reklama

mamusie grudniowe:)

atol, popieram, sama mialam plan nie walczyc z wiatrakami bez sensu! i kurka nieraz mam ochote sama na butle przejsc ;-) bo normalnie nie moge w domu wysiedziec i mnie to unieruchomienie tak wk.... ze nie macie pojecia! chce do kina, na pogaduchy z psiapsiolami do jakiejs knajpy, pysznego drina albo i martini chociaz.. grrrrrrrrrrrrrrrrr a tu tylko spacerek ok. 14, godzinka i rozrywki rumskie - spozywczak, drogeria, lumpex... (nawet w tym ostatnim nie bylam jeszcze, ale zalicze niedlugo, moze i jutro, chociaz cos..)

chcialam sie jeszcze pochwalic tylko, ze byla dzisiaj u nas polozna po raz 2 i sie nachwalic nie mogla Filipka, ze taki zdrowiutki, i bez zadnych wypryskow, odparzen, sliczny pepuszek, ze silacz z niego i wg niej duzo juz urosl! wg mnie tez! baaaardzo! i tak sie zaokraglil na maksa!
wyrosl juz ze szpitalnych ciuszkow, znaczy nie tyle wyrosl, co one musialy juz byc za male wtedy, ale poniewaz jeszcze wtedy mial niemal non stop podkurczone nozki, to nie bylo widac. teraz juz wyprostowany niemal caly czas, wiec i pajacyki za krotkie sie zrobily.
ale od kilku dni juz ubieramy pampersy 2, bo kupa i sisi nam sie juz z pieluchy gora wylewaly, hehe... i teraz sie bujam z polowa paczki pampersow 1, tak sie staram je zuzywac, ale najczesciej mamy po tym przesikane ubranka.

reklama
ja bym chciala zeby on sie budzil tak np co 5h hehe
ale coz sie zobaczy
ja go w nocy karmie tylko butla raczej
maly ma mega wrazliwy brzuszek i czasami go boli biedula wiec go nie stresuje i siebie tez ;-)

dziewczyny, musze Wam napisac ze mi sie lepiej zrobilo jak Was poczytalam.
Domyslalam sie ze Kulka juz na butli, no i popieram
U mnie tez kryzys jedzeniowy, mala wysysa cycki jakby w 5 minut, a potem sie drze w nieboglosy, myslalam jeszcze dzisiaj ze to gazy...ale ona glodna!! dzisiaj co godzine mnie meczyla o jedzenie, a ja sie dziwie czemu nie mam żarełka dla mojej pijaweczki, no i o 22 dalismy butle.
Mam totalnego doła, ze nie mam wystarczajaco pokarmu, no ale cóz poczac. Jak spadne już w totalny row to butla pojdzie w ruch na bogato inaczej z mamy bedzie strzep nerwow.

Kurw... mac, od ósmej wieczorem walcze aby uśpić potwora.:wściekła/y::baffled::wściekła/y:
I gów..o, postanowiła dziś nie spać. Drzemie po 10 minut, po czym budzi się szukając cycka. Daję, znów drzemka 10 minut i tak w kółko. Ja już jestem strzępkiem nerwów, dałam jej nawet butlę, zjadła i dalej szuka fakinszit.

Ile dziecko może nie spać????????????????????????????

A podobno z drugim łatwiej
***** prawda, z Alą nie miałam takich schizów.
I jeszcze mnie strasznie sutki bolą. już nie mogę.

Dita, moge cie tylko pocieszyc, ze jakis tydzien temu Filip montowal nam takie same atrakcje, nie wiem, moze jakis kryzys drugiego tygodnia!? bo tak samo bylo... glodny albo kupa, co chwile i nie ma mowy o spaniu..
przeczytalam w jednym artykule takie cos.. ze maluszki nie wiedza, ze najlepszym lekarstwem na zmeczenie jest po prostu zasnac... musza sie tego nauczyc dopiero. i odkad tak o tym mysle, jakos mniej sie stresuje, kiedy nie spi, i mniej mnie to wnerwia.
ale dzieci potrafia dlugo nie spac, oj, dlugo! moj raz pobil rekord, przez 21h spal tylko jakies niecale 4h, oczywiscie lacznie!

ja wlasnie uspilam malego, dzisiaj przyszlo nam to nieco z trudem, maly pobudzony, ale coz. mam nadzieje, ze sie na dobre udalo.

Dita więc mamy to samiutko, wczorajszy dzień to była katastrofa. Mała nie chciała twardo zasnąć, ale dziwię się że u Cibie po butli nie usnęła, bo myśmy wieczorem dali butlę.
Wogóle było tak o 20 kąpiel, potem marudziła strasznie, mój men się zawziął i się z nią próbował bawić, zmęczył ją, a ona nic więc o 24 butla na calego. Spała do 5:30 !!!!:-) :-) . POtem dwa cyce obciągnęła i spała do 9tej!!! Zobaczymy jak będzie dzisiaj, ale jak obudzi się po godzinie to dam butle, bo i tak mleko mi się nie zrobi, a szkoda mi moich nerwów i cyców bo sie tak wkurza że pręży i rzuca się z cyckiem w buzi - dramat.

reklama
Co do neurologa po CC to u nas jest to norma ponieważ CC nie jest najlepszym sposobem wyjścia dziecka na świat, gdy się przepycha przez kanał rodny wyrównuje się stopniowo ciśnienie pomiędzy brzuchem a światem zewnętrznym, przy CC nie ma takiej szansy dlatego pojawiają się asymetrie i inne cuda, lepiej się szybko pofatygować do lekarza niż czekać aż pojawią się jakieś niepokojące objawy (tak mi mówił lekarz w szpitalu i to samo mówił wczoraj pediatra).
Moja Vampirellka wreszcie poszła spać marudziła od 9:00 a ja padam na pysk w ogóle nie mam siły a w chacie chlew aż miło, jeszcze mi kicia zaczęła sikać krwią musze z nią jechać do weterynarza

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry