Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
będzie się działo... hihihi... Urodziny też razem obchodzą grudniowcy
A mamuśka z teściem hehe
jakos dziwnie sie ostatnio czuje bo mi rodzinka powiedziala ze z Alunia musi byc cos nie tak,a ja wiem ze jest ok bo nawet usg po bolach brzuszka od alergii miala robione i wszystko wszyszlo ok...gadaja mi w domu bo Ala ma problemy z zasypianiem
kiedys zasypiala na raczkach przy odbiciu i w lozeczku jak ja za raczke trzymalam a od momentu jak sie jasno zrobilo na dworzu i jest slonko to wszystko jej przeszkadza
po rannym wstaniu o godz.6 idzie juz po 1-2 godzinach na drzemke i jest zmeczona a nie moze zasnac,bo jej slonko przeszkadza i ja zaslaniam okna firanka aby sie nie meczyla.....no i dla rodziny to jest nienormalne ze dziecko jest zmeczone i nie umie zasnac
w dodatku mam takie warunki mieszkaniowe na kawalerce ze nie moge malej uczyc przyzwyczajac do wozka i jak wychodze z nia na spacer 3 godzinny to musze ja brac polspiaca bo placze w wozku...i to tez jest nienormalne dla rodziny
ja im tlumacze ze do 3 miesiaca dziecko jest nieswiadome niczego a teraz ona jest swiadoma i uczy sie co to slonko,ze wozek jest nie tylko do spania,a nie ze dziecko jeszce siedziec nie umie,wieje wiatr,buda zaslonieta i kaza jej lezec w ciemnym wozku,powkladalam do wozka kilka maskotek i zawsze ja jakos zajme ale czasem jest tak ze musze ja jak placze z wozka wyciagnac i uspokoic a nawet lekko uspac...w dodatku Alunia ma temperamencik bo nie jest spokojnym dzieckiem i nie umie na dlugo zainteresowac sie zabawka i w domu sa zdziwieni ze jak jej zabawka daleko upadnie to sie wscieka ze nie moze jej dosiegnac...dla nich to mala powinna juz grac w szachy i jezdzic na rowerze...najgorszy mam problem z tym ze ona jak placze to sie zanosi i ;lekarka juz powiedziala ze jak widze ze zaczyna sie zanosic i zamyka w placzu oczka to mam wziac ja na raczki bo ma tendencje do bezdechu i zaczyna kasłac i ciezko oddychac,podobno wiele dzieci to ma i z tego wyrasta,jak placze poprzytulam ja aby czula sie bezpiecznie i sie uspakaja,w dodatku widze ze jest juz w takim wieku ze swoje emocje okazuje placzem,a nie placze tak bezpodstawy..jak jej cos sie nie podoba lub sie znudzi to pojekuje i daje znac ze ma focha:-) szkoda ze tak ciezko sie przyzwyczaja do slonka,bo na spacerku musze tak jezdzic aby nic slonka do wozka nie wpadalo a jak zasnie wtedy uchylam bude......a rodzinka juz gada ze dziecko ma cos z glowa......chyba nie wiedza ze kazde dziecko jest inne
po prostu Ala woli chodzic piechota
:-)
nigdy ale to przenigdy nie trzymaj dziecka w samochodzie wypietego z fotelika
wypadki chodzą po ludziach a nie ma co kusić losu
ja jestem tego najlepszym przykładem (miałam wypadek w 22 tyg ciąży nie ze swojej winy)
, ale nigdy jej nie wypinalam z fotelika