reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Kulka - Wielkość nie świadczy o ilosci!!! Po urodzeniu Ali moje były wielkości arbuzów a mleka w nich nie było wcale. Dopiero po intensywnym przyssaniu się Ali na 3 dni mleko wreszcie się pojawiło. Dlateog ciesz się, że ci nie urosły, bo przynajmniej nie obwisną, nie będzie na nich rozstępów itp, a mleko będzie na pewno jeśli tylko zastosujesz się do rad położnych i zaufasz odruchowi ssania maleństwa:tak: (sama się zdziwiłam, że taki maleńki dzidziuś tak mocno ciągnie!!)

Powiem Wam, że tak sobie myśle żebym tylko miała mleko coby dzidziusia wykarmić bo wiem, że to iż mam wielkie cycuchy nie znaczy, że będzie w nich odpowiedania ilość odpowiedniego mleka...

Sa_raa i wszystkie nieświadome - NIE WIELKOŚĆ decyduje o jakości!!! Nasz biust to takie sprytne urządzenie, że dostosuje się jak tylko będzie potrzeba - czyli jak będzie ssany!;-)
Nie nastawiajcie się na jakieś braki, tylko na normalne karmienie!
A nawet na brak jest metoda (ja tak raz miałam) - kładziemy się z maluchem na cały dzień, maluch ssie ile wlezie mimo,ze nie ma co ssać i na drugi dzień już ma co ssać:-D
Piersi zawsze wytworzą mleko pod warunkiem, że im o tym powiemy (przystawiając dzidziusia)!

Dita mam taką nadzieje, że będzie wszystko wpożądku
Mojego szwagra żona ma niby mleko ale jest ono b.mało wartościowe i dziecko się nie najada a do niej to nie dociera niestety. JA rozumiem, że to jest przykre ale chyba wystarczy zmienić diete i będzie ok.

O te cycki, ja sie zastanawiam jak to dalej bedzie, bo na razie to one mi bardziej rosna niz brzuszek. Pamela Anderson nawet nie ma co do mnie startowac, moze jedynie ma jedrniejsze, bo moje sa takie "rozchustane" jak ja to mowie. Kompleksy....:zawstydzona/y:

reklama
Sa_raa No ,jesli ona je sam chleb z masłem, to ma pokarm do niczego. Zróżnicowana (aczkolwiek lekkostrawna) dieta to podstawa. No i witaminy. Ale jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze, to nie ma powodu do obaw. Nawet jeśli źle się odżywia - dziecko dostaje to, co trzeba, po prostu z zapasów mamy. to mama będzie wyglądać jak nieszczęście.

aga -
wrócą do swojego stanu po zakończeniu karmienia. Musisz tylko używać dobrych staników, bo inaczej bardzo obwisną. Mi przy pierwszej ciąży nikt nie powiedział, że dobry stanik to podstawa (obwód nawet o numer mniejszy!!!) no iteraz mój biust nadaje się do... no w każdym razie topless nie pokazałabym się już nikomu. A mam dopiero 26 lat...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry