reklama

mamusie grudniowe:)

Dziewczyny, jak ktos ma sklonnosci do rozstepow to bedzie je mial. Mozna probowac zmniejszyc ich wystepowanie stosujac rozne kremy i oliwki. Poprawiaja one elastycznosc skory i moga zminimalizowac skutki. I nie ma przeciwskazac do wit A. Zreszta do innych substancji w kremach tez. Osobiscie uwazam, ze drogie kremy, nie przecze, ze dobre, nie zagwarantuja efektu. To takie naciaganie ciezarnych na wszelkie nowinki, w stylu :"to musisz miec", "to Tobie i Twojemu dziecku jest niezbedne", a bidne przyszle mamusie wydaja fortuny na rozne bzdety tak naprawde. Wyrzucanie pieniedzy w bloto. Mamusie badzmy rozsadne ;) ;) ;) ;) ;) ;)

reklama
nonek To prawda, że wszyscy naokoło robią biznes na ciężarnych !!! Chciałam sobie kupić sobie rybaczki na lato, zwykłe kosztują 30 zeta a dla ciężarnych ponad 100 to jakieś żarty >:(

Wiem, że jak ktoś ma skłonność do rozstępów to będzie je miał ale jak zacznie wcześniej się smarować to może mniej ich się pojawi :P

Nonek - dokładnie tak! Żadne kremy nie przechodzą do warstwy podskórnej - cuda wianki wymyślają żeby sie tak stało, ale na razie żadna firma kosmetyczna niczego skutecznego nie wymyśliła (nie ma więc co się bać witaminy A w kremach), a właśnie w tkance podskórnej jest kolagen, z zaburzenia syntezy którego biorą się rozstępy i utrata jędrności skóry. Wg wiedzy medycznej - jak ktos ma sklonnosci to mu sie zrobia i tak, jak nie ma, to bez smarowania nic mu sie zlego nie stanie... Biznes robia... na ciążach... dzieciach.. ślubach... ;)

Byłam na usg :)
Maluszek jest zdrowy ale strasznie maly :) po wzroscie powinnien urodzic sie 22grudnia a oficjalny termin mam na 12 :)
Serducho bije, glowka rosnie dobrze

Plec.. no coz... z moich marzen nici.. bede miala Malutkiego Meczyznę :D

nieistotna najwazniejsze, ze wszystko ok, rozwoj jest rozny w roznych etapach ciazy. Pewnie nadrobi. Moj maluszek tez nie jets duzy.
przed pierwszym porodem lekarz mowil, ze Jula bedzie malutka. Dwa dni pozniej urodzilam, 3250, dwa tygodnie przed planowanym terminem. Mala to nie byla.

Nieistotna gratuluje chłopaka , najważniejsze, że jest zdrowy a co do wzrostu to podgoni później nie można wszystkich dzieci wrzucać do tego samego worka. Mojej znajomej na USG w 22 tyg wyszło, że dziecko jest tak duże jak w 6 miesiącu i co urodziła normalnego dzieciaka w planowanym terminie ;D

Nieistotna GRATULACJE!!! to chyba pierwszy twój dzidziuś a więc nie ma czym się przejmować druga będzie dziewczynka :)

Czarna gdzie jesteś?? pochloneły cię te remonty bez reszty pewnie??

Dziewczyny które już wiedzą płeć oraz wszystkie te które niedawno do nasz dołączyły niech się zgłoszą do Czarnej ona zaczeła temat GRUDNIOWE MAMUSIE gdzie jest lista mamuś, miejsce ich zamieszkania, data porodu i płeć dziecka :) Chyba czas zacząć ja uzupełniać :D

Miłka to już to! Gratuluję ;D
Nieistotna gratuluję chłopca :laugh:
Sa_raa smarowałam si z L. oliwką, a mam skłonności do rozstępów i faktycznie na brzuchu nie pojawiły się (gorzej biodra :() miałaś rację że chodzi o zwiększenie elastyczności skóry. :laugh:

reklama
luckymama ja też mam problemy ze skórą i niestety w wielu miejscach niedopilnowałam i pojawiły mi się rozstępy :( brzuchala smaruje codziennie z nadzieją, że może uda mi się ich unikąć a chociaż zmniejszyć ich ilość. Dodajesz mi otuchy :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry