reklama

mamusie grudniowe:)

oooooooo ale sie rozpisalyscie, pare godzin a tyle nadrabiania :)

aenye usg 3d jest kolorowe, super sprawa polecam!

moj gin jak mu powiedzialam ze chce isc powiedzial ze bardzo dobrze bo to jest super sprzet a on ma gorszy, nic sie nie obrazil ;D
jesli chodzi o badania wewnetrzne malenstwa serduszko itp to usg 2d (czyli normalne) jest lepsze, 3/4d daje super efekt zewnetrzny.
wkoncu udalo i sie przerobic filmik na zdjecia takze zapraszam do podziwiania mojego malenstwa ;D na watki zdjec usg.

moje malenstwo jest chyba leniwe bo kopie tylko wieczorami ;) dzisiaj dalo mi 4 mocniejsze kuksance kolo 21 i koniec!!

reklama
Hej! Ale się rozpisało forum :)))
Z rutinoscorbinem jest tak: "STOSOWANIE LEKU PODCZAS CIĄŻY I KARMIENIA PIERSIĄ
Nie określono bezpieczeństwa stosowania w ciąży. Przed zastosowaniem u kobiet ciężarnych i karmiących należy zasięgnąć porady lekarza." - to ze strony producenta. Dużo lekarzy nie widzi przeciwskazań i zwykle zapisuje, kiedy występują krwotoki z nosa, krwawienie dziąseł itp. Najlepiej spytać swojego lekarza :)
Z wodą mineralną - wystarczy pić przegotowaną :) Ale jak nic wam po niej nie jest, to pewnie nie ma się czym martwić. Nie ma co popadać w paranoję, ale i nie ma co przesadnie ufać znaczkom na butelkach ;)
USG u Doeringa - byli znajomi - wygląda mniej więcej tak: wizyta około 20 min, im nagrał 10 min filmu, ale myślę że to zależy jak dzidzia się kręci. On wszystkie narządy mierzy i bada na 2D, a przez kilka minut robi symulację 3D - żeby sobie na buźkę popatrzeć, no i na ciągłość kręgosłupa oczywiście. Mówi wszystko, tylko trzeba powiedzieć na początku, że chcesz, żeby szczegółowo mówił. Pomiary robi - masz w opisie - poza tym ogląda wszystkie możliwe narządy (też w opisie), czy się prawidłowo rozwijają, no i chyba każdemu mówi płeć i się sprawdziła jak na razie wszystkim znanym mi osobom. USG 3D jest żółto-czarne, jak urocze zdjęcia Kici80 :) Koszt z nagraniem DVD 160 zl. Tel. 058-340-64-86, od 8:00 do 13:00 rejestracja, potem do 19:00 jakoś wizyty. Adres: budynek Hossy we Wrzeszczu, ul. Grunwaldzka 212. Koło skrzyżowania z Wojska Polskiego, nowego Żaka. Jak było u mnie - napisze jutro
:)
W Gdańsku ładne filmiki kręcą w Invikcie - tam jest USG 4D (3D to symulacja komputerowa, nie w czasie rzeczywistym, wygląda jakby obraz skakał co kilka klatek, animacja nie jest płynna, 4D symuluje w czasie rzeczywistym, ogląda się jak film) - ale była koleżanka i nie była zadowolona, bo diagnostycznie dużo gorzej - mało co mierzyli i patrzyli, tylko buźkę pokazywali. To dla chętnych na film dla rodziny, rzeczywiście wygląda rewelacyjnie, ale chyba trzeba oprócz tego też pójść jeszcze gdzieś diagnostycznie ;)
Jeszcze bardzo dobrze w Gdańsku USG robi dr Preiss na Zaspie - ul. Burzyńskiego 6d/1a, tel. 0601 620 110, też ma bardzo dobry sprzęt, 3D z nagraniem 200 zł. Koleżanka była u niego na 2D (takim zwykłym USG) i była bardzo zadowolona z tego, jak wszystko oglądał i mierzył.

Czesc! Witam z samego rana. Jula zrobila dzis pobudke o 5.34- srodek nocy. W piatek wybieram sie wreszcie na 3D! Juz nie moge sie doczekac. Bede musiala zapytac jeszcze lekarza o jakas rehabilitacje, bo znow mam ucisk nerwu kulszowego na staw biodrowy i jak zle stane to czuje przeszywajacy bol. Tak mialam tez za pierwszym razem.
Wlasnie wrocilam z badan, robilam krzywa cukrowa- ale paskudztwo!
milka sa_raa takie wlasnie delikatne babelki, czy motylki to pierwsze ruchy dzidzi. Z dnia na dzien bedzie coraz wyrazniej i bedziecie wiedzialy, ze to jest to!!! U mnie dzidziula wierci sie jakby caly czas tanczyla ;D ;D ;D ;D

Nonek zastanawiałam się czy to może nie wina śliweczek które teraz pożeram prawie co dziennie ;D :laugh: ;D
Może zacznij pływać to ucisk się zmniejszy ;)

Miłka ja tez się zastanawiam czy to nie zwykłe burczenie w brzucholu ale jak dziewczyny tak mówią to może rzeczywiście już nasze Fasoleczki kochane :D

Sugarspunsister tylko pozazdrościć :)

sa_raa może te nasze fasolki są takie delikatuśne :laugh: albo my tyle jemy ;D

Dziewczyny mam pytanko dotyczące kremu na rozstępy, słyszałam że trzeba smarować się za nim one się pojawią. Sprawdzałam różne kremy i jest w nich witamina A, nawet w tych które są przeznaczone dla ciężarnych. Jak myślicie można ich używać?

Miłka moja gin powiedziała, że nie ma lepszego sposobu niż zwykła oliwka dla dzieci, bo chodzi o to by skóra była dobrze natłuszczona i elastyczna a oprócz tego mówiła jeszcze, że dobre ale niestety drogie są kosmetyki z VICHI. Ja osobiście się oliwkuje :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry