reklama

mamusie grudniowe:)

Aleńka biedna z rączką. Jezu musiało boleć. Dawaj znaki jak sie czuje i czy wogóle śpi i jak sie rana goi.

Natalia cudnie mówi, szok normalnie. Moj Domisios tylko we własnym jezyku ale chyba mam maminą zdolnośc do uczenia sie jezykow obcych, bo w miare kumam o co mu biega. Dziś np zaskoczył mnie całym zdaniem brzmiącym mniej wiecej tak : biga biga myi myi ałała, co znaczyło : biegiem do łazienki myć pupsko bo bedzie bolało vel boli juz. Albo "biga biga ka gon" co znaczy: biegiem do kuchni chce kasze i danona.
Lucjan to babum, Motyl to Kaa, do mnie mówi muui, pilot - bop, no jakoś tak po swojemu zasuwa.

Roni no dziwisz sie ze powiedzenie działa, bardzo podziałało takie dosadne zobrazowanie ;-) Zdrówka kochani, wracajcie szybciochem do zdrowka.

Atol no dzien łoj. My o 2.20 mylismy dupsko z kupy, spoko i pościel tez zmieniana, bo przelewało sie bokiem. Teraz czuje sie totalnie jak po lewatywie. Masakra takie wirusy. Gdyby nie ten dziwny ból brzucha to jakos by sie to zniosło, a tak to idzie ze wszech serto, ale nie o tym chce pisać. A tak wogóle to zgadywuje te słowa Heli : punia to poduszka a gigona to danon vel serek???

Nona bido śliczna no. Obyś szybko zdrowiała z okiem, a reszta jakoś sie ułoży i ze wszystkim bedzie git.

Kate szczesciaro. Ciesze sie ze u Ciebie ok. I oby tak dalej.

Pozdrawiam wszystkie.

reklama
Bidna Alenka. Oj oparzenia chyba jeden z najgorszych rodzajow bolu. Jak cos, staraj sie jej te reke jakos schladzac, troche bedzie mniej pulsowalo.

Dita szybka jestes, ja od pol godziny mecze zubra. Dobrze Natala zasuwa z gadaniem. U nas Manka duzo slow w skrotach mowi: petki- skarpetki, ociag- pociag, olot-samolot. Teraz jest na etapie olot leci, babcia ela, babcia ima, dziadzia jacek, wujek tomek, dupa jasiu. Jednym ciegiem. Moj wspanialy malzonek i jego brat ja nauczyli.A Julka oczywiscie podlapala i musztruje Manke, powiedz dupa jasiu. Czekam az ja naucza wierszyka siedzi misiu na kanapie:-p;-).

Lucky no to ma dobry slownik. Ale rodzice maja chyba taka zdolnosc rozumienia dzieci w przeciwienstwie do otoczenia.:sorry2:

A w ogole, to bede z wami pic na umor na spotkaniu, zawitala do mnie dzis wieczorem pani m. Jestem heppi na maksiora, jakos inaczej na swiat patrze.

Dobrze Natala zasuwa Teraz jest na etapie olot leci, babcia ela, babcia ima, dziadzia jacek, wujek tomek, dupa jasiu. Jednym ciegiem. Moj wspanialy malzonek i jego brat ja nauczyli.A Julka oczywiscie podlapala i musztruje Manke, powiedz dupa jasiu.
to nam sie nie podobuje ;-)

dla odmiany moj nie mowi nic po polskiemu
biegle tylko jedno slowo "cycki"
i tylko przy mnie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry