reklama

mamusie grudniowe:)

ja tez nie rozumie jak od rana mozna pic
ale tu nie ma co rozumiec bo to jest choroba- jakkolwiek ktos by tu nie protestowal
im wczesniej sie zacznie dzialac tym lepiej
trzymam kciuki za wszystkich co potrzebuja

ja ide spac
po goracym dniu w waw burza
jutro moj ukochany ma ostatni dzien zdjec i w sr rano wraca juz do mnie na dobre ;-)
potem maly do rodzicow i jakies wakacje i czas tylko dla nas ;-)

na poczatek berlin ( obiecalam mojej siostrze pomoc w skrecaniu mebli w nowym mieszkaniu :rofl2:)

no i potzrymajcie kciuki zeby ten cholerny zus przyslal mi kesz!!!

reklama
Roni podpis powala na kolana :-D:laugh2::-D:laugh2:

a ja walcze z goraczką Mikusia - o 22:00 był czopek , temp. spadła - o 00:00 - znowu czopek - temp. znowu spadła i teraz znowu 39,1 - dzwonie na pogotowie , a oni mi mówią ,zeby okłady mu robić i w zimnej wodzie kąpać - nic nie da jak z nim przyjade , bo zdiagnozowany już :sick::eek: mam czekać do rana - noszzz.... ku rwa :crazy: służba zdrowia w pizdu :wściekła/y:
zaraz osiwieje :sick::sick::sick:

Temp. zaczęła spadać - godzina z okładami i poki co 38,5 ( zawsze to lepiej niż 39,1 ) - nie mam serca włożyć go do zimnej kąpieli , bo on cały czas śpi - za godzine bede mogla znowu dać mu czopek - mam nadzieję , ze mu nie zaszkodzi - no i , ze nie bedzie żadnych powikłań przez tą temp.

Anitko mam nadzieje ze kryzys minal i juz jest ok
w przypadku wysokiej temp okladaj go mokrymi, zimnymi recznikami zamiast kapieli
napewno nic mu nie bedzie
trzymam kciuki za zdrowie

u nas noc katastrofa
o 24 maly obudzil sie z krzykiem i placzem
brzuszek fak fak
spal cala noc przy cycu

moze rzeczywiscie przede sie z nim do lekarza :sick: chociaz znajac moja lekake powie ze nic mu nie jest :angry:

Anitko ja tez mam nadzieje, ze jest juz lepiej. Ale nastepnym razem nie musisz go np. kapac ( to jest zreszta caly system, nie tak, ze wkladasz do zimnej wody), mozesz mu klasc mokra chusteczke np na kark, pachwiny i na brzuszek-tam gdzie watroba( najcieplejszy organ). Tempa spada w oczach po czyms takim. Jesli zreszta jest to angina to moze mu brzydko pachniec z buzi( klasyczny objaw anginy).

Kurcze wcale nie pomyślałam o tych ręcznikach na ciałku :dry::zawstydzona/y:
temp. spada tylko na ok. 1,5 godz ( i to tylko do 37,7)
zaraz mu zrobie zimne okłady na ciałku :tak: - jej jak dobrze , ze tu zajrzałam ! dzięki dziewczyny !

Nieistotna na wszelki wypadek idź z Filipkiem do lekarza ! :tak:

Anita - kup sobie nurofen w syropie.
Jeśli czopek nie pomaga - to za dwie godz podajesz nurofen i temp spada na łeb na szyję.

U nas w rodzinie czopki paracetamol mozna sobie w du pe wsadzić, hehe - a na poważnie - paracetamol nie działa. Ibuprom (to samo co Nurofen) jak najbardziej.

Anitko bardzo czesto wystarczy sama chusteczka na kark. Pamietam, ze jak Julka dostawala angine i bardzo wysoka goraczke to to jej bardzo pomagalo. Ale zapalenie gardla tak sie najczesciej objawia: najpierw bardzo wysoka goraczka i zadnych innych objawow, po 2 dniach goraczka mniejsza duzo i gardlo zawalone.

reklama
Roni :-D:-D:-D Skąd to wytrzasnęłaś??? :-D:-D:-D bomba!!!:-D

Agaton, trzymam kciuki :tak:

Anitka, ucałuj Mikołajka :tak: Bieduś... Może tak ma, że przy każdej chorobie wysoko gorączkuje? Mój najmłodszy brat miał przy każdym katarze 43C, na początku rodzice mało nie strzelili na zawał, a potem właśnie okłady robili i troche spadalo, ale wysoka byla caly czas. Taki typ. Z paracetamolami i ibuprofenami (szczegolnie drugimi) uwazajcie, bo siekaja w czerwone krwinki i poziom zelaza. Mozna anemie zrobic.
Na mnie tez paracetamol nie dziala w ogole, podobnie jak polowa przeciwbolowych. Dziala ibuprofen i pochodne morfiny tylko :happy2: Takze to nie takie wcale rzadkie...

Nieistotku, u mnie bylo podobnie przy zebach, dwie noce byly co 40 min alarmy jakby sie w cos walnal i cycek tylko uspokajal i przytulenie. Ale wiedzialam ze to nie brzuszek, bo kupy ok byly. Moze u ciebie byc i brzuszek i zeby...

U nas w rodzinie zeby szly wczesnie, my z 1 bratem w 5 m-cu, drugi brat w 6 miesiacu mial juz 6 zebow :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry