• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Roni :-) gratulacje! Niezły kawał Jasia!

U mnie 2700 g, chłopak dostał długiej nogi (po mamusi) i dużej głowy (po tatusiu) - urósł pięknie, teraz wyszedł termin o 1,5 tyg wcześniejszy. Ruchy oddechowe i serducho w normie. Tętno 140/min. Wody w normie. Łożysko II stopień (uff, bo jak się zestarzeje to cc), rozwarcia brak.

Czekam na termin - może się uda donosić (zależy od wyników wątrobowych oraz starzenia się łożyska). Po terminie będą ciąć albo wywoływać, chyba że wyniki spadną (a wyniki takie trochę lepsze ale podobne w sumie).

aaa i ogladalam sobie ostatnio "Mamo juz jestem"
i przelecial na dole ekranu napis "napisz do nas, podaj adres, mamy 40 numerow Shape mama"
i wlasnie mi kurier doreczyl :) :)
Numer Shape Mama i plyta z cwiczeniami dla kobiet w ciazy
szkoda ze nie moge cwiczyc, bo mam zakaz
ale i tak sie ciesze

Czesc Mamusie! Ja jestem cala w nerwach. Byla dzis polozna, kazala zrobic badanie na poziom bilirubiny. Okazalo sie, ze Marianna ma wynik 15. Jesli do jutra sie nie obnizy, musimy isc znow do szpitala na fototerapie. Strasznie sie martwie. Musialam na 48 godzin odstawic mala od piersi, dawac duzo pic wody z glukoza. Mam nadzieje, ze to pomoze i nie bede musiala znow wyladowac w szpitalu. Siedze teraz i walcze z odciagaczem, zeby mi nie zanikla laktacja.

Roni gratuluje, kawal chlopaka bedzie! Ups...prawdziwego mezczyzny!

jejku, jaka z niej sliczna panienka... i ta lapeczka, jak rozgwiazdka... :-) niesamowite!

DZIEWCZYNY!!!! BYLYSCIE JUZ NA WATKU "POROD NA WESOLO"????https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/porod-na-wesolo-7030/
KONIECZNIE WEJDZCIE, PO PROSTU MOZNA SIE POSIKAC ZE SMIECHU :-D :-D :-D

nieistotna - moze mame serce ruszy, jak zobaczy wnusia...

roni - sliczny, duzy chlopak! a wy pewnie tralalujecie, co? ze taka cisza!?

kasia_z - tez spore chlopisko!!! wooowww :-) gratulejszyn!

nonek malutka strasznie slodka :tak:
nie przejmuj sie na zapas, w szkole rodzenia polozna mowila nam, ze to normalne i fizjologiczne. prawie kazdy dzidzius to ma!!
powyzej normy to 17-18 dopiero.

dziewczyny gratulacje duzych chlopcow :-)

reklama
kicia 80, pociesz mnie... Na pewno powyzej 17-18? Moja malutka ma 15 i modle sie, zeby do jutra nie wzrosla. We Wroclawiu powyzej 12 juz nie wypuszczaja ze szpitala, robia "solarium". Jak dzis jechalam do lekarki po skierowanie do szpitala (na wszelki wypadek) to sie poplakalam. A juz sie cieszylam, ze ominal mnie baby blues. A tu moze sie okazac, ze sie mylilam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry