reklama

mamusie grudniowe:)

te ciala na wystawie sa wyeksponowane np tak ze koles rzuca dyskiem
albo para dyskutuje
etc
moze to ugodzilo :baffled:

ja tez widzialam te wszystkie formalinowe gadzety w collegium anatomicum , pani od biologii nam zrobila pogadanke w liceum;-)

reklama
W uk przy wypelnieniu wniosku o prawko jest pukt w ktorym wyrazasz lub nie zgode na oddanie organow i wyszczegolnione ktore z nich zgadzasz sie oddac.
Ja oczywiscie wszystkie oddaje a co tam...moze akurat ktos skorzysta skoro ja juz nie bede potrzebowala a pozniej najlepiej jakby mnie skremowali cobym za duzo miejsca nie zajmowala.

A na taka wystawe to z ciekawosci bym sie wybrala chociaz mieczak jestem i pewni sniloby mi sie po nocach pozniej.

hej, hej:-)

ja też jestem i za kremacją i do morza:tak:
no i za oddaniem moich narządów w razie potrzeby
nie mam zadnych rozterek duchowo-metafizyczno-mentalnościowych

ja też chce być skremowana po co mnie mają jakieś robale zeżreć narządy też mogą sobie zabrać

miałam dziś do domu jechać, ale powiesiła się kumpela z osiedla, jutro pogrzeb a chciałabym pójść...:(

ejo

ale tematy wieczorne:sorry2:

cosmo straszne:no:

ja to szczerze powiem sie nie zastanawialam nad tym tematem za bardzo, tzn kremacja a i owszem chetnie ale co do organow nie mam zdania:dry:

poniewaz w Pl trzeba pisac oswiadczenie ze sie zgadzasz to nie pisze z lenistwa, pewnie jak by trzeba bylo pisac ze sie nie zgadzam to tez bym nie napisala:sorry2:

a tak z ciekawosci ktos ma napisane oswiadczenie ze sie zgadza na pobranie organow?

pozdrawiam wieczornie i ide spac:-)

hejo jejo :-)

my wczoraj caly dzien poza domem, zwykle niedzielne szlajanko po rodzince ;-)

tez chetnie bym obejrzala te wystawe, moze kiedys do trojmiejskiego zascianka zawita :-)
smieszy mnie nieco ten caly szum, ze to 'sie nie godzi itp' - rownie w takim razie nie godzi sie oddawanie zwlok na preparaty mokre itd.
dla mnie to sztuka jak kazda inna dobra, bardzo prawdziwa i mocna.

no ale poki co moge sobie to w tiwi i w necie poogladac, zawsze cos :-)

i swoja droga atol przypomnialas mi o tym oswiadczeniu, tysiac razy mialam sie o to pytac w urzedzie, jak to jest? kiedys slyszalam, ze mozna sobie cos wytatuowac i wystarczy?

i tez kremacja wydaje mi sie najbardziej higieniczna ;-) choc mam nadzieje dozyc prawnukow co najmniej!

u mnie znowuz wszyscy kaszlacy, ja pitole.. od sob robimy inh z berodualem, na razie bez efektu..

milego dnia :-)

hej ho ;)

ja nadal z domu nadaje siedzimy z Agatka sobie i jakos nam leci ;-)

jesli chodzi o ta wystwe to z checia bym sie wybrala, moja mama wlasnie mi o tym opowiadala, trza sie oswajac z klimatami bo latka leca :sorry2: w temacie to nic nowego tez sobie moga ode mnie wszystko zabrac, co sie nada i mnie spalic, koniec kropka, nie beda mnie po smierci zadne robale jadly :dry:

Maja gratulacje przeprowadzki:tak:
Cosmo, kumpela :-(
Kasia uwielbiam twoje opisy waszego akwarium ;-)
Miłka Witaj!!

ja jeszcze tylko sie pozale, ze moje dzieci dolaczyly do Maciusia i Pepe :dry: budza sie o 6, Maks regularnie, Fiol czasem pospi do 7. ogolnie masakra. myslalam, ze to od choroby czy cos, a to juz 3 tydzien leci..
juz nie wiem, co robic, klade ich o 21 zamiast o 20, budze Maksa po 2h snu w dzien, a tu wyglada ze im go mniej, tym lepiej.
nawet probowalam Maksa znowu do lozka wziac (bo sypia teraz u siebie cale nocki :tak:), ale to nic nie daje.

masakra :dry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry