reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Witaj annach :)

Tak mnie dzisiaj głowa boli, że aż mam dreszcze i mnie mdli :(

Pożegnałam się na tamtym forum w niebyt przyjaznajb atmosferze i mi przykro, bo mi ta kobita od rehabilitacji napisała, że odkąd jestem to forum dla niej straciło urok. No trudno, tam większość mam za jej namową jest pod opieką rehabilitantki a ja nie zamierzam i już wam na ten temat nie będę truć. Mam tylko nadzieje, że tu się z nikim nie posprzeczam, bo podobno jestem niereformowalna, nadęta, przemądrzała itp... Zniesiecie to?.

rubi hop hop

reklama
rubi nie pisz tak ze nie pasujesz do nas bo pasujesz jak ulal:-) masz duze doswiadczenie bo masz dwojke dzieci i milo poczytac co piszesz;-) jesli chodzi np o skoczka napisalas ze nie dobrze jak dzieciom zwisaja nozki wiec ja sie do tego zastosowalam i w sumie nie mowie ze calkowicie zrezygnuje z uzywania tej zabawki ale napewno duuuuuuuzo skroce czas przebywania synka w niej. w ogole mamy tez inne zabawki edukacyjne, ktore wypelniaja nam czas. skoczek poki co sluzy nam gdy potrzebuje np wozek zniesc na parter a mieszkamy na 1 pietrze lub gdy synek marudzi a ja obiad chce zjesc lub sniedanie;-) wydaje mi sie ze te 20 min dziennie nie zaszkodzi:no: dla pewnosci zapytam jeszcze naszego ortopedy:tak:;-). co do rehabilitacji nikt sie nie sciga, ktore dziecko jest lepsze, ale moim zdaniem i naszej pediatry jesli czuje sie na silach to po co ograniczac. fakt dosyc wczesniej od swoich rowniesnikow z ktorymi mamy kontakt zaczynal sie przewracac, trzymac samodzielnie główke i sie podnosic do siadu, lecz ja nie widze w tym nic zlego i lekarz rowniez, wiec po co niepotrzebnie szukac problemow. lekarka powiedziala ze jest silny, a nie ze ma cos nie tak z napieciem:no: ufam pediatrze i ja tez nie widze oznak do niepokoju;-)Z jednymi umiejetnosciami maluchy sa do przodu a z innymi nie. Np moj syn usmiechal sie w 4 tyg a glosno sie smieje od moze 3 tyg??? gdzie inne dzieci juz dawno zanosily sie od smiechu.:-) rozwoj dzieci to sprawa indywidualna

Witaj annach :)

Tak mnie dzisiaj głowa boli, że aż mam dreszcze i mnie mdli :(

Pożegnałam się na tamtym forum w niebyt przyjaznajb atmosferze i mi przykro, bo mi ta kobita od rehabilitacji napisała, że odkąd jestem to forum dla niej straciło urok. No trudno, tam większość mam za jej namową jest pod opieką rehabilitantki a ja nie zamierzam i już wam na ten temat nie będę truć. Mam tylko nadzieje, że tu się z nikim nie posprzeczam, bo podobno jestem niereformowalna, nadęta, przemądrzała itp... Zniesiecie to?.

rubi hop hop
hehehe popiszemy zobaczymy:-D:-D:-D;-);-)

kolejne wezwanie:
RUBI WRACAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

A nasz Macius teraz zaczyna wydawac mnostwo dzwiekow sylabowych, jestem dumna, bom logopeda:-) i z uwaga przyslu****e sie synkowi, mial krotkie wedzidelko podjezykowe a dzieki masazom i jego gadatliwosci zauwazylam,ze sie wydluzylo...i tak jak moje doswiadczenie mi mowilo,zeby sie tym nie przejmowac i tak wyszlo,maly rozwija swoj aparat mowy,cwiczy usteczka samodzielnie ijezorek rowniez,same pewnie zauwazylyscie jak wasze pociechy cwicza buzinke!
starej daty logopedzi zawsze zalecaja podcinanie wedzidelka poki dziecko male,bo nie bedzie pamietalo i nie bedzie go bolalo....a gow... prawda! nie dajcie sie dziewczyny....ale pamietajcie,ze jesli dzidzia ma maly problemik,to warto poradzic sie logopedy,da wskazowki jak pracowac z dzieckiem w domu,albo mozna skorzystac z pomocy w gabinecie.

reklama
Witam te "stare" i te nowe mamuski!;-)
Moj Kacperek dalej chory!:-( Jak do jutra wieczora nie przejdzie to po jutrze jade do szpitala lezec. Dzisiaj rano o 7 strasznie wynmiotowal i dzisiaj o 2 po poludniu. Tak mi go szkoda bo juz zaczyna kaszlec od tego podraznionego przelyku, te wymiociny zalegaja mu w nosku. Gruszka wyciagam co moge ale wszystkiego sie nie da. Daje mu jakies 2 lekarstwa i czekam. Druga nocka nie przespana. Ja bym wolala zeby mnie bolalo 10000... razy gorzej niz on ma sie meczyc i jego bolec:-:)-( Jest marudny, placzliwy, malo je!:-:)-( Normalnie tylko usciasc i plakac. Nawet na chwile go nie zostawiam semego bo w kazdej chwili moze zwymiotowac.

A tak wogole to ladnie tu ostatnio sie dzieje....:tak:

RUBI nie wkrecaj sobie, ze tu nie pasujesz!! Czekamy na twoj powrot:tak:

A moj Kacperek mowi gyyyyy.... i pierwszy raz 2 dni temu zasmial sie w glos i wogole juz sie usmiecha jak ktos cos do niego mowi i bardzo zainteresowany jest swiatem i czesto telewizorem;-)

Jutro sie odezwe i dam znac co u mnie i u mojego chorego bączka!!

Pozdrowienia

Do góry