reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
hej kochane!
no to bylam na usg i sie totalnie zaskoczylam ;-) maluszek nie wazy 3500 jak u Sary ;-) i zaden wielkolud z niego! wystopowal :-) znaczy, wazy 2700 i wiek ciazy wg pomiarow 36tc6d. czyli wyrownuje sie wszystko.
widmo cesarki - odeszlo w sina dal... lekarz mowi, ze jestem ksiazkowym przypadkiem - idealna pacjentka :-D i mowi, ze to bardzo dobrze, ze maluszek nie jest gigantem, ze sobie bez problemu poradze z jego urodzeniem i w ogole. morfologia i mocz - idealne ;-) (jak w calej ciazy) i zwrocil uwage na moje podpuchniete lekko podudzia (gdzie to!? i dziwne, bo ja niczego nie zauwazylam :-D )
i powiedzcie teraz, ze jestem gupol, ale zaczelam zalowac :-( nagle jakos sie zestrachalam i na mysl o bolu po prostu wymiekam. i jeszcze nie ma zzo w wejherowie... gin potwierdzil tego strasznego niusa, powiedzial, ze moge prywatnie kogos sciagnac do siebie... a skad ja anestezjologa wezwe!? a jak w nocy?..
masakra...

no i teraz gupia dygam. :-(
ze nie dam rady temu bolowi i ze mnie porozrywa, i w ogole...

Nieistotna, hue hue - smacznego.
Ja dziś lodowca za to upitrasiłam. Jessuu - nawet się juz nie ważę, ale takie ciasta jak lodowiec czy chatka to pałaszuję aż uszy mi się trzęsą...

Aenye - gratulacje zdrowej książkowej ciąży i PRZESTAń SIę TAK BAć!!!
To nie jest ból nie do przeżycia!! Przyznam ci się, że ja w tej chwili o wiele bardziej się boję tego dentysty i kanałowego bez znieczulenia niż porodu;-). a tak w ogóle to naprawdę najardziej się obawiam aby wszystko było ok ,a nie bólu. Ból to giga okres. :tak:Pamiętaj.

Proszę bardzo:
2 paczki okrągłych biszkoptów, 2 galaretki, kakao.4 żółtka, szklanka cukru, szklanka mleka, pół opakowania budyniu śmietankowego, kostka masła

Żółtka utrzeć z cukrem, budyniem i przegotowanym ostudzonym mlekiem, zagotować cały czas mieszając. Wystudzić i utrzeć z kostką masła. Podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. W brytwance ułożyć ścisło biszkopty umoczone w galaretce i przykryć białym kremem, ułozyć drugą warstwę biszkoptów, przyłożyć ciemną masą, zalać galaretką. Pod galaretkę można ułożyć dowolne owoce (dziś u mnnie to banany;-)) Ciasto odstawić w chłodne miejsce, kroić w kwadraty

Z tymi przepisami to przesadzacie ostro!!!!!!!!!
..aenye gratuluję wzorowego Filipka:happy2: Nie bój się kobito tak bardzo tego porodu! Po wszystkim zdziwisz się że to tylko to! Ze mną tak było :-D Jak urodziłam Luckiego to spytałam sie położnej ze zdziwieniem :JUŻ???????
Jak nie jest wielgaśny to może nawet nie bedziesz nacięta i całkiem nic nie będzie bolało po urodzeniu:tak: Trzymam kciuki;-):-)

DIta ja CIę zastrzele któregoś pięknego dnia:wściekła/y:
Przestań kusić tymi przepisami cholera jasna:crazy:

..aenye gratuluje zdrowego Maluszka a do porodu to jeszcze troche czasu a więc nie ma co panikować na zapas:tak:

hehe dziekuje ;-)

troszeczke sie oczywiscie schizuje, ze przeciez od poczatku byl caly czas duzo wiekszy, niz ustawa przewiduje, a teraz to raczej maluszek drobny z niego (znaczy sie w normie ;-) ) no i mam filma oczywista, czy nie za malo przybral przez 5tyg ;-) (900gr)

no wiem, ze najwazniejsze, ze rosnie i jest zdrowiutki :-D ale wiecie, jak to jest (chociaz wcale nie chcialam giganta, chcialam drobinke wlasnie zawsze)

reklama
Roni - co do Wejherowa, wiecej powiem ci w przyszlym tygodniu, kiedy tam podjade obejrzec sale. ale generalnie cesarki robia b. dobrze - chwala ten szpital za male blizny, ladne szycie. niestety, nie ma zzo na zyczenie, bo nie ma anestezjologow (a np. w redlowie od teraz sa - darmowe dla wszystkich pacjentek!!! wprowadzili to kilka dni temu). poza tym super atmosfera, mili lekarze, kompetentni - i mnostwo zadowolonych pacjentek :-) mozesz miec swoja wlasna sale poporodowa za 300zl, w ktorej mezus moze nawet spac ;-)

Do góry