• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamusie grudniowe:)

z czapkami to tez tak jest troche dziwnie dla mnie, bo mialam w szptalu dwie ale Hania miala obwod glowy 31 i obydwie czapki byly do d,,, bo sie jej krecily dookola glowy, musielismy kupowac potem najmniejsze mozliwe

reklama
Dzięki za odpowiedzi, mamusie :-)

Jeszcze mam pytanie - czy wasze dzidzie też się robią mniej ruchliwe? Bo mój z lekka zleniwiał. W dzień w ogóle to śpi, dopiero ok. 17 zaczyna coś tam fikać, ale też mało spektakularnie, tak jakby się od niechcenia rozpychał tylko. Nogę sobie lubi wystawić bokiem ;-) Gin mówi, że ma być min 12 ruchów w dzień, trochę mało :eek:, no to mój więcej robi. Ale jakoś tak o połowę mniej niż 2 tyg temu. A jak u was?

Kasia dzisiaj akurat o tym czytałam
Maluszki teraz już będą coraz mniej ruchliwe bo mało miejsca im się robi także nie ma czy się martwić
Mój księciunio zawsze po tym jak zjem coś słodkiego bryka jak szalony a tak poza tym to pod wieczór jest bardziej aktywny. Mi się wydaje, że to dlatego, że w dzień dużo chodze itp. i od bujania się usypia a wieczorkiem siedze z dupcią i już bujania nie ma..
Czapeczek też mam multum i to d maciupkich po większe mam nadzieje, że będą pasowały:baffled:

ja tez powinnam liczyc ale nie licze:-p , czytalam ze normalne ze dzidziol mniej ruchliwy sie robi bo ma mniej miejsca, jest juz na tyle duzy, moze sie tylko troche pokrecic i poprzeciagac

Liczyć to powinna każda z nas od 31tygodnia podobno
Ja nie licze bo Mikołajek i tak ruchliwy że hey!! A żebra momentami bardzo bolą aż łzy w oczkach stoją..

a moja kruszynka to juz kiedyś pisałam jakby tam miała kumpele czasami tak mi daje popalic ze smieje sie do meza ze mam w sobie "Obcego kontra predatora" i nieraz jak stoje albo gdzies siedze (autobus) zaraz zaczyna harce i wtedy musze trzymac brzucho tak mi go deformuje ze inni to widza bo dziwnie sie mi przygladaja:)) i nie ma reguły czasami mysle ze chyba wogóle nie spi

Moje dziecie też wygina brzuch ja w filmie Obcy, aż mi moj m póścił kawałek z filmu z identyczną scenka hihihihi.
Nie licze ruchów bo zasadniczo w każdej godzinie czuje malucha więc po co liczyć

Acha byłam dzisiaj na USG i ....MAM CÓRCIE !!!!! wspaniale pokazała cipeczke!! Waży 2350 i ma 30 cm od główci do pipki, no i wogólw wsio jest suoerancko, łożysko I stopnia, a USG jest idealne z dniem zapłodnienia, ależ jesteśmy szczęśliwi, na wątku USG wkleje zdjęca, a na brzuszkach swoje.:-) :-)

reklama
OJ - ale miałam dzień!!!!
Najpierw babka wkurzyła nas juz na amen - przysięgam, nawet jak będzie mnie o kupno chleba porsiła to jej nie kupię, niech innego głupiego szuka!!!!
Potem byłam w Lublinie w Rampersie - oglądalam łóżeczka, wózeczki, ciuszki - rozpłakałam się ze wzruszenia głupia, hehe.:-)(Więcej w wątku ,,ciuszki").
A potem wrócił mąż z pracy i oświadczył,że jedziemy po samochód - i KUPILIŚMY!!!!
Citroena ZX - nic nadzwyczajnego,ale jak się zamienia fiata Uno na citroena to szok szok szok!!!!:-D:-D:-D Hura - w bagażniku nawet wózeczek zmieszczę!!!:-D:-D:-D

Ps. Roni - ręka, serce - to wszystko uroki ostatnich dni z maluszkiem w brzuszku. Pocieszenie - to już naprawdę ostatki!!!

Jeśli chodzi o ruchy - nie martwcie się - wszystkie podręczniki i gazety podają,że w ostatnim miesiacu dzidziuś przestaje się tak mocno ruszać i to jest normalne!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry