, że siedzę w niemczech i to jest prywatny lekarz:((
mam nadzieję, że wy nie musicie znosić takich wrednych ginów.
tesknię za naszymi prywatnym, polskimi, kochanymi ginekologami :D

reklama
wesmonika zmień ginekologa!!!, takie podejście jest niedopuszczalne! A wsród prywatnych w Polsce też chamy się zdarzają :(
I na małą ilość wód płodowych czasem wystarczy pić dwa razy więcej, ale uwaga WODE MINERALNą NIEGAZOWANą I śWIEżO WYCIśNIęTE SOKI OWOCOWE LUB WARZYWNE nie kawy i inne gazowane okropieństwa. ;D
Z Luckim miałam chwilke mało wód i to mi pomogło (piłam min.3,5 litra wody i jadłam dużo grapeifruitów i pomarańczek) ;)

luckymama i miłka dziękuję za pocieszenie. kochane jesteści i śmieję się właśnie jak głupia :D
ja piję wodę lekko gazowaną, dzisiaj mam za sobą już ponad litr i boję się wyjść z domu ;D
od niegazowanej robi mi się niedobrze hmmm nie wiem, czy to normalne :(
kupię sobie owocki i będę ciiiisnąć ;D

hej dziewczynki :)

co do wody... zawsze pilam niegazowana, ale w ciazy mi sie odwrocilo i tylko gazowana wchlaniam... na razie moj gin nic zlego nie wypatrzyl we mnie, zobaczymy, jak to wyglada 14 sierpnia :) ale ja nawet chyba 2l dziennie nie wypijam, chyba ze w owocach, bo te kilogramami jem :)

co do usg 4D... nie wiem, gdzie pojsc - jest u mnie w miescie jeden gabinet, ale nigdy nie slyszalam zadnych opinii o nim... myslicie, ze powinnam sie gina poradzic? nie bedzie to tak, ze "podwazam" jego autorytet, chodzac do innych? nie chce popelnic faux pas, bo to wspanialy lekarz i czlowiek :-) ukryc przed nim ten fakt? chollercia. a juz chyba czas sie umowic.

a co do magnezu - ja na wlasna reka biore od ponad tygodnia... bo mialam skurcze w lydkach, no i ten twardniejacy brzuszek. a poza tym, nie wiem, czy wy tez tak macie, ale strasznie szybko i mocno bije mi serce - nie mierzylam, ale wrecz cala "chodze"... naprawde, bije mi tak jak po dlugim biegu - nie wiem, czy to naturalne? moze magnez i na to pomoze?

buziaki :)

aenye gzie jest ten gabinet? (też jestem z Rumi), chciałabym zrobić sobie pamiątke w postaci filmu, bo u mojego gin dostanę co zajwyżej kilka zdjeć ale i tak z niego nie zrezygnuję, bo to super ktoś.
miłka pół na pół z sokami to bardzo dobrze
Niegazowana woda jest super ale smaczna jest tylko żywca (polecana nawet przez IMD!).
;D

..aenye Jak ja powiedziałam mojemu, że idę do innego na USG to się obraził (ale na krótko) ale wolę aby zrobił mi to ktoś, kto TYLKO zajmuje się USG i z tego ma specjalizacje bo zrobi to naprawdę porządnie. Sama zadecyduj czy powiedziec prawdę albo pociśnij kit, że np. tylko tam nagrywają dzidzie na płytkę czy cóś ;)
Mi też wali serce jak oszalałe mam puls powyżej 100 a zawsze miałam max 50, byłam u kardiologa ale stwierdził, że w ciąży może tak być byle by ciśnienie było w normie mam nie wysilać się, odpoczywać i takie tam bzdury ;D

reklama
Ja swojemu ginowi nie mówie bo po co?? Lepiej nie ryzykowac, że się obrazi :P MI też serducho pracuje na wysokich obrotach i czasem ( a ostatnio coraz częściej ) mam problemy z oddychaniem :( tak mi ciężko jakoś... A ciśnienie mam od 90 na 50 do 120 na 90 i tak w kółko ale czuję się dobrze podobno w ciąży tak może się dziać ???

LUkcymama Oj ja też wode Żywca polecam mniam no i rekomendowana przez Instytut Matki i Dziecka :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry