reklama

mamusie grudniowe:)

No to wróciliśmy z kontroli. Mini ma mieć zrobioną jeszcze raz morfologię i bilirubinę żeby sprawdzić poziom... Ma wodniaczka na jąderku z lewej strony... Waży 3850g wiec przybrał w równe 3 tygodnie 750g... mam go kąpać w rumianku i dostałam maść pośladkową!!! HURRA!!!!!!!!!Już mi jej bardzo brakowało, bo bephanten i sudokrem i linomag i penaten u nas nie sprawdziły się wcale...:-) A teraz o karmieniu: jestem jak najbardziej za odstresowaną mamą i jeżeli butelka to sprawia to popieram,ale jednak ze wszystkich sił trzymam kciuki za cyckowe mamy bo wiem że karmić piersią jest szalenie trudno, ciężko i wogóle nie przychodzi to tak naturalnie jak klepią o tym w szpitalach, przychodniach czy gazetach. Mam nadzieję że jednak warto...;-) bo namęczyłam się już dosyć a teraz jest w miarę ok:-)

reklama
HEy kochane
Ja jestem na chwile w domu bo T. przyjechał na jednen dzień:eek:
Mały ma lekką kolke a poza tym git:tak:
Właśnie zauważyłam, że nas przenieśli:-p
JA za karmiące piersią trzymam kciuki bo sama na własnej skurze wiem co to znaczy wstawać i się urzerac z wrzeszcącym z głodu potworkiem:baffled:
A mama które przeszły na butle gratuluje odwagi i napewno dzieciaszki będą zdorwe ja sama jestem butelkowa i prosze jak wyrosłam;-)
Luckymamie i reszcie mamuś GRATULUJE zdowych Ciumciaszków:cool2:

CHolera suwaczek mi zwariował:wściekła/y:

:happy:JESZCZE RAZ PROSZE O PISANIE NA PRIVA INFORMACJI UZUPEŁNIAJĄCYCH O DZIECIASZKACH:happy::
Dita jaka NAtalka była długa??
Luckymama a Dominik jaki wielki był??

sa_raa - moja głodozmora ma 55 cm

Nati zasnęła dzis ok 3. Padałam juz na pysk. Już nie wiem, czy to kolka, czy inne cholerstwo.

Ja chce żeby już lato było!!!!!

My dziś byliśmy u pediatry, żeby obejrzeć Piotrusia i dostać receptę na D3.
Piotruś swym zwyczajem orzygał lekarza (to już drugi orzygany lekarz w historii), poza tym cały zdrowy. Waży równo 4 kg, przybiera ostatnie dni po 100 g dziennie (!!!) - wazymy go w domku.
D3 mamy brać po 2 kropelki.

Mój demon tez nie śpi. Co gorsza chce się bawić zamiast spać. Najchętniej miedzy 21 a 1 w nocy - ulubiona pora. Nie idzie go uśpić nijak.
Ostatnio też dołącza inne pory dnia do repertuaru - między 8 a 12, między 16 a 18... spacer jedynym lekarstwem. No i chodzenie z nim na rękach i odkładanie do łóżeczka na przemian - wtedy jakoś dobrze odbekuje i pierdzi. Tylko co to za dziecko, co po jedzeniu odbekuje 6 razy przez 2 godziny??? :baffled::eek:
U mnie trochę pomaga moja mama, bierze go na spacerek, przez co mogę się przespać. W nocy niestety słabo idzie mi spanie...

u mnie niezle, wyglada na to, ze sie unormowalo troszke. zasypia na dobre ok. 1, spi jakies 5-6h, je, zasypia na 3h, budzi sie i nie spi 2h, potem zaczyna sie rowniutko caly dzien cykl: co 2h jemy, spimy jakies 40min-1h, marudzimy, kupkamy w dzien 3-4 razy, 22 kapiel i tak leci jakos.
jest grzeczniutki, chociaz mowie na niego czasem Jojczyk, bo jojczy i jojczy, kiedy stara sie wykupkac. jak kupnie, to od razu usmiech na twarz i moze sobie spokojnie lezec na kanapie i podziwiac swiat. a nawet przysnac.

najlepsze, ze on by jadl co godzine, ale mu nie daje, bo wtedy mam malo w cyckach, on sie denerwuje, nie najada, nie spi i kupa caly dzien, co go strasznie meczy. a jak co dwie godzinki zje calutkiego cycusia, to sie przespi i ogolnie bardzo zadowolony.

dzisiaj przyszla ta podusia i waleczki, ktore kiedys kupila sa_raa - podusia super, maly ma glowke wyzej i wiecej widzi, co mu sie zdecydowanie podoba! waleczki chyba sie nie przydadza juz, bo nie ukladam go juz na boczku, tylko na brzuszku, ale sie zobaczy.

my jutro na kontrol, ciekawe, jak bedzie! mam wrazenie, ze maly ostro przybral, bo normalnie jest wielki ;-)

Dziewczyny co jaki czas maluszek powinien kupkać? moja ma 1,5 tygodnia i od jakiś 20 godzin pozadnie sie nie wykupkala, tylko jak pierdnie to jej przy kazji trochę poleci? Jak myslicie, ile czasu jeszcze poczekac bezstresowo? a kiedy czas na czopeczka???

ja generalnie od 2 dni karmie tylko cycem, oprocz wczorajszego wieczora.
Pierdziocha i nie za bardzo ja wnerwiaja gazy, wiec moze faktycznie jeszcze ma czas. poczekamy do jutra rana i sie zobaczy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry