Hej! Ale się rozpisało forum

))
Z rutinoscorbinem jest tak: "STOSOWANIE LEKU PODCZAS CIĄŻY I KARMIENIA PIERSIĄ
Nie określono bezpieczeństwa stosowania w ciąży. Przed zastosowaniem u kobiet ciężarnych i karmiących należy zasięgnąć porady lekarza." - to ze strony producenta. Dużo lekarzy nie widzi przeciwskazań i zwykle zapisuje, kiedy występują krwotoki z nosa, krwawienie dziąseł itp. Najlepiej spytać swojego lekarza

Z wodą mineralną - wystarczy pić przegotowaną

Ale jak nic wam po niej nie jest, to pewnie nie ma się czym martwić. Nie ma co popadać w paranoję, ale i nie ma co przesadnie ufać znaczkom na butelkach

USG u Doeringa - byli znajomi - wygląda mniej więcej tak: wizyta około 20 min, im nagrał 10 min filmu, ale myślę że to zależy jak dzidzia się kręci. On wszystkie narządy mierzy i bada na 2D, a przez kilka minut robi symulację 3D - żeby sobie na buźkę popatrzeć, no i na ciągłość kręgosłupa oczywiście. Mówi wszystko, tylko trzeba powiedzieć na początku, że chcesz, żeby szczegółowo mówił. Pomiary robi - masz w opisie - poza tym ogląda wszystkie możliwe narządy (też w opisie), czy się prawidłowo rozwijają, no i chyba każdemu mówi płeć i się sprawdziła jak na razie wszystkim znanym mi osobom. USG 3D jest żółto-czarne, jak urocze zdjęcia Kici80

Koszt z nagraniem DVD 160 zl. Tel. 058-340-64-86, od 8:00 do 13:00 rejestracja, potem do 19:00 jakoś wizyty. Adres: budynek Hossy we Wrzeszczu, ul. Grunwaldzka 212. Koło skrzyżowania z Wojska Polskiego, nowego Żaka. Jak było u mnie - napisze jutro

W Gdańsku ładne filmiki kręcą w Invikcie - tam jest USG 4D (3D to symulacja komputerowa, nie w czasie rzeczywistym, wygląda jakby obraz skakał co kilka klatek, animacja nie jest płynna, 4D symuluje w czasie rzeczywistym, ogląda się jak film) - ale była koleżanka i nie była zadowolona, bo diagnostycznie dużo gorzej - mało co mierzyli i patrzyli, tylko buźkę pokazywali. To dla chętnych na film dla rodziny, rzeczywiście wygląda rewelacyjnie, ale chyba trzeba oprócz tego też pójść jeszcze gdzieś diagnostycznie

Jeszcze bardzo dobrze w Gdańsku USG robi dr Preiss na Zaspie - ul. Burzyńskiego 6d/1a, tel. 0601 620 110, też ma bardzo dobry sprzęt, 3D z nagraniem 200 zł. Koleżanka była u niego na 2D (takim zwykłym USG) i była bardzo zadowolona z tego, jak wszystko oglądał i mierzył.