reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

reklama
jeszcze mi sie komputer zawiesil:wściekła/y: HONDA jeszcze raz teraz moze poprawnie to zdanie uloze:-D pracujesz w tym domu opieki z wyboru czy z koniecznosci??? naprawde podziwiam cie!!! wg mnie bardzo ciezka praca

ja z zawodu jestem polonistka i logopeda szkolnym z doswiadczeniem. a jak tu sie sprowadzilismy to rzecza normalna bylo,ze musialam szukac innej pracy,jakiejkolwiek,hehehe. no i znalazlam i tak pracowalam rok,nauczylam sie dobrze jezyka i juz planowalam zmienic prace na lepsza, a tu bach dlugo oczekiwana ciaza... wiec musialam zostac ,by miec macierzynskie. rok bylam na macierzynskim,a teraz wrocilam, jest zima i niezbyt wiele ofert ciekawej pracy,wiec musze przebimbac tam do wiosny,a potem dalej poszukiwania.teraz robie college wczesna edukacja dziecka i jego rozwoj, musze miec tez kurs by z moim wyksztalceniem moc pracowac w zlobkach,przedszkolach czy grupach wsparcia dla dzieci i tam wlasnie zamierzam szukac pracy. no a co do mojej aktualnej... tak,jest bardzo ciezko, i fizycznie i psychicznie,wiekszoac pacjentow robi w pieluchy, sa agresywni niektorzy, a wielu z nich bardzo chorych jest.trzba karmic,przewijac,sprzatac w pokoju,prac, i pomagac we wszystkim. oj a sie rozpisalam heheh

Macius bawi sie,dzis dzien smierdziela!!! nie kapiemy go, bo wody cieplej na tyle nie ma. hehehe,przemyje go myjka i wykremuje, i lulu. co porabiacie

Podziwiam Cię, nie każdy poradziłby sobie przy takiej pracy :) Chyba bierze mnie jakieś przeziębienie, a tu Córa wyłącznie na piersi i jakiekolwiek super środki antychoróbskowe odpadają... oj. Macie jakieś sposoby na przeziębienie dla mam karmiących?

ja z zawodu jestem polonistka i logopeda szkolnym...

no faktycznie niewdzieczna praca, ale coz zrobic jak nie ma innej. Ja tez w sumie do konca stycznia zatrudniona w starej, ktora nie jest moim spelnieniem marzen (sklep warzywa owoce) mialam na chwile sie zaczepic i tak zlecialo 4 lata.( Ale i tak bez porownania z toba HONDA):-( Moze teraz uda mi sie cos ciekawszego znalesc.... z zawodu pracownik administracyjno-biurowy, ale to marzenia scietej glowy zeby w zawodzie pracowac:-(Pewnie co bedzie to wezme;-)

a moje dziecie nie zamierza isc spac wcale, na zabawe sie mu zebralo:-D
ide sie zając moim skarbem:-) milej nocki dziewczynki do jutra

Podziwiam Cię, nie każdy poradziłby sobie przy takiej pracy :) Chyba bierze mnie jakieś przeziębienie, a tu Córa wyłącznie na piersi i jakiekolwiek super środki antychoróbskowe odpadają... oj. Macie jakieś sposoby na przeziębienie dla mam karmiących?
najlepiej isc do lekarza z tego co wiem to czysty paracetamol (APAP)mozna brac, albo ja sie jeszcze ratowalam taka herbatka GRIPOVITA z czarnym bzem, hibiskus, malina itd a i herbatka z miodem lub sokiem malinowym;-):tak: tylko nie pij mleka z czosnkiem!!! czosnek ponoc psuje smak mleka:tak:;-) trzymaj sie cieplutko!!

Witajcie dziewczynki
Ja jestem ostatnio zaziębiona i na nic nie mogę znaleść czasu wieczorkiem zaglądam Was podczytać.Ja wczoraj byłam z córcio na Usg i wszystko w porządku.A jutro z synkiem mam na 19 do dentysty.Chociaż mam trochę zaległości.Jutro postaram się nadrobić i poczytać co u Was.

Honda paracetamol działa chyba tylko przeciwbólowo i przeciwgorąckowo. ja zawse daje nurofen, bo on jest przeciwzapalny.

reklama
wlasnie,scarlet,ale dalam mu 2 ml, na wszelki wypadek,bo sie boje. a tu wszystko na paracetamolu jest, i badz tu madra hehehe, nic nie znalazlam,ani syropku,ani niczego innego. jak jutro mu nie przejdzie to zadzwonie do lekarza by cos polecil i wypisal mi recepte,to nie bede musiala placic za lek hehe.ma chrypke...i jak go obserwowalam to raczej nie kaszle.nie kapalam go,wiec moze jak odpocznie,wyspi sie to jutro rano nie bedzie po tym sladu.mam nadzieje
a ja sie wykapalam, maluszek od 22 spi.na jutro dla chlopakow wszystko przygotowane, teraz ide cos przekasic i wracam do synka spac,jutro znow o 6 wstac!!!!
dziewczyny piszcie piszcie,bym jutro miala co czytac i o czyms pisac.dobrej nocki

Do góry