reklama

mamusie grudniowe:)

No no, chyba w Lodzi ;-). Ty w koncu wyjezdzasz do Juesej? Ja byc moze na kilka dni wpadne do ciebie, ale to wszystko zalezy od stanu naszej budowy...
Kasia REX to takie labolatorium komercyjne z Wrocka co robia ciekawe badania, m.in. jako jedno z nielicznych (komercyjnych) na borelioze, usatelenie ojcostwa itp.

reklama
Ja to się średnio znam na tym, mój kolega z roku się w to bawi, czasem nam opowie jakąś anegdotkę i tyle. W sumie fajna praca, gdyby oczywiście technicy nie mówili mu historii próbek które przynoszą (dużo ma takich kryminalnych spraw z policji, teraz moda w okolicy na badania DNA). A tak to luzik, nic śmierdzącego nie ma, głównie przelewasz w próbóweczkach i wrzucasz w machinę, a potem na kompie. Sympatycznie. :-)

HA! Dita jestes pierwsza ktora zainteresowala sie Bramborowa Mandolinka. Tak po czesku brzmi Stonka Ziemniaczana, a jak sama wiesz tak mowimy na Julke. Jak uslyszalam te nazwe cholernie mi sie spodobala. I czesto mowimy tak do niej.
A skad sie wziela Stonka? Bo po pierwsze jak zaczynala raczkowac to rozpelzla sie jak stonka. Juz pewnie wiecie w czym rzecz. macie takie w domu. A pozniej jadlaby tylko ziemniaki i potrawy z nich. Normalnie przez rok jakdla tylko pyry i praktycznie nic wiecej. Wiec jest taka wlasnie Barmborowa Mandolinka:-)

reklama
Mercuniu sto lat i duza buzka cmok:tak:
A ja tez mialam do nonka zwrocic sie kiedys z tym zapytaniem, ale nie jestem na forum zbyt czesto i myslalam ze cos przegapilam. a ze pracuje z kilkoma slowakami to znam te ich niektore slowka. sa smieszne ze hej.na mnie mowia aneszka, na samolot latadlo, pletwonurek to potapiacz, a gumisie to gumkacze. w ogole jest tego duzo.kupa smiechu.
buzka dla stoneczki:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry