reklama

mamusie grudniowe:)

moj gin mowil zeby sie nie przejmowac usg czy male czy duze baby to sa tylko normy, a kazdy czlowiek jest inny. tym bardziej, ze tak naprawde odchylenia nawet o 4 tyg to tez jest dalej norma!!

reklama
Czarna nic się nie bój napewno wszystko będzie wpożądku:-)

Reszcie mamuś w tym Luckymamie gratuluje malutkich rocznic:-D

JA po całym dniu z Filipkiem padam ale jade dokupić pare rzeczy dla bąbelka mamusi i to mi troche energii dodaje:tak:

właśnie wróciłam od doktorka. wszystko jest ok. mały waży 2,5 kg byłam w szoku bo wydaje mi sie to strasznie duzo. nie wiem jakie sa normy zreszta. położenie nadal główkowe. robiłam jeszcze Hbs i cytologie ostatnio. wszystko jest dobrze. ufff....

Ta cała waga jest obliczana na podstawie długości kości udowej, długości od główki do pupki i obwodu brzuszak, głowy. Więc jak macie długaśne maluchy to od razu skacze im waga do góry, co nie zawsze się zgadza z wagą po porodzie.
A z tym udem Roni to u mojego bąbla jest długości 5,2 cm i dlatego napisalam że krótkie bo pozostałe dlugości są średnie dla tego wieku a udko ma tylk 33% standardów. Ale pewnie i dlatego moja dzidzia ma wagę 1600.

reklama
trzeba sie nameczyc zeby za wami nadazyc ;)
ja ciagle remontuje
wczoraj bylam na szkole rodzenia i bylo mycie bejbika
panowie mieli egzamin hehe
moj niezle sie przy tym nagadal ale slicznie mu poszlo

ja jakas zmeczona jestem bardzo dzisiaj
na usg ide jakos za tydzien wiec wam wtedy powiem ile wazy czy duzy maly i czy sie w koncu ODKRECIL ( chociaz mnie jakos ostatnio kopie wyzej wiec jestem dobrej mysli )

buziak

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry