reklama

mamusie grudniowe:)

Tak patrząc po liście to sporo nas zagineło
Margaret, gosia80, Megikris, wiola itd. ale niestety nie ma z nimi kontaktu później jak będę miała więcej czasu to spróbuje coś skrobnąć do tych do których mam jakieś namiary...

reklama
hej mamusie.Nic nie przeczytałam bo nie mam nawet ochoty. Miałam wczoraj wizyte u gin i niby wszystko ok tzn rozwarcie zew 1,5 (wcześniej 1) a wew 0. Czyli jestem spokojna, ale z ciekawości spytałam sie mojej gin jakie mam faktycznie polożenie płodu gdyż nieodczuwam aby mnie kopao po żebrach itp tylko rozpycha sie na boki i do przodu jakby chciało przez pępek wyjść. Okazało sie że ułozenie jest główkowe ale możliwe że łożysko amortyzuje kopniaki do góry albo i tu mnie wystraszyła DZIECKO JEST ZA MAŁE!!!!!!!! i za 2 tyg mam przyjść na USG i jeżeli bedzie za małe chce mnie położyć do szpitala:(( Kurde mam juz schize tymbardziej, ze moja córa urodzona w 42 tc tez nie była duża 3290 więc możliwe ze taka moja natura, już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Zapewne bede teraz miałą 2 tyg pełne obaw czy aby napewno wszystko ok, no i kazała mi jeść 5 x dziennie i leżeć i jeszcze raz leżeć na lewym boku????, toc ja bede ważyłą jak wieloryb juz przytyłam 16 ( teraz +3) Dobra spadam do łóżka bo naprawde nie mam humoru i jakos czuje sie nie tak po tej wizycie. Trzymajta sie jak bede w stanie to wpadne moze jutro do was.

Hej hej!

Wczoraj byliśmy na kolejnej kroplówce. Nie wiem, czy one coś dają, ale szkodzić pewnie nie szkodzą... swędzi dalej w każdym razie... ale wrócił mi wczoraj apetyt - co jest pozytywne. Słuchaliśmy też serduszka - biło od 136 do 141/min. Był też dziwny parametr: 9 - może wiecie co to? Jakoś nie zapytałam pielęgniarki...
Poza tym piękna pogoda dziś u nas znów :-)
Muszę wyleźć na spacerek

Pozdrawiam, kobieta z jeżyn (jak to stwierdził mój mężulek - jestem podrapana, jakbym spała w jeżynach :-D)

Hej Czarna,
Moze taka twoja uroda, że dłużej chodzisz w ciąży i dlatego maluszek wolniej rośnie? Lekarze trochę panikują z tymi wymiarami z USG - teraz odchylenia są po trzy tygodnie i to jest NORMA, byle w stosunku do poprzedniego USG było więcej i mieściło się w tym 3 tygodniowym odchyleniu - to jest wszystko dobrze. Może więc twoje dzieciątko jest wzrostu całkiem prawidłowego i nie ma się czym przejmować? Nie każdy przecież hoduje wielkie klopsy ;-) Popatrz raz jeszcze na opisy USG.

Na pewno wszystko dobrze będzie :-) Trzymaj się i miłego leżakowania!

Czarna nie martw się! Skoro Twoje wyniki są ok, to dziecku na pewno niczego nie brakuje i rośnie swoi tempem. Nie wiem czy szpital to konieczność:confused:. Przeważnie szybciej sie "zdrowieje" w domku:tak:
Kasia_z z czego te kroplówki? Ładnie i równiutko bije serduszko Piotrusia:-) Pozdrowionka. Miłego spaceru kobieto z jeżyn:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:

A kroplówki z glukozy z witaminą C - ogólnie chodzi o wypłukanie z wodą kwasów żółciowych, same w sobie mało lecznicze chyba.
Gin też mówił, że mogę pić wodę z miodem i cytryną (hihi substytut)
:-)

czarna, jedz, leż i myśl pozytywnie jak trochę przytyjesz nic Ci się nie stanie !!! zresztą wkurza mnie, że ginekolodzy wszystkie dzieci wrzucają do jednego worka, że niby mają być wszystkie takie same!!! Ja też nie odczuwam bardzo silnie ruchów małej bo mam łożysko na przedniej ścianie i ładnie mi kopniaki amortyzuje :-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry