reklama

mamusie grudniowe:)

o ,heloł

Miłka
fanie ze nie znikasz, zaraz ci sklecę jakies streszczenie
Sugar - Sama bardzo chętnie wybrałabym sie na tą wystawę, czytałam o tym, jak dla mnie nie ma NIC niewłaściwego i jeśli tylko człowiek wyraża zgode na wykorzystanie ciała do celów naukowych, to dlaczego nie?? Przecież takie eksponaty codziennie są pokazywane studentom medycyny. I nic w tym złego nie ma.
To samo z przeszczepami. Trochę mnie tąpnęło po mojej operacji, kiedy nie było tak jak powinno być i inaczej podchodze do życia przed i po.... Generalnie to gdyby mnie zabrakło teraz lub kiedykolwiek i gdyby mój narząd miał uratowac życie komuś - dlaczego nie??? A A. jest przeciwny.. Dlaczego? Bo tak. Nie potrafi uzasadnić dlaczego nie, ale nie.Rozważam wypełnienie oświadczenia że w razie wypadku tfu tfu wiecie o co chodzi.
I tak sobie toczymy co jakiś czas dyskusje, mam po prostu nadzieję ze umrę zarówno ja i moi bliscy w wieku sędziwym, kiedy nic juz do przeszczepu się nie będzie nadawać;-)
A co wy o tym sądzicie?

kamila - no trzymam kciuki żeby to była błahostka, ale u nas niestety każdy suchy placek to mleko:baffled:Zarówno u Ali jak i u Nat. Po prostu po odstawieniu mleka placki znikały. Fakt że mleko jest jednym z najsilniejszych alergenów, dlatego znajduje się na początku listy do wyeliminowania z jadłospisu:baffled:
Pocieszeniejest takie, że alergia na mleko mija, jak u mojej Ali.:tak:

kasia_z, Miłka - identyko u mojej Ali, po wyjściu na mróz z niezabezpieczoną kremem buzią wraca czerwona, a po przyjrzeniu się widać małe żyłki:baffled: Ki czort???

A w ogóle to impreza super, tylko od 23.00 walczyłam z moimi powiekami, zrobiły się ciężkie jak jasny gwint, kawa nie pomagała, czekałam jak na wybawienie na hasło ,,jedziemy do domu" które padło wreszcie o 2 ;-) Gloniszcze wstało o 8 więc w miarę dało się wyspać. Starość nie radość;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wystawa super wysłałam rodziców :-p tata pójdzie na pewno mama tylko jak jej nie powie gdzie idą :-D sama bym poszla chetnie
W domu wszystko mam z mlekiem :confused: nawar głupia bułka i masło ide jutr na zakupy bezmlekowe
Dita fajnie że imprezka udana :tak:
Ja tez mysle o oddaniu swoich organów jakby coś :tak: dla mnie to nic złego tylko zeby potem mnie ładnie zaszyli po wszystkim co bym po tamtym swiecie nie łaziła jak frankensztajn :-D

W Szwecji bodajze, czy w ktoryms z krajow skandynawskich kazdy jest automatycznie zatwierdzany jako dawca organow, jesli tego nie chce to pisze odpowiednie pismo. U nas odwrotnie.
Ja bym miala frajde jakby mnie pokroili i zrobili ze mnie np tenisistke ;-)

Ja za kominek dziękuję aczkolwiek będę miała pewność ze się nie obudzę w trumnie w razie pomyłki lekarza stwierdzającego zgon :cool2:

no co? Oglądałam o tym ostatnio.... Jak znanych jest mnóstwo przypadków, kiedy lekarz stwierdzał zgon a potem okazywało się ze delikwent się przekręcał w trumnie, albo coś...
tfu, pieprzona tv satelitarna

ale mnie ruszyło...

Wow, ale tematy ;-)
Mnie tam wystawa ani ziębi ani grzeje, żonglowałam nerkami na anatomii więc nic ani nowego ani szokującego szczególnie ;-) Jakbym nie miała anatomii to pewnie bym z ciekawości poszła...

Na kominku nie można w PL postawić prochów, trzeba pochować albo rozsypać ze względów sanepidowych. ;-) Więc się Dita nie bój :-D Mi się też podoba kremacja jako wizja przyszłości. Dawcą organów też chętnie zostanę. :tak: Ale jak Kamila, mam nadzieję umrzeć w wieku słabego zapotrzebowania na mój organ ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry