reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

MATKI polki wyginely jak dinozaury,mi moj pomaga ile umie i mecze go aby nauczyl sie przewijac ale on sie BOI ale dokazywac hihi potrafi,wiec olałam robienie kanapek i on to robi,obiad na gotowo czyli gotowe kotlety surowa i ziemniaki wczesniej ugotowane i podgrzane w mikrofali,albo zup[a na 3 dni gdzie juz mi zupa bokiem wylazi a jak nie to fasolka ze sloiczka i heja bo moj nie umie gotowac i jakos marnir mu to wylazi(przy mnie nauczyl sie makaron gotowac),odkurzam jak mala nie spi bo ona lubi odkurzacz,i wzielam sioie za siebie a nie jak raczek łaze i czasu dla siebie nie mam,moj pan musi sie wziac w garsc,raz mial focha ze po pracy obudzilo go dziecko a ja beke mialam boo pomyslalam sobie jakby tak w nocy wstawal jak mala miala miesiac hehe...porazka dla niego...wiec niech sie cieszy ze jest w pracy 8 godzin bo nie musi nosic malej,jak wroce do pracy to zobaczy co to jest zmeczenie..tak to jest jak mamusie synkow rozpuszczaja a Matki polki wtedy gina jak dinozaury....znikam bo zara tesciowa przyszla przyjdzie i idziemy na spacerek,,,wiecie alusi po ostrym placzu jak ja uspalam zrobilam a'la baldahim z koca ciemnego i chrapie jak misio zmykam papa

reklama
dziewczyny co to moze byc, od kilku dni jestem strasznie oslabiona, ciagna mnie lydki, boli mnie ogolnie wszystko. Nawet wlosy, skora. Jestem strasznie zmeczona i ciagle spiaca. Juz mam dosc, macieja tez krzywo sie na mnie patrzy. Co chwila dosc ostra wymiana zdan. Nie mam na NIC sily. Kurna juz nie wiem o co chodzi.

nonek dziecko a ty nie masz jakiejs anemii??
bo ja mialam mega anemie jak ten gryzon sie urodzil i do dzisiaj mi jakas krew z nosa poleci czy cos
kazali mi wcina biofer
albo moze po prostu zaczelo sie wiosenne przesilenie

kurcze juz sama nie wiem. Ale ten bol miesni mnie rozwala. I oslabienie, poce sie ja szczur. Moze mam po tej jelitowce jakies jeszcze oslabienie. I do ego strasznie od wczoraj boli mnie cycek. W nocy mialam zastoj i od tamtej pory mnie boli, a sciagam regularnie. Bu?
Zaczne wcinac magnez i zelazo. Zobaczymy czy pomoze.
sugar to w zielencu jest snieg jeszcze? To mniej wiecej moje rejony Polski. Jak bys byla we Wrocku to daj znac.

Asia cieszę się, że mogłam Ci pomóc..:tak: ale to wszystko możesz wyczytać z wypowiedzi wszystkich dziewczyn na tym forum. Tu naprawdę wszystkie jesteśmy dla siebie pomocne- nie raz się o tym przekonałam. :tak:

My dziś mieliśmy mega długi spacer- o 10.30 wyszliśmy w nosidełku i przeszliśmy 1,5 km do moich rodziców. Tam kawa dla mamy i butla dla synka i z powrotem spacerkiem z babcią do domku. Potem jeszcze spacerkiem ale już z wózkiem odprowadziliśmy całą już rodzinką babcię do domku i po powrocie posiedzieliśmy jeszcze na ogródku- tam butla i tak dopiero o 16 wróciliśmy do domku. Pięknie dziś słoneczko świeci więc aż nie chciało się wracać do domu.
I tak uczciliśmy 3 miesiąc Oliwierka :-)
Jejku jak ten czas zleciał.. dopiero co się rodziła moja kruszynka a już ma 3 miesiące życia za sobą..:-)
Dziś było pięknie ale jutro już nie koniecznie..:baffled: Jutro idziemy na szczepienie.. oj biedny będzie mój Oli... :baffled:

MATKI polki wyginely jak dinozaury

Oj... nie wyginęły:tak: dzieci tych mamuś są moimi pacjentami:-D

STO LAT, STO LAT... dla Olivierka!!!

A my dzisiaj wyszliśmy z domku o 11:45 na szczepienie /3 kłucia/ i na spacerek na prawie 3h...

i tak:
Nat waży 5530 g czyli w ciągu 6 tygodni przytyła ponad kilogram... a w sumie od początku przybyło jej 2380 g:-D czyli prawie 800 g/miesiąc
i jeszcze:
Nat ma nadal zbyt miękkie kości i mam podawać jej 3 krople vit. D3 /przedtem było 2/... mam nadzieję, że to nic strasznego:szok:

reklama
Nonek - może to przesilenie wiosenne? a może anemia:szok: albo obecność męża tak na ciebie działa:confused:
w każdym razie - odpoczywaj!!! i się relaksuj!!! i może zrób badania???

aha... i lekarka zaproponowała mi dodawanie po 1-2 łyżeczki kleiku gotowego do mojego mleczka do butli na noc /chyba zobaczyła jaka jestem niewyspana, hihihi/
i kazała powoli wprowadzać soczki dla niemowląt te pierwsze, ale rozcieńczone /też 1-2 łyżeczki/
i jabłuszko już mogę podawać, a gdyby kupki były bardzo rzadkie, to i marcheweczką mam nie pogardzić:tak: oczywiście wszystko spokojnie, powoli i mało - dla smaczku:laugh2:
Zakupiłam malinkowy kleik... mam nadzieję, że się wyśpię:-D

Do góry