• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
megusek czy ty nie powinnaś się już rozdwoić czasem?? No co Wy kobity rozsypywać się w tym listopadzie a nie!!

Trzymam kciuki, żeby się Wam udalo wszystko załatwić:tak:

hej dziewczynki
ja juz po wizycie!
maly wazy prawie 3 kg :tak: kluska jedna juz nie ma prawie miejsca w brzuszku :-D
ustawiony jest w pozycji startowej - glowka w dol!
lozysko 3-go stopnia.
generalnie wszystko ok, mam dzisiaj tylko strasznie niskie cisnienie 90/50 :szok: ale to pewnie przez pogode!

co do terminu porodu to gin powiedzial, ze teraz juz wszystko zalezy od ... malego, ciezko to przewidziec.
wiec czekamy...
bylam tez dzisiaj u anestezjologa po zaswiadczenie do znieczulenia zo.

kurde kurde kurde... ja tez chce zzo..!!!

kicia - gratuluje zdrowej kluseczki! slicznie pieknie :-) i juz w pozycji startowej! brawo :-)

monexa - witaj! ;-) to co powiedziala Milka to byl zarcik ;-) wiekszosc z nas "nieco" trzesie tylkiem przed Wielkim Finalem ;-) patrz: ja ;-) miala byc niby cesarka, a tu jednak SN - i kurczaki dygam jak cholera ;-)
ale wiesz co.. damy rade ;-)
napisz wiecej o sobie i dzidziolku! chlopaczek (coby zasililil nasza lige grudniowkowa, bo juz powoli druga druzyna sie formuje ;-) ) czy dla odmiany - dziewczyneczka?

Kicia gratuluje :-D ciekawe gdzie taki klusek się zmieścił w takim zgrabnym brzuszku :szok: , ciśnieniem się nie martw ja też mam takie porażające ciśnienie :sick:

..aenye a co u was w szpitalu jednak nie ma zzo?
a jak zaplacisz to tez nie zrobia? bo u nas zaplacisz... 300zl i robia :-)
pani anestezjolog polecala, mowila, ze sama brala do porodu.

*Miłka* wiem z tym cisnieniem to juz taka moja uroda!

no wlasnie problem jest taki, ze nie mozna na zyczenie i juz, bo wlasnie anestezjologow brakuje. chyba ze zamowie sobie prywatnie jakiegos anestezjologa (chyba z ksiezyca. jeszcze sie mojego gina zapytam, lub jak bede zwiedzac porodowke, o jakis kontakt. nie wiem tez, ile taka przyjemnosc kosztuje :confused: ) ecchhhh.
najsmieszniejsze jest to, co sie dowiedzialam odn. placenia za zzo lub za porod rodzinny - generalnie szpital nie moze za to pobierac oplat! i to idzie przez jakies fundacje itp! smieszne, co? troche dziwne..

swoja droga, Kasiu - poznalam swietna polozna ze Swissmedu - bardzo mila :-) tylko kurczaki, nie pamietam, jak sie nazywa :zawstydzona/y:

reklama
no ja slyszalam, ze laski biora sobie do porodow "swoich anestezjologow". ponoc to jest teraz na topie. nie mam pojecia ile to kosztuje. poradz sie swojego gina napewno cos podpowie.
porod rodzinny powinien byc bezplatny, za zoo (jako, ze to nie jest standardowa procedura przy porodzie) ponoc mozna pobierac oplaty.

ja nie wiem czy skorzystam z tego, ale wole miec! bo u nas jest tak ze jak nie masz zaswiadczenia a w czasie porodu zachcesz to juz lipa!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry