reklama

mamusie grudniowe:)

Ja się szczerze przyznam , ze nie mam czasu wziąć się za odpampersowywanie mojego dziecka :sorry2: wracając do domu o 19-tej , spędzam z nim niecałe 2 godziny dziennie + weekendy . Niania i babcia mimo , ze mają powiedziane , ze czas i pora na nocnik , jakoś nie specjalnie się przykładają do edukowania Mikołaja w tym kierunku :dry:

Co do kredytów - jak już w końcu zdecydowałam się na kredyt na powiedzmy nieco lepszy samochód , to pojeździłam nim raptem 3 tygodnie i miałam wypadek - ponieważ nie miałam AC nie dostałam odszkodowania , które pozwoliłoby na kupno innego autka - więc teraz jestem bez samochodu i z kredytem na głowie - cóż ... peszek i ludzka głupota :dry:

reklama
Mój Alan tez jeszczae pampkach chodzi,jak mu ściągam pampka to leje wszedzie i mówi ojjjjooo i pokazuje palcem na nasikał na dywan...szok.Jak go ucze siadać na nocik to posiedzi może ze 2 lub 3 sekundy i ucieka,przynosi kolcki i wrzyca do nocnika.Nie wiem czyba na siłe będę musiała go przytrzymywać bo on ma prawie 22 miesiące to czas najwyższy aby wołał siusiu.Nawet nie wiem jak go słonić do siadania na nocnik,kupiłam nawet taką deseczkę na kibelek ale on sie boi siedzieć,nie wiem może za wysoko,nie mam pojęcia:-)może ma któraś jakieś rady tak aby poskutkowało?

Manka tak przez wakacje miala. Bylo cieplo wiec non stop z gola dupka chodzila. Owszem wolala, po fakcie. Nawet jak byla w pogrodzie to wracala do domu i sikala na podloge. Juz myslalam, ze nigdy to sie nie skonczy. Nagle, jednego dnia zaczela robic na nocnik. I jak zaczela to zaraz potem w nocy przestala siusiac do pampka. Wiec u nas odpampersowanie pelna geba. Od dwoch tyg nie miala pamola na dupce.
Maja bak z prezentem:)

Ja dzi przezylam koszmar w nocy. Znow jakies gryzonie mi sie dobieraja do chalupy. Ja juz nie mam sily. Boje sie, ze to szczur jakis, bo takie skrobanie. One normalnie sie przez sciany przegryzaja! I slychac to tak,ze boje sie, ze rano sie obudze i bedzie po mnie cos latalo.

Moje oko nie reaguje na nic. Probowalam sie dostac do lekarza panstwowego, termin 3 tyg. K u r w a. Musze jakiegos prywatnego dorwac, ale dopiero jak wroci moj maz, bo z dwojka dzieci nie mam jak sie wybrac.

Ja po prostu sciagnelam pampka. Ok 4 dni lala gdzie popadnie a pozniej zaczaila.
Ale odkad zaczela siedziec oswajalam z nocnikiem i jak miala 13 miechow to kazda kupe wolala. Pozniej przestala. U nas nocnik poszedl w odstawke i toaleta wchodzi w gre. Nawet bez nakladki.Jak zobaczyla ze mama i tata na toalete robia to i ona chciala i tak juz zostalo i nie mam problemow jak gdziekolwiek pojde.

Taaaaaa bak z kleksem hehehe

U nas cofamy się wstecz z odpamkowaniem......już wołała sisi w porę ....już sama siadała....już wołała kupa....a teraz wszystko o parę sekund za późno.....:-(

Ja już zapomniałam co to pampki, no czaaasem jej się zdarzy popuścić jak sie np mocno zajmie zabawą w obcym miejscu.
a odpieluchowałam młodą błyskawicznie jak byłam miesiąc na zwolnieniu w domu.
No niestety, mój tata i moje siostry niby tez miały powiedziane że uczymy na nocnik, ale nic z tego nie wychodziło. Dopiero ja musiałam się tym zająć, ale naprawde błyskawicznie poszło.

Zazdoszcze was dziewczyny,ja będę musiała sie wziąść ostro za tego maluszka mojegood przyszłego tygodnia Alan idzie do przeczkola na 2 dni w tyg.także bedę go męczyła tak długo aż się nauczy:-)pozdrawiam

Agutka Marika tez tak miala po ok miesiacu od zdjecia pampka. Moja rada...jesli masz mozliwosc nie zakladaj pieluchy pomimo tego ze sika w majty bo dizecko glupieje. RAz ma pieluche raz nie i traci orientacje kiedy wolno sikac a kiedy trzeba wolac. Konsekwencja, konsekwencje i jeszcze raz konsekwencja.

u mnie Hanka zajarzyla o co chodzi z sikaniem jak skonczyla 2 lata dopiero, wczesniej zupelnie nie, czekam wiec spokojnie, bo Helena ma tak samo, mysle ze do wakacji da rade:sorry2:

reklama
Będę musiała go nauczyć bo taki duży już jest a nie chce wolać,mam nadzieję że za miesiąc lub dwa się uda.:-)A my za chwilke mamy gości także będzie wesoło:-)
miłego dnia zyczymy
pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry